Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 341…

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 341…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 341…

ΝΕΑ

Στο Newsauto γιορτάζουμε 10 χρόνια λειτουργίας! Δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς για να έρθει η κορυφή και ακόμα περισσότερο σκληρή δουλειά για να παραμείνεις εκεί!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Καλό… καύσωνα να ευχηθώ, καθώς από την εβδομάδα που διανύουμε ο υδράργυρος θα χτυπήσει 40άρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Βασικά χρειάζεται προσοχή γιατί με τόση ζέστη η συμπεριφορά οδηγών αλλά και πεζών αλλάζει!

Όπως και να ‘χει πάντως και με οποιεσδήποτε συνθήκες, εμείς συνεχίζουμε δυναμικά το ρεπορτάζ και τα αποκλειστικά θέματα. Το έχω γράψει πολλές φορές αλλά θα πρέπει να ξέρετε πως πρωταρχικός μας στόχος είναι η ενημέρωση και η θεματολογία που δεν θυμίζει αντιγραφές και μεταφράσεις αλλά είναι καθαρό ρεπορτάζ.

Όσο παλεύουμε εκεί έξω στο πεζοδρόμιο τόσο θα κερδίζουμε όλους εσάς τους αναγνώστες και φυσικά εμείς οι ίδιοι γινόμαστε πολύ καλύτεροι.

Ο Επιμένων.. νικά!

Advertisement
Advertisement

Με λίγα λόγια ο Επιμένων Πάντα Νικά και δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο παράδειγμα από τον δικό μας Επικεφαλής, Τάκη Τρακουσέλλη, που πάλεψε και νίκησε με το Newsauto. Δέκα χρόνια τρεξίματος, αγωνίας, πολέμου, ξενύχτια, αλλά και επιτυχιών.

Και όλα από το μηδέν. Το πάλεψε, έχτισε, δημιούργησε την ΟΜΑΔΑ που έπρεπε και συνεχίζει να επενδύει σε όλα τα παραπάνω. Και αυτοί είναι ο λόγοι που έχει έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά και η πρώτη θέση!

Τι γίνεται πίσω από τις κάμερες

Advertisement

Νομίζω πως σήμερα δεν χρειάζονται πολλά, πολλά. Η θεματολογία μιλάει από μόνη της! Και είναι αρκετή για να ξέρετε, όπως λέμε, τι συμβαίνει τόσο εμπρός όσο και πίσω από τις κάμερες.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Να τα εκατοστίσουμε!

 


 

Έναν αιώνα λειτουργίας γιορτάζει ο Όμιλος Σαρακάκη στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που στο λογότυπο της εταιρείας προστέθηκε ο αριθμός 100!


 

Σύσσωμος ο κόσμος του αυτοκινήτου έδωσε βροντερό παρών στο πάρτι για τα 10 χρόνια Newsauto, στο Island. Αναλυτικά θα διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο και… backstage επόμενη εβδομάδα στα «Νέα της Πιάτσας Νο342».

 


 

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θέλουν να έχουν καταλήξει τα στελέχη της Next.e.Go στην πόλη που θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων. Βόλος και Πάτρα έχουν απορριφθεί και πλέον μένουν δύο πόλεις που θα δώσουν τη δική τους «μάχη»!

Το σίγουρο είναι πως το project συνεχίζει κανονικά και όλα δείχνουν πως σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα.


 

Ο Λεωνίδας Μισαλάκης είναι τελικά ο νέος Επικεφαλής της JLR Greece (Jaguar Land Rover). Παλιός γνώριμος της… πιάτσας και με μεγάλη εμπειρία. Ανέλαβε από την Τετάρτη 15 Ιουνίου.


 

Ο Νίκος Ηλιόπουλος είναι αυτός που έχει φέρει την επανάσταση στον Media-κό χάρτη της Ελλάδας και τρέχει το κομμάτι της τεχνολογίας και business development στο Newsauto. Την περασμένη εβδομάδα έκανε μάθημα για τις νές τάσεις στο digital σε μέλη της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια σεμιναρίων που αφορούν στα νέα Μέσα.


 

Φραστική επίθεση στην Mercedes έκανε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναικός Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να εκφράσει την αγανάκτησή του για το after sales της εισαγωγικής εταιρείας. Να σημειώσουμε πως ο ίδιος έχει στην κατοχή του πολλά, ακριβά και σπάνια μοντέλα της γερμανικής φίρμας.


 

Σύντομα θα αλλάξει το λογότυπό της και η Skoda, το οποίο θα γίνει πιο σύγχρονο και πιο νεανικό. Θα το δούμε στα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν το 2023.


 

Η δημοσιογραφία αλλάζει σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα ρεπορτάζ (όχι μόνο του αυτοκινήτου), με τα social media να μπαίνουν για τα κατά στη ζωή του ρεπόρτερ. Το τελευταίο μάθημα στην τάξη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» περιλάμβανε εκπαίδευση πάνω στο YouTube που πραγματοποίησε ο υπογράφων.


 

Επιστρέφει η εκπομπή «Garage» στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και συγκεκριμένα κάθε Κυριακή 12:00-13:00. Στα μικρόφωνα βρίσκεται ο Πάρις Ποντίκας ο οποίος κάθε Κυριακή 15:00 – 16:00 μας κρατά συντροφιά και μέσα από τη συχνότητα του πανελλαδικού ραδιοφώνου, «Πρώτο Πρόγραμμα».


 

Η ολοκαίνουρια Alfa Romeo Tonale βίσκεται ήδη επί ελληνικού εδάφους και ήδη έχει αρχίσει να κοσμεί τις αντιπροσωπείες της μάρκας. Να θυμίσουμε πως το ιταλικό SUV έχει σχεδιάσει ο Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης.


 

Το λιμάνι του Πειραιά έχει γεμίσει και πάλι από αυτοκίνητα. Σημερινή φωτογραφία που δείχνει ότι και με πολλές δυσκολίες ο κλάδος συνεχίζει να εργάζεται σκληρά…


 

Στο δυναμικό του Ομίλου Παραπολιτικά ανήκει η Νόνικα Βλασσοπούλου. Συγκεκριμένα έχει αναλάβει τη διεύθυνση εμπορικού και marketing του motorοne.gr.


 

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το αυτοκίνητό τους σε πίστα, του δίνεται η δυνατότητα μέσα από την ομάδα HTTC (Hellenic Time Trial Challenge) η οποία προσφέρει και εμπειρία Taxi Lap Miata. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο εκπαιδευτής Γιώργο Καραμέρης.


 

Στην τρίτη θέση των καναλιών του ελληνικού YouTube που ασχολούνται με το αυτοκίνητο ανέβηκε το Tractiongr και πλέον ισοβαθμεί με το Drive Magazine. Και τα δύο έχουν από 25.700 ακόλουθους.

 


 

Τη δυνατότητα να οδηγήσουν την κορυφαία έκδοση της BMW iX με την κωδική ονομασία Μ60, τους 619 ίππους και τα 1.100 Nm ροπή, έχουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που φέρουν ξένες πινακίδες πραγματοποιούν tour στην Ευρώπη ,«ταξιδεύουν» με νταλίκες και γράφουν χιλιόμετρα στις χώρες που επισκέπτονται.


 

Η Dacia λανσάρει τη νέα της εταιρική ταυτότητα και υιοθετεί σε όλα της τα μοντέλα, νέο λογότυπο, νέα χρώματα κ.ά.


 

Στις αντιπροσωπείες της Dacia βρίσκεται ήδη το νέο 7θέσιο Jogger.


 

Σε 110 ώρες κατάφερε η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από 12 μέλη και αυτοκίνητα Jeep, να ολοκληρώσει τον… μαραθώνιο οδήγησης των 10.000χλμ. από το Νοτιότερο Άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης (Ακρωτήριο Ταίναρο) στο Βορειότερο Άκρο (Βόρειο Ακρωτήριο). Στόχος του ταξιδιού η Ένωση των Λαών και των Πολιτισμών, αλλά και η προώθηση του Ελληνικού τουρισμού στις 14 Ευρωπαϊκές πόλεις απ’ όπου πέρασε το κομβόι των τεσσάρων Jeep.


 

Η ελληνική αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων Subaru διοργανώνει το Speedcar VR Attack ΙΙ. Πρόκειται για ένα έπαθλο ατομικής χρονομέτρησης που διεξάγεται μέσα από υπολογιστή και το παιχνίδι DiRT Rally 2.0. Ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 18 Ιουλίου 2022. Οι τρεις πρώτοι μεγάλοι νικητές, θα ζήσουν την εμπειρία του πραγματικού αγωνιστικού Speedcar Xtrem της Speedcar Motul Team Greece, σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Dirt Park στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας.


 

Στο πρωτάθλημα Italian Formula 4 Championship powered by Abarth θα συμμετάσχει φέτος ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης. O 17άχρονος Έλληνας αθλητής θα αγωνίζεται και φέτος με τα χρώματα της CRAM Motorsport.


 

Συνέντευξη Τύπου για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022 πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το διάστημα 8-11 Σεπτεμβρίου.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 139.200
2. Trcoff: 57.800
3. Drive magazine: 25.700
4. Tractiongr: 25.700
5. Carotogr: 12.200
6. Gocar: 11.400
7. CarGuysGr: 10.300
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.870
10. Newsauto: 4.230
11. 4Τροχοί: 4.000
12. Auto Τρίτη: 3.450
13. Autobeat: 2.360
14. George Sargiannidis: 2.310
15. Panos Seitanidis: 2.240
16. Enkinisi: 1.560
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 20/6/2022 (15:00)