Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 340…

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 340…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 340…

ΝΕΑ

Φουλ από ειδήσεις και αυτή την εβδομάδα, φουλ από… πωλήσεις και στο βάθος η παρτάρα του Newsauto σε μία εβδομάδα.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Του Αγίου Πνεύματος σήμερα και η Εκκλησία μας τιμά το Άγιο Πνεύμα.

Εμείς από την πλευρά μας πιστοί στο Δευτεριάτικο ραντεβού μας είμαστε εδώ για τη δική σας αλλά και δική μας ενημέρωση γιατί πολύ απλά είναι ωραία να γνωρίζεις τι συμβαίνει στην… πιάτσα και το χώρο που κινούμαστε. Έχουμε πληθώρα ειδήσεων και αυτό είναι καλό γιατί αυτός ο χώρος δεν μένει ποτέ στάσιμος.

Το σίγουρο είναι πως γίνεται μεγάλος αγώνας για να παραμείνουν ζωντανές οι εταιρείες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις και φυσικά τους εργαζόμενους, σε αυτές. Είναι αυτό που λέμε ότι γίνεται πίσω από τις κάμερες, δεν φαίνεται αλλά υπάρχει τόσο πολύ τρέξιμο που αξίζει έστω και μία αναφορά.

To καλοκαίρι έφτασε!!!

Πάρτι γενεθλίων για τα 10 έτη!

Advertisement
Advertisement

Στα πολύ… δικά μας τώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση ετοιμασίας για το πάρτι γενεθλίων των 10 ετών του NEWSAUTO. Όπως καταλαβαίνετε η χαρά είναι μεγάλη γιατί αυτό το Μέσο δεν είναι ένα απλό Μέσο της… σειράς αλλά αυτό που έχει επενδύσει στην είδηση, στους δημοσιογράφους και στην διαφορετικότητα. Η επιτυχία δεν ήρθε έτσι απλά, αλλά με πολύ κόπο, δουλειά και συνεχίζει (όλη ομάδα) με αμείωτη ένταση! Το σίγουρο είναι πως όσα δεν θα διαβάσεις αλλού, θα τα διαβάσεις ΕΔΩ και αυτό κάτι λέει! Πάρτι σε μία… εβδομάδα λοιπόν, στο οποίο αναμένεται να δώσει το παρών όλη η πιάτσα για να το γιορτάσουμε παρέα.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Έρχεται… παρτάρα!!!

 


 

Advertisement

Μία σημαντική είδηση έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής ο οποίος τόνισε σε πρόσφατο φόρουμ πως σύντομα οι ποινές θα αφορούν στον οδηγό και όχι στο όχημα. Συγκεκριμένα θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής κ.ά, και όχι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.


Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Κώστα Καββαθάς. Το έκανε γνωστό ο ίδιος στα social media τονίζοντας πως είναι καλά για να καθησυχάσει τους φίλους του.


 

Ολοένα και περισσότερα μικρά ηλεκτρικά οχήματα έρχονται στην Ελλάδα. Σε λίγες ημέρες αναμένουμε να δούμε στις ταξινομήσεις και αρκετά (και μάλιστα χρωματιστά) Tazzari Zero 4 Buggy.


 

Η Lamborghini Athens συνεχίζει να φέρνει στην Ελλάδα επιβλητικά μοντέλα. Αυτή τη φορά έφερε μία ακόμα Aventador Ultimae σε χακί χρώμα…


 

Νέα περιπολικά θα εντάξει στο δυναμικό της η Ελληνική Αστυνομία. Όπως μαθαίνουμε σύντομα θα παραλάβει Citroen C4.

 


 

Δημοσιογραφική παρουσίαση για το νέο Dacia Jogger διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα η εισαγωγική εταιρεία. Το παρών έδωσαν περισσότεροι από 50 δημοσιογράφοι.


Νέες εγκαταστάσεις logistics κατασκευάζει η ΤΕΟΡΕΝ Motors. Την αποκάλυψη έκανε η Ντένι Θεοχαράκη.


Σύσσωμοι αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο πάρτι του Newsauto στις 20 Ιουνίου, τα στελέχη και οι άνθρωποι των εταιρειών. Πρόκειται για το πρώτο πάρτι που γίνεται στην αγορά μετά από τρία χρόνια. Η είσοδος θα είναι αυστηρή με προσωπικά QR codes που στέλνονται στα κινητά των προσκεκλημένων μόλις αποδεχτούν την πρόσκληση. Εννοείται πως θα υπάρχουν εκπλήξεις, σόου και φυσικά πολύ κέφι!


Στο 54,8% έφτασε το μερίδιο των SUV στην Ελλάδα το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2022. Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ήταν στο 45,3%.


 

Στο 7,6% έφτασαν οι ταξινομήσεις των οχημάτων που μπαίνουν στην… πρίζα (Plug-in hybrid και ηλεκτρικά) και συγκεκριμένα το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2022. Η αύξηση συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 ήταν +2,2%. Να σημειώσουμε πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση το μερίδιο είναι 18,8%.


 

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στο Μεταπτυχιακό ΠρόγραμμαΔημοσιογραφία και Νέα Μέσα” του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολούθησαν και μάθημα για το YouTube, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο Μέσο για τους δημοσιογράφους. Τα μυστικά αποκάλυψε ο υπογράφων.


 

Σταμάτησε τη συνεργασία του με την Europ Assistance Greece, ο Marketing & Business Development Manager, Βασίλης Δαβιλάς. Σύντομα θα μάθουμε το νέο στέλεχος της εταιρείας που τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον στον κλάδο της.


 

Η Hyundai Motor γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών με έναν ακόμα καθαρισμό στο νησί της Ιθάκης, κάτι που είχε κάνει και το 2021. Στα πλαίσια της φετινής ενέργειας από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο καθαρίστηκαν 14 τοποθεσίες. Η ομάδα αποτελούνταν από 45 συμμετέχοντες, 15 δύτες και 10 οργανισμούς, οι οποίοι ανέσυραν 18,5 τόνους δίχτυα φαντάσματα και 5 τόνους θαλάσσια απορρίμματα.


Η ομάδα της Nissan Χαλκιάς συμμετείχε στο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, με Nissan Cherry 1.6 GTi και Datsun Violet 140J. Στη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δυναμικό “παρών” έδωσε, ο Βασίλης Χαλκιάς που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Nissan Cherry 1.6GTi με συνοδηγό τον Κώστα Κόντο, ενώ ο Θέμης Χαλκιάς ανέλαβε το πηδάλιο του Datsun Violet 140J, έχοντας στο δεξί bucket τον Ανδρέα Βίγκο.


 

Κάθε Τρίτη 19.00-21.00 στο κανάλι 1 Πειραιάς στους 90.4 το κλασικό αγωνιστικό δίδυμο Στράτος Φωτεινέλλης και Κώστας Νικολακόπουλος. Συζητούν και σχολιάζουν για ότι έχει σχέση με τροχούς. Την εκπομπή στηρίζει η ασφαλιστική εταιρεία ΜΙΝΕΤΤΑ.

 


 

Το χρονικό διάστημα 2-3 Ιουλίου θα διεξαχθεί το 10ο Patras Motor Show, ένα σόου που αφορά σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και διεξάγεται στην Πάτρα.


 

Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., σε συνεργασία με την Europ Assistance, προσφέρει τη δυνατότητα παραλαβής του αυτοκινήτου από έμπειρους οδηγούς προκειμένου να το φέρει στο συνεργείο της για service και να το επιστρέψει χωρίς να κουραστεί ο ιδιοκτήτης! Μία υπηρεσία που γλιτώνει πολύ κόπο και χρόνο τους πελάτες της μάρκας.

 


 

Μπορεί η αγορά του αυτοκινήτου να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τις παραγωγές και τις παραδόσεις αλλά κρατιέται στα πόδια της. Αυτό φαίνεται από τις ταξινομήσεις πενταμήνου που άγγιξαν τις 43711 μονάδες όταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ήταν στις 44.487 (-1,7%).

 


 

Επετειακό event διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου η Aristotle Racing Team για τον εορτασμό των 15 πλέον χρόνων παρουσίας της ομάδας. Από το 2006 μέχρι σήμερα, η ART έχει εδραιώσει την θέση της στο κομμάτι της έρευνας και της κατασκευής πρότυπων αγωνιστικών μονοθεσίων.

 


 

Ο Γιάννης Πλάγος συμμετείχε μερ την αγωνιστική ομάδα Ad-Momentum Racing by V.T.P. στον διπλό αγώνα του Porsche Sprint Challenge France που διεξήχθη στο πλαίσιο του «θρυλικού» 24ωρου αγώνα του Λε Μαν. Ο Έλληνας οδηγός, ολοκλήρωσε στο βάθρο και τον δεύτερο αγώνα, κάνοντας το «2 στα 2» μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του σε αγώνα του Porsche Sprint Challenge France με ην Porsche Cayman GT4.


 

Η ομάδα του HTTC διοργανώνει απογευματινό open track day (προπόνηση) σύγχρονων και ιστορικών αυτοκινήτων το Σάββατο 25 Ιουνίου, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Η είσοδος στην διαδρομή θα γίνεται σε σκέλη των 15 λεπτών της ώρας, με μέγιστο αριθμό 8 αυτοκινήτων ταυτόχρονα εντός πίστας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 


 

Πάνω από 2.000 μαθητές εκπαιδευτήκαν στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Ναύπλιο το σχολικό έτος 2021-2022. Το πάρκο επαναλειτούργησε τον Οκτώβριο του 2021 και όπως αποδεικνύεται είναι ιδανικό μέρος για να εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς οδηγούς αλλά κι τους σημερινούς… πεζούς!


 

Το διάστημα 17-19 Ιουνίου στο χώρο του Ελληνικού Μουσείου Μοτοσυκλέτας – Motorcycle Republik (Καρέα 13 – προέκταση της Ηλιουπόλεως) θα διεξαχθεί εκδήλωση για την ιστορική μάρκα Moto Morini. Την εκδήλωση, που αποτελεί μέρος της FIVA Motorcycle Week 2022, διοργανώνει το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας σε συνεργασία με το forum Moto Morini Greece.

Ωράριο λειτουργίας
Παρασκευή 17/6 – 19:00 – 22:00
Σάββατο 18/6 – 19:00 – 22:00
Κυριακή 19/6 – 19:00 – 22:00

 


 

Στο πλαίσιο προώθησης της ηλεκτροκίνησης και της αστικής μικροκινητικότητας, η BMW Motorrad Hellas οργάνωσε σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ημερίδα για τους φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Η ημερίδα ξεκίνησε με παρουσίαση της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας “Hyperion” από τη φοιτητική ομάδα REM IHU (Racing Electric Motostudent International Hellenic University). Πρόκειται για την ερευνητική αγωνιστική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα το Πανεπιστήμιο των Σερρών.


 

Νέο ΔΣ για το τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ). Συγκεκριμένα:

• Σόλων Κοντός, Κ-MOTORS Α.Ε., Πρόεδρος
• Φώτης Δράκος, Piaggio Hellas, Αντιπρόεδρος
• Διογένης Χιωτάκης, Mototrend A.E., Γραμματέας
• Ιάκωβος Αλμασίδης, SUZUKI Σφακιανάκης, Mέλος


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)

 



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 138.900
2. Trcoff: 57.600
3. Drive magazine: 25.700
4. Tractiongr: 25.600
5. Carotogr: 12.200
6. Gocar: 11.000
7. CarGuysGr: 10.300
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.860
10. Newsauto: 4.160
11. 4Τροχοί: 4.000
12. Auto Τρίτη: 3.440
13. Autobeat: 2.330
14. George Sargiannidis: 2.290
15. Panos Seitanidis: 2.240
16. Enkinisi: 1.550
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/6/2022 (20:00)