Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 337…

Ελλάδα 18:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 337…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 337…

ΝΕΑ

Το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό όχι μόνο σε θερμοκρασίες αλλά και στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Στο Newsauto παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, ψάχνουμε και υπογράφουμε για να είστε φουλ ενημερωμένοι!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Καλοκαίρι… μύρισε και όπως έχουμε όλοι καταλάβει οι καύσωνες δεν αργούν να μας επισκεφτούν. Την εβδομάδα που διανύουμε θα δούμε 35άρια σε θερμοκρασίες, οπότε και θα χρειαστεί προσοχή με τις μετακινήσεις.

Προσοχή βασικά και στους δρόμους καθώς θα έχετε παρατηρήσει πως υπάρχει πολύ κίνηση και μάλιστα παρά το γεγονός ότι, το κόστος των καυσίμων έχει ξεπεράσει τα 2.20. Τιμή που αφορά την Αθήνα και μεγάλες πόλεις γιατί στη νησιωτική Ελλάδα οι τιμές πραγματικά έχουν ξεφύγει στα ύψη. Ο Έλληνας όμως δεν πτοείται και θέλει για τις μετακινήσεις του το αυτοκίνητό του. Λογικό θα μπορούσαμε να πούμε από μία άποψη γιατί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Αλλαγές…

Advertisement
Advertisement

Στα δικά μας τώρα, θα τονίσω ακόμα μια φορά πως οι εποχές έχουν αλλάξει και συνεχώς αλλάζουν. Όποιος δεν έχει καταλάβει το πνεύμα της εποχής μένει εκτός και όσο περνά ο καιρός είναι σίγουρο πως θα χάσει το τρένο. Άλλωστε είναι κάτι που το βλέπουμε καθημερινά και αναφέρομαι τόσο σε επίπεδο εταιρειών όσο και Μέσων.

Είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος έχει αλλάξει, θέλει άλλα πράγματα και καταλαβαίνει τι παίζει… Τόσο απλά και τόσο κατανοητά. Με λίγα λόγια πρέπει ΟΛΟΙ μας να αλλάξουμε γιατί είμαστε και ένας κλάδος που μένει πίσω ενώ την ίδια ώρα το προϊόν έχει ξεφύγει πολύ μπροστά.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αλλάξτε γιατί… χανόμαστε!


 

Advertisement

Συνεχίζεται το σκληρό πόκερ για την αγοροπωλησία μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας. Τα λεφτά όπως έχουμε γράψει είναι πάρα πολλά αλλά όπως φαίνεται και οι δυσκολίες που εμφανίζονται. Όπως όμως όλα δείχνουν μέσα στο καλοκαίρι θα δούμε και άσπρο καπνό.

 


 

Οι αλλαγές σε επίπεδο εισαγωγικών εταιρειών δεν έχουν ολοκληρωθεί, όσο και να το πιστεύουν κάποιοι. Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και δεν θα δούμε μία αλλαγή αλλά και άλλες. Βασικά θέλει λίγο… υπομονή.

 


 

Μεταξύ 0.62 – 0.65 ευρώ η kWh κοστίζει στους ταχυφορτιστές που βρίσκονται στο εθνικό οδικό δίκτυο.


 

Ανάρτηση με τον «Τσακατσούκα» του Survivor ανήρτησε ο διευθυντής επικοινωνίας του BMW Group Hellas, Κώστας Διαμαντής!


 

Φωτογραφία πάνω στην καρότσα ενός Toyota Hilux ανέβασε στο Instagram ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος!


 

Λύθηκε η συνεργασία με τη Marketing and Sales Manager του newsauto.gr Νόνικα Βλασσοπούλου. Σύντομα θα μάθουμε το επόμενο επαγγελματικό της βήμα.


 

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου ο πρώτος ελληνικός σταθμός ανεφοδιασμού οχημάτων υδρογόνου. Ο σταθμός έχει κατασκευαστεί μέσα στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή Αττικής.


 

Εκατοντάδες είναι τα πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν έρθει από την Ουκρανία και βρίσκονται στη χώρα μας εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία. Οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν φέρει οδικώς για να τα σώσουν από την καταστροφή και τα συντηρούν σε εξουσιοδοτημένους (και μη) επισκευαστές.


 

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan, το Ariya αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα προς τα τέλη του έτους.


 

Η VW συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα αθλητή όρθιας ιστιοσανίδας-SUP και πρωταθλητή, Γιώργο Φράγκο τον οποίο στηρίζει από το 2014. Ο Γιώργος Φράγκος χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του ανάγκες ένα Volkswagen Amarok.


 

Στις 4 Ιουνίου η Prom Racing, ομάδα Formula Student του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα αποκαλύψει στο κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α., το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο. Ο λόγος για το P22, που είναι το πέμπτο που έχει κατασκευάσει.

 


 

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προμηθεύτηκε πρόσφατα 7 Nissan Navara, για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του. Η προμήθεια των συγκεκριμένων πραγματοποιήθηκε μετά από διενέργεια ανοικτού διεθνή διαγωνισμού και η δαπάνη θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.


 

Με το Car Center και τη Ford Βροχίδης – Χατζής, το νέο Ford Raptor βρέθηκε στο «The Mall Athens» όπου χιλιάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να το θαυμάσουν από κοντά.


 

Την Τρίτη 24 Μαΐου θα διεξαχθεί το 5ο Auto Forum με κεντρικό θέμα : «Είναι η Αττική βιώσιμη περιφέρεια;». Στο Συνέδριο θα δώσουν το παρών σημαντικοί θεσμικοί ομιλητές, όπως οι , Κώστας Αχ. Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Βασιλάκης, Πρόεδρος Εισαγωγέων Αντιπρόσωπων Αυτοκίνητων κ.ά.

 


 

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Mercedes GLC, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αι Έλληνες δημοσιογράφοι.

 


 

Η ecocar προχώρησε σε ανανέωση της διαδικτυακής της πλατφόρμας, ενώ πρόσθεσε και διαμορφωτή επιλογής χαρακτηριστικών και εξοπλισμού των μοντέλων που διαθέτει.


 

Το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου θα διεξαχθεί η εκδήλωση Urban Mobility 2022 στον εξωτερικό χώρο του σταδίου «Σοφία Μπεφόν» στην τοποθεσία της Μαρίνας Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.Στην εκδήλωση η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10:00π.μ. μέχρι τις 21:00μ.μ.


 

Το πάρκινγκ του αεροδρομίου τις τελευταίες μέρες είναι σχεδόν γεμάτο. Όπως μπορείτε να δείτε και από την χαρακτηριστική φωτογραφία, οι οδηγοί τους αντί να αναζητήσουν κενές θέσεις βρίσκουν τη λύση, είτε στην άκρη του πεζοδρομίου είτε ανάμεσα (!) στις θέσεις ΑΜΕΑ.


Την τάση της εποχής αλλά και αυτό που αναζητούν οι πελάτες πράττει η JLR Τζώρτζης δημιουργώντας παραγωγές video για τα οχήματα που φέρνει αλλά και απορίες που έχουν οι πελάτες. Αυτή τη φορά η Ιωάννα Τζώρτζη παρουσίασε το ολοκαίνουριο Range Rover.

 


 

Δυναμικά ετοιμάζεται να μπει στον κλάδο ενοικίασης και μακροχρόνιας μίσθωσης οχημάτων στην Ελλάδα η Kinsen Hellas, ως συνεργάτης του Europcar Mobility Group. Ήδη η νέα Europcar (Rent A Car) της Kinsen Hellas έχει ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 29 πόλεις και αεροδρόμια της χώρας. Τα επόμενα δύο χρόνια, θα αναπτύξει 38 σταθμούς εξυπηρέτησης Europcar καθώς και 18 σταθμούς εξυπηρέτησης Goldcar δημιουργώντας τουλάχιστον 240 νέες θέσεις εργασίας. Το αναπτυξιακό σχέδιο προβλέπει στόλο άνω των 10.000 οχημάτων!

 


 

Την Κυριακή 22 Μαΐου από το STAR Channel μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 138.200
2. Trcoff: 57.000
3. Drive magazine: 25.600
4. Tractiongr: 25.300
5. Carotogr: 12.200
6. CarGuysGr: 10.200
7. Gocar: 8.840
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.800
10. Newsauto: 4.090
11. 4Τροχοί: 3.980
12. Auto Τρίτη: 3.420
13. George Sargiannidis: 2.230
14. Panos Seitanidis: 2.210
15. Autobeat: 2.220
16. Enkinisi: 1.540
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 23/5/2022 (19:00)