Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 336…

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 336…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 336…

ΝΕΑ

Όσο περνά ο καιρός η κατάσταση στα αυτοκίνητα παραμένει ίδια ενώ προβλήματα ίσως και λουκέτα θα δούμε σύντομα σε αντιπροσωπείες ακόμα και σε Μέσα… Διαβάστε τι γίνεται στην πιάτσα για να είστε φουλ ενημερωμένοι!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και να είμαστε όλοι καλά. Πλησιάζουμε ήδη προς το καλοκαίρι και όπως όλοι μας διαπιστώνουμε η κατάσταση με την αγορά δε λέει να σταθεροποιηθεί. Με λίγα λόγια αυτά που ξέραμε και ακούγαμε πως από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα αρχίσει να στρώνει η αγορά, καλό είναι να τα… ξεχάσουμε και απλά να κάνουμε υπομονή ή τουλάχιστον να περιμένουμε πότε θα αρχίσουμε και πάλι να μπαίνουμε σε έναν κανονικό ρυθμό (που κανείς δεν γνωρίζει).

Οι εταιρείες το έχουν καταλάβει και ήδη βλέπουμε προσεκτικές κινήσεις. Ο σκοπός άλλωστε είναι να παραμείνουν στην αγορά και όπως το… πάνε είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουν οι πιο νοικοκύρηδες. Οι δυσκολίες πάντως και τα λουκέτα δεν θα λείψουν. Κάτι ανάλογο θα δούμε και στο χώρο των media που δραστηριοποιούνται στο αυτοκίνητου που δυστυχώς και εκεί θα δούμε αλλαγές και όπως φαίνεται σύντομα. Σε κάθε περίπτωση όμως κλείνει μία πόρτα, ανοίγει ένα παράθυρο οπότε συνεχίζουμε με όρεξη και διάθεση για κάτι νέο, πιο συναρπαστικό και ευχάριστο.

Η λύση στην μικροκινητικότητα ίσως βρίσκεται και εντός των τοιχών. Στη φωτογραφία βλέπετε διάφορες εκδόσεις του ελληνικού οχήματος που έχει σχεδιάσει ο Ηλίας Σελέκος

Κερδίζουν έδαφος υβριδικά – ρεύμα

Στα της αγοράς τώρα που προσπαθεί και αυτή να κρατηθεί, διαπιστώνουμε μείωση στα ποσοστά των οχημάτων βενζίνης και diesel. Στην πρώτη περίπτωση το νούμερο μεταφράζεται σε -6,7% και στη δεύτερη -3%. Οι αγοραστές αλλά και οι εταιρείες «επενδύουν» σε υβριδικά και επαναφορτιζόμενα, ενώ αξίζει να τονίσουμε πως άνοδο (έστω και μικρή) σημειώνει και το υγραέριο.

Advertisement
Advertisement

Πριν ξεκινήσετε τη… μελέτη να μείνω στη φωτογραφία με τους Γιώργο Σπανό και Νώντα Καρανικόλα (δείτε τη παρακάτω) που μας δείχνει πως ο κάθε επιχειρηματίας αν κάνει σωστά τη δουλειά του, είναι όχι απλά κερδισμένος αλλά και αγαπητός στον ανταγωνισμό. Η νέα γενιά πάντως δείχνει το δρόμο και αυτό φαίνεται.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Η… σιωπή είναι χρυσός!

 


 

Advertisement

Μπορεί να αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό αλλά το ρεπορτάζ τρέχει και αυτό με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όπως μαθαίνουμε αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις εταιρείες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων. Δύο προέρχονται από το εξωτερικό (μία από Ελβετία και άλλη μία από εξωτερικό που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα) αλλά και ένα τρίτος «παίκτης» που έχει έδρα την Ελλάδα και παίζει πολύ δυνατά στην πιάτσα…

 


 

Μετά από πολύ μεγάλο αγώνα, ο σχεδιαστής Ηλίας Σελέκος επανεκκινεί και πάλι το project του οχήματος μικροκινητικότητας που σχεδιάζει τα τελευταία χρόνια. Όπως μάθαμε έχει βρει χρηματοδότη και τους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Κοζάνη) θα κατασκευάσει μία μακέτα 1 προς 5 (ή 1 προς 6). Αν είναι έτοιμο το όχημα, ίσως το δούμε τον Σεπτέμβριο και στην ΔΕΘ.

 

 


 

Ίσως και μέσα στον Ιούνιο να είναι έτοιμο ένα νέο ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάζεται στην Ελλάδα! Το project χρηματοδοτεί ελληνική εταιρεία που ξέρει από… αυτοκίνητα και σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 


 

Πάγωσε τις παραγγελίες του νέου Model S Plaid των 1.000+ ίππων η Tesla στην Ελλάδα λόγω της μεγάλης ζήτησης. Ήδη έχουν παραγγελθεί περισσότερα από 90 (!), νούμερο ιδιαίτερα υψηλό αν αναλογιστεί κανείς πως η τιμή του θα ξεπερνά τα 130.000 ευρώ και θα το δούμε στην Ελλάδα το 2022.


 

Πολύ κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο οι ανάγκες και η ζήτηση παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και η αναμονή για όσους έχουν παραγγείλει καινούριο αυτοκίνητο παραμένει μεγάλη.


 

Η τιμή του χαρτιού έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει έντονος προβληματισμός στις τάξεις των περιοδικών αυτοκινήτου μικρής κυκλοφορίας. Σε όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η μείωση των εσόδων καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες επενδύουν τα χρήματα τους στο διαδίκτυο.

 


 

Το πρώτο Cupra Formentor VZ5 που είναι και ένα από τα 7.000 που θα πουληθούν παγκοσμίως, ήρθε στην Ελλάδα και ηδη κοσμεί τους ελληνικούς δρόμους. Όπως μαθαίνουμε ήδη το έχει παραγγείλει και γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής

 


 

Το 36,5% της αγοράς καινούριων αυτοκινήτων καλύπτουν πλέον τα υβριδικά και ηλεκτρικά που πωλούνται στην Ελλάδα. Η αύξηση συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2021 είναι της τάξης του 9,3%.

 


 

Αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η νέα γενιά του Ford Ranger Raptor. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Ford – Καρανικόλας.


 

Ο πρόεδρος της Ford Motor Hellas Νίκος Νοταράς έβαλε στο κλίμα τους προσκεκλημένους που παρευρέθησαν στην αποκάλυψη του νέου Ford Ranger Raptor. Αναφέρθηκε τόσο στο επιβλητικό Pick-up και στη λέξη που όπως είπε το χαρακτηρίζει, «τάραχο». Επίσης αναφέρθηκε και στην Ford Pro που ασχολείται με τα επαγγελματικά οχήματα και παρέχει ένα πλήρες πακέτο υποστήριξης στους επαγγελματίες.

Παρακολουθήστε παρακάτω την ομιλία του:

 


 

Αποκαλυπτήρια του νέου Raptor και στους δημοσιογράφους της Βορείου Ελλάδας. Συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Ford Βροχίδης – Χατζής την Τρίτη 17 Μαΐου.


 

Στην εκδήλωση για το νέο Raptor, το παρών έδωσε και ο Γιώργος Σπανός. Η BMW –Σπανός απέχει ελάχιστα μέτρα από την Ford – Καρανικόλας και ο γνωστός επιχειρηματίας ήταν εκεί για να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Νώντα Καρανικόλα.


 

Την περασμένη εβδομάδα ο τεχνικός εκπαιδευτής της FCA Greece, Αθανάσιος Φάσσος μίλησε στους σπουδαστές Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Χαλκίδα. Συγκεκριμένα ανέλυσε τις διαδικασίες που αφορούν στη συντήρηση των ηλεκτρικών οχημάτων.


 

Νέα σελίδα γυρίζει η μικροσυγκοινωνία στη Σκιάθο με την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του μεταφορικού έργου στο νησί για τα επόμενα 15 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως το νησί της Σκιάθου γυρίζει σελίδα στον τομέα των μεταφορών, αποκτώντας σύγχρονα λεωφορεία προηγμένης τεχνολογίας, ενώ καταργούνται οι παρωχημένες τακτικές των χάρτινων εισιτηρίων και των κερματοδεκτών!


 

Σε δωρεά ενός Mitsubishi L200 στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησε ο Όμιλος Σαρακάκη.


 

Στις Σέρρες έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά μία McLaren 620R. Πίσω από το τιμόνι της βρέθηκε ο εκπαιδευτής Γιώργος Καραμέρης που θεωρείται ο… μετρ των McLaren στην Ελλάδα.


 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πλατφόρμας ασφαλειών, το 46,5% των Ελλήνων επιλέγει να κάνει ετήσια ασφάλεια στο αυτοκίνητό του. Το 27,5% κάνει εξάμηνη ασφάλεια, το 16% τρίμηνη και μόλις το 10% μηνιαία.

 


 

Μία νέα ψηφιακή υπηρεσία καταγραφής δήλωσης ατυχήματος θέτει σε λειτουργία η Europ Assistance η οποία αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία νέα εφαρμογή που απλοποιεί τη διαδικασία καταγραφής ατυχήματος από τον ίδιο τον οδηγό (χωρίς να χρειάζεται να έρθει ο υπάλληλος της ασφαλιστικής εταιρείας) απλά και μόνο χρησιμοποιώντας το smartphone του. Ο Γιάννης Πετούλης και η ομάδα του ξεκάθαρα, έχουν φέρει όχι μόνο νέο αέρα αλλά και επαναστατικές ιδέες στην… πιάτσα (το έχουμε δει και παλιότερα με τη Volvo).


 

Η αγωνιστική ομάδα Funny Flutters Racing Team με επικεφαλής τον Δήμο Αρχοντούλη φέρνει πάντα κάτι νέο στο χώρο του μηχανοκίνητου. Αυτή τη φορά άφησε στην άκρη τα αγωνιστικά της οχήματα και τοποθέτησε… ρόδες σε μεξικάνικη κουζίνα ξεκινώντας τα tour! Πρώτη στάση το Athens Food Festival.

Πάρτε μία… γεύση στο παρακάτω video.

 


 

Μετά τη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία το Skoda Club Πελοποννήσου επιστρέφει με ένα νέο event. Συγκεκριμένα την Κυριακή 29 Μάιου στο Café White Own στους Θρακομακεδόνες τα μέλη του club αλλά και οι φίλοι της μάρκας θα έχουν την ευκαιρία να δούνε αλλά και να οδηγήσουν από κοντά την ολοκαίνουρια Fabia. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα το παραχωρήσει η Skoda Μακρής.


 

Μετά από πολλούς μήνες και… κόντρα με την ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οδηγοί αγώνων αυτοκινήτου αποφάσισαν την επανέναρξη των αγώνων. Η αρχή θα γίνει με την ανάβαση Κύμης που είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 28—29 Μαΐου.


 

Την Κυριακή 15 Μαίου μεταδόθηκε από το STAR Channel ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν το… προλάβατε μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 137.900
2. Trcoff: 56.800
3. Drive magazine: 25.600
4. Tractiongr: 25.200
5. Carotogr: 12.100
6. CarGuysGr: 10.100
7. Gocar: 8.310
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.770
10. Newsauto: 4.080
11. 4Τροχοί: 3.970
12. Auto Τρίτη: 3.420
13. Panos Seitanidis: 2.210
14. George Sargiannidis: 2.210
15. Autobeat: 2.190
16. Enkinisi: 1.540
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 16/5/2022 (19:00)