Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 335…

Ελλάδα 8:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 335…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 335…

ΝΕΑ

Πέφτει… χρήμα στην αγορά του αυτοκινήτου. Οι εταιρείες πλέον επενδύουν σε ποιότητα, υπηρεσίες και νέα project!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και όπως λέμε κάθε Δευτέρα, καλή εβδομάδα να έχουμε. Βασικά… υγεία και καλή διάθεση γιατί από εκεί και πέρα τα προβλήματα δε λείπουν στον κλάδο του αυτοκινήτου που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τόσο με την πανδημία όσο και με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Προβλήματα υπάρχουν πολλά, όμως τα προβλήματα είναι για όλους και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά και να βρίσκουμε τρόπους να τα αντιμετωπίζουμε. Σε όλα αυτά πρέπει να εντάξουμε στο λεξιλόγιό μας και την υπομονή, που την έχω αναφέρει αρκετές φορές αλλά έχει μεγάλη σημασία για να πάμε μπροστά.

Βασικά πρέπει να ξεχάσουμε όσα ξέραμε και να κοιτάξουμε μπροστά και θα έλεγα αρκετά μακριά. Αν το κάνουμε θα καταφέρουμε πολλά. Αν όχι, τότε θα συνεχίσουμε να ζούμε στη μιζέρια και να… κλαίμε τη μοίρα μας, την οποία στην τελική εμείς διαμορφώνουμε.

Η αυτοκίνηση αλλάζει σε όλα τα επίπεδα… (στη φωτό η BMW iX)

Επένδυση στην ποιότητα

Advertisement
Advertisement

Πάντως αυτό που διαπιστώνω είναι πως αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να αλλάζουν πρόσωπο και… σκεπτικό. Η Kosmocar είναι μία από αυτές που επενδύει ξεκάθαρα στο αύριο.

Ακόμα και οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν πλέον οι εταιρείες είναι υψηλού επιπέδου. Για παράδειγμα ο συντηρητικός όμιλος «Πέτρος Πετρόπουλος» διοργάνωσε μία ξεχωριστή βραδιά με την έλευση της νέας γενιάς Range rover. Το ίδιο και η Mercedes που διοργάνωσε μία θεματική έκθεση στο Golden Hall που εξέπληξε το χώρο αλλά και τον απλό κόσμο.

Ξεκάθαρα λοιπόν οι εισαγωγικές εταιρείες, αφήνουν στην άκρη τα πολλά και… φθηνά, και κοιτάζουν να κάνουν λίγα και ποιοτικά με όποιο κόστος, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο, για όλους. Οι αλλαγές αυτές σίγουρα κάτι μας δείχνουν. Το μέλλον βρίσκεται κοντά και σίγουρα έχουμε να ζήσουμε μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το μέλλον εμείς οι ίδιοι το διαμορφώνουμε

Advertisement

 


 

Μία σπάνια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος. Συγκεκριμένα τον είδαμε στα αποκαλυπτήρια του νέου Range Rover και μιλώντας στους δημοσιογράφους έδωσε.. ειδήσεις. Η σημαντικότερη αφορούσε μία εταιρεία που ήδη έχουν δημιουργήσει, απασχολεί 7-8 εργαζόμενους (με διδακτορικά παρακαλώ οι περισσότεροι) και τρέχουν ένα νέο project που αφορά στην κατασκευή μικρών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Παρακολουθήστε παρακάτω τις δηλώσεις του.

 


 

Την ευρωπαϊκή εταιρεία τεχνολογίας μικρό-κινητικότητας Silence φέρνει στην Ελλάδα και όπως αποκαλύψαμε στα «Νέα της Πιάτσας Νο 334», η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar. Πρόκειται για μία ισπανική εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά scooter αλλά και ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα δούμε σε διάφορες εκδόσεις πολύ σύντομα…


 

Για πρώτη φορά ήρθε στην Ελλάδα το πρώτο μοντέλο της Mercedes αλλά και το πρώτο πατενταρισμένο όχημα του κόσμου. Ο λόγος για το Benz Patent Motor-Car που ήρθε από την Γερμανία για να κοσμήσει την έκθεση Past To The Future που διοργανώνει η Mercedes στο Golden Hall.


 

Μεγάλες εκπλήξεις ετοιμάζει εισαγωγική εταιρεία και αφορούν στην εγχώρια αγορά. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα.

 


 

Την ιστορία γέννησης της Mercedes Benz έκανε γνωστή σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Mercedes Benz Hellas Γιάννης Καλλίγερος και συγκεκριμένα στα εγκαίνια της έκθεσης Past to the Future. Επιπλέον αναφέρθηκε στην τεράστια αξία του σήματος της μάρκας που κοστίζει πάνω από 50 δις. όπως και στη σημασία που δίνει η εταιρεία σε συνεργάτες και αντιπροσώπους. Παρακολουθήστε μέρος της ομιλίας του στο παρακάτω video.

 


 

Μία εκδήλωση υψηλού επιπέδου που αναβαθμίζει όλο τον κλάδο του αυτοκινήτου διοργανώνει η εισαγωγική εταιρεία Mercedes στο Golden Hall. Συνολικά έχει φέρει 11 ιστορικά και σύγχρονα μοντέλα τα οποία κοσμούν τους εξωτερικούς χώρους του Golden Hall. Από το πρώτο τρίτροχο, την θρυλική E190E 2.5 EVO 1, την SL Pagoda, την ηλεκτρική της γκάμα, την SL 55 AMG μέχρι και… GLS Maybach. Η εκδήλωση με την ονομασία Past to The Future θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 14 Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10:00π.μ. έως τις 21:00 ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.


 

Ένα νέο κτήριο στη Μάνδρα Αττικής χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων ετοιμάζει η εταιρεία logistics Ferst. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί για να προσφέρει υπηρεσίες PDI.


 

Διπλά… αποκαλυπτήρια στο City Link στην Αθήνα, πραγματοποίησε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Land Rover. Συγκεκριμένα αποκάλυψε το 5ης γενιάς Range Rover σε δημοσιογράφους και πελάτες της μάρκας.


 

O Δημήτρης Ασημακόπουλος γνωρίζει με… κλειστά μάτια τα πάντα για τα αυτοκίνητα της Jaguar και της Land Rover. Κατέχει τη θέση του Product και Training manager και τον συναντούμε συνήθως σε παρουσιάσεις μοντέλων όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα με το 5ης γενιάς Range Rover.


 

Δυναμική η παρουσία των στελεχών της JLR στην παρουσίαση του νέου Range Rover. Το παρών έδωσε τόσο η Commercial Manager Σοφία Μητράκη όσο και η υπεύθυνη επικοινωνίας Κυριακή Μπιθαρά.


 

Το νέο Raptor θα αποκαλύψει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την… Παρασκευή (και) 13 Μαΐου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Ford.


 

Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο διοργάνωσε το ελληνικό Ford Raptor Club, όπου συγκεντρώθηκαν δέκα οχήματα.


 

Η Audi Gratsias ήταν χορηγός στο τρίαθλο Transition Sports3 που διεξήχθη την Κυριακή 8 Μαΐου στον Σχινιά και συγκεκριμένα στο Moraitis Beach. Όπως μπορείτε να δείτε είχε φέρει το αμιγώς ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron.


 

Μέχρι τέλος του μήνα θα γίνει γνωστό το όνομα που θα αναλάβει το τιμόνι των εταιρειών Jaguar και Land Rover στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε πως έχει μείνει «ακέφαλο» (υπάρχει προσωρινός αντικαταστάτης εκ των έσω της εταιρείες) εδώ και δύο περίπου μήνες, αφότου αποχώρησε ο Νίκος Μπέλλος.

 


 

Στο Golden Hall βρίσκεται ήδη το νέο Tesla Model Y Performance. Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάζεται στο GigaFactory της μάρκας στη Γερμανία.


 

Συνεχίζει την… παρουσία του στο Golden Hall το Citroen Ami. Όπως θα δείτε στην σχετική εικόνα φαίνεται σα να έχει βγει από κουτί παιχνιδιού γιατί πολύ απλά θυμίζει παιχνίδι!


 

Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα της κινεζικής Haval ξέμειναν στην Ελλάδα. Τελικός προορισμός τους ήταν η Ουκρανία αλλά λόγω του πολέμου ήταν αδύνατο να μεταφερθούν.


 

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού Power Automotive Magazine.


 

Την Κυριακή 8 Μαΐου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction και συγκεκριμένα από το STAR Channel. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.


 

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα μεταδίδεται στο STAR Channel η τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας Traction.

 


 

Αγώνες αυτοκινήτου δεν γίνονται φέτος στην Ελλάδα καθώς υπάρχει κόντρα μεταξύ Ομοσπονδίας και οδηγών. Αυτός είναι και ο λόγος που ορισμένοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να τρέξουν. Το ερχόμενο Σαβββατοκύριακο και συγκεκριμένα στο 29ο Rally Adriatico θα συμμετάσχουν οι Λευτέρης Αλιγιζάκης – Μιχάλης Χατζηδάκης με Skoda Fabia R5, οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος – Νικόλας Ιντζόγλου επίσης με Skoda Fabia R5 και οι Πασχάλης Χατζημάρκος – Μάριος Τσαούσογλου με Peugeot 208 Rally4.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 137.500
2. Trcoff: 56.700
3. Drive magazine: 25.500
4. Tractiongr: 25.100
5. Carotogr: 12.100
6. CarGuysGr: 10.100
7. Gocar: 8.250
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.750
10. Newsauto: 4.080
11. 4Τροχοί: 3.970
12. Auto Τρίτη: 3.410
13. Panos Seitanidis: 2.200
14. George Sargiannidis: 2.190
15. Autobeat: 2.120
16. Enkinisi: 1.540
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 9/5/2022 (21:00)