Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 333…

Ελλάδα 0:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 333…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 333…

ΝΕΑ

Μετά την Ανάσταση του Κυρίου μπαίνουμε και πάλι στην καθημερινότητα και περιμένουμε την «ανάσταση» στον κλάδο του αυτοκινήτου που έχει πληγεί από πανδημίες, μειωμένες παραγωγές, έλλειψη ημιαγωγών κ.ά.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Δευτέρα του Πάσχα σήμερα, με σούπερ καιρό και όπως φαίνεται με καλή διάθεση για εμάς τους Έλληνες. Ημέρες χαράς άλλωστε μετά την Ανάσταση του Κυρίου, οπότε σκεφτόμαστε θετικά και κοιτάμε μόνο μπροστά.

Όπως διαπιστώσαμε πάρα πολύς κόσμος έφυγε από τις μεγάλες πόλεις αυτές τις ημέρες και θέλησε να περάσεις τις Άγιες ημέρες, στα χωριά του αλλά και σε προορισμούς που τηρούν παραδόσεις. Χιλιάδες έφυγαν και ευχόμαστε όλοι να επιστρέψουν με ασφάλεια σπίτι τους και να συνεχίσουν την κανονικότητά τους.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

Καλή διάθεση και μεγάλη υπομονή

Η κίνηση φέτος στα οδικά δίκτυα ήταν πολύ αυξημένη και αποδείχτηκε πως οι οδηγοί αλλά και οι επιβάτες έπρεπε να έχουν εκτός από καλή διάθεση και μεγάλη υπομονή για το ταξίδι της φυγής αλλά και της επιστροφής.

Advertisement
Advertisement

Τυχεροί θα λέγαμε πως ήταν όσοι κατάφεραν να πάρουν 1-2 ημέρες άδεια και να επιστρέψουν λίγο αργότερα γλιτώνοντας την ταλαιπωρία.

Μεγάλη ήταν φέτος η ταλαιπωρία και κυρίως στα μεγάλα οδικά δίκτυα

Θετικά  μηνύματα

Στην κανονικότητα λοιπόν από αύριο και τα κεφάλια μέσα. Τα μηνύματα που έρχονται από πολλές πλευρές είναι θετικά, οπότε πρέπει να δουλέψουμε και να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη του.

Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα στην… πιάτσα όμως για τα πάντα υπάρχει λύση που πρέπει να αναζητήσουμε. Θετική ενέργεια, όρεξη και φυσικά υγεία!

Με τέτοιο καιρό μπήκαμε στον πειρασμό για μία “καλοκαιρινή” βόλτα!

Γιορτάζουν οι… Γιώργηδες!
Advertisement

Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα μην ξεχάσετε να ευχηθείτε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) στους Γιώργηδες που σήμερα γιορτάζουν!

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία


Advertisement

 

Καινούριο αυτοκίνητο που θύμιζε μεταχειρισμένο παρέδωσε πρόσφατα σε πελάτη, αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Το περιστατικό συνέβη με δημοσιογράφο που το παρέλαβε και μετά από δύο ημέρες το επέστρεψε με το κλειδί!

 


 

Μία ολοκαίνουρια συλλεκτική Lamborghini Aventador Ultimae παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στον κορυφαίο πιανίστα διεθνούς φήμης Δημήτρη Σγούρο. Η συγκεκριμένη είναι μία από τις 350 coupe που θα παραχθούν στον κόσμο και έχει ελληνικές πινακίδες, κάτι σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα. Την παρέλαβε από την εισαγωγική εταιρεία Lamborghini Trident Cars ενώ το newsauto ήταν το μοναδικό Μέσο που βρέθηκε στην παράδοση του αυτοκινήτου.

 


 

Μέχρι τη θέση Νο14 στα ελληνικά trends έφτασε το video με την παράδοση της Lamborghini Aventador Ultimae στον Δημήτρη Σγούρο. Σπάνιο φαινόμενο να βλέπεις video με θεματολογία το αυτοκίνητο στα trends του YouTube.


 

Σύντομα αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του ο Γιάννης Κάττωριτς (στη φωτογγραφία αριστερά – μαζί με τον υπέυθυνο επικοινωνίας της Citroen Γιάννη Καραβά). O υπεύθυνος επικοινωνίας τη Ford λείπει εξαιτίας ενός οικογενειακού προβλήματος.


 

Η Hyundai ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει και το 2022 την επέκταση της συνεργασίας της με τον Οργανισμό Προστασίας των Θαλασσών Healthy Seas. Να θυμίσουμε πως το 2021 με την βοήθεια της συγκεκριμένης ΜΚΟ είχαν ανασυρθεί 76 τόνοι θαλάσσια απορρίμματα από την Ιθάκη. Φυσικά την ενέργεια αυτή είχε στηρίξει και η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των κορεατικών αυτοκινήτων που ανήκει στον Όμιλο Βασιλάκη.


 

Την Πέμπτη 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς Range Rover στους Έλληνες δημοσιογράφους.


 

Μπορεί να ακούγεται… κάπως περίεργο αλλά σε πολλές περιπτώσεις εισαγωγικών εταιρειών που διαθέτουν και αντιπροσωπίες λιανικής πώλησης, τα στελέχη ασχολούνται περισσότερο με πωλήσεις αντί να το κάνουν οι ίδιοι οι πωλητές.

 


 

Τα πρώτα ολοκαίνουρια Mazda 2 που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το τελευταία γενιάς Toyota Yaris βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.


 

Το νέο Opel Astra «πάτησε» επί ελληνικού εδάφους. Όπως μαθαίνουμε η εισαγωγική εταιρεία έφερε τρία αυτοκίνητα (με ξένες πινακίδες), δύο μπορντό και ένα κίτρινο (hybrid).


 

Εκατοντάδες αυτοκίνητα Opel βρίσκονται ήδη στα logistics της μάρκας προκειμένου να προετοιμαστούν και τις επόμενες ημέρες – εβδομάδες να παραδοθούν στους πελάτες.

 


 

Το διήμερο 28-29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί από την ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας Fabia.


 

Ο Θωμάς Γιοβανούδης από την Peugeot Γιαννίρης στη Θεσσαλονίκη ήταν ο νικητής του διαγωνισμού After Sales Challenge 2022 που διοργάνωσε η εισαγωγική εταιρεία. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η επιβράβευση των διαγνωστών και των μηχανικών της μάρκας για την αριστεία τους. Το έπαθλο του νικητή ήταν ένα τριήμερο ταξίδι με πλήρη κάλυψη φιλοξενίας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βορείου Ελλάδας και με το μοναδικό Peugeot 508 των 360 ίππων!


 

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην πιάτσα του αυτοκινήτου σχετικά με το… μέλλον της. Αυτοί που ανησυχούν περισσότερο είναι οι έμποροι που έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις αλλά βλέπουν πως τα πράγματα και τα δεδομένα αλλάζουν και δεν ξέρουν αν τα χρήματα που έχουν δώσει θα πιάσουν τόπο.

 


 

Δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Honda για την παρουσίαση του νέου Civic.


 

Το Σάββατο 30 Απριλίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί και συγκεκριμένα μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή.

 


 

Τεράστιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τα ελαστικά σε μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων. Αν δεν ευαισθητοποιηθούν οι οδηγοί θα αρχίσουμε να θρηνούμε θύματα


 

Πολλοί είναι αυτοί που διαφημίζονται ως πρώτοι με εκατομμύρια επισκέψεις. Από τη μία θα λέγαμε πως… καλά κάνουν γιατί στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι. Αν όμως κάνεις μία έρευνα και ρωτήσεις τον απλό κόσμο θα καταλάβεις τι πραγματικά ισχύει γιατί πλέον δεν μασάει… σανό!


 

Το αγαπημένο χρώμα των Ελλήνων για το 2021 και σύμφωνα με στοιχεία της insurancemarket.gr ήταν το μαύρο. Συγκεκριμένα τα πέντε κορυφαία χρώματα ήταν τα εξής:

Μαύρο: 19.2%
Ασημί: 17.3%
Γκρι: 13.1%
Μπλε: 13%
Λευκό: 13%

 


 

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό BMW CE 04 βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμο στο δίκτυο επίσημων εμπόρων της.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.protothema.gr 10
4. www.gazzetta.gr 19
5. www.newsit.gr 23
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 136.900
2. Trcoff: 56.100
3. Drive magazine: 25.400
4. Tractiongr: 25.000
5. Carotogr: 12.100
6. CarGuysGr: 10.000
7. Gocar: 8.170
8. Ariadni Gerasimidou: 5.770
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.710
10. Newsauto: 4.060
11. 4Τροχοί: 3.950
12. Auto Τρίτη: 3.370
13. Panos Seitanidis: 2.180
14. George Sargiannidis: 2.160
15. Autobeat: 2.000
16. Enkinisi: 1.520
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 (21:00)