Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 331…

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(41) "Τα νέα της πιάτσας, 331…"
    

Τα νέα της πιάτσας, 331…

ΝΕΑ

Σοκ στην πιάτσα του αυτοκινήτου θα προκαλέσει τα επόμενα χρόνια η αλλαγή στον τρόπο πώλησης των αυτοκινήτων. Έντονος προβληματισμός στις τάξεις των εισαγωγικών και – κυρίως – αντιπροσώπων…

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και όπως πάντα, καλή εβδομάδα να έχουμε. Ο καιρός περνάει, και σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα! Ήρθε το Πάσχα, ούτε που το καταλάβαμε και πραγματικά αναρωτιόμαστε πώς περνά ο καιρός! Θα πείτε αρκετοί πως ήδη κάποιοι ξεκίνησαν τα μπάνια στη θάλασσα, οπότε καλό είναι να σκεφτόμαστε… καλοκαιρινά γιατί σύντομα έρχεται και το καλοκαίρι!

Όπως και να έχει πάντως τα προβλήματα με τις παραδόσεις και τις παραγγελίες συνεχίζονται και θα συνεχίσουν για πολύ ακόμα. Όσο και να θέλουμε να πιστέψουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει το 2022, η αλήθεια είναι διαφορετική γιατί πολύ απλά μην περιμένετε και πολλά πολλά, ακόμα και το 2023!

Το καλοκαίρι… πλησιάζει!

Advertisement
Advertisement
Αλλάζει το σκηνικό

Δεν σας το κρύβω πως όλο αυτό το σκηνικό και οι καταστάσεις δεν εξυπηρετούν τους πελάτες, δηλαδή όλους εμάς. Γιατί όχι μόνο δεν θα δούμε φθηνότερα αυτοκίνητα αλλά όσο περνά ο καιρός θα γίνονται πιο ακριβά. Επίσης θα πρέπει να ξεχάσουμε τις… εκπτώσεις του παρελθόντος ενώ θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να έχουμε μεγάλη υπομονή! Βασικά όλα αλλάζουν στην αυτοκίνηση και βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο.

Το σίγουρο είναι πως αλλάζουν τα αυτοκίνητα, αλλάζει ο τρόπος που θα τα αγοράζουμε και φυσικά αλλάζουν και οι τιμές. Ως καταναλωτές πρέπει να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο ενώ το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι εργαζόμενοι σε αυτές καθώς ο κλάδος αλλάζει ραγδαία και πολύ γρήγορα…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όποιος προλάβει… πρόλαβε!

 


 

Advertisement

Πλήγμα για τον κλάδο του αυτοκινήτου η ακύρωση της έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση» που ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα Μαΐου. Η εν λόγω είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Metropolitan Expo. Σύμφωνα με τους διοργανωτές είχαν «κλείσει» 17 εταιρείες αλλά τα προβλήματα με τις παραγωγές και τους ημιαγωγούς οδήγησε στην απόφαση της ακύρωσης.


 

Πάρτι… γίνεται τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά με χιλιάδες καινούρια αυτοκίνητα να μεταφέρονται με αυτοκινητάμαξες στα logistics. Τα συγκεκριμένα προορίζονται για να καλύψουν τις παραγγελίες που είναι δεκάδες χιλιάδες.


 

Πριν από λίγες ημέρες έφυγε πρόωρα (από καρκίνο) από κοντά μας ο εκδότης της εφημερίδας «Βορεινή», Νίκος Παπαδόπουλος, o οποίος αρθρογραφούσε και για το αυτοκίνητο. (πηγή φωτό: ΑΜΑΡΥΣΙΑ)


 

Γιατί κρύβονται από τους δημοσιογράφους συγκεκριμένα στελέχη μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας όταν τους αναζητούν ακόμα και στο τηλέφωνο; Μήπως θέλουν να κρύψουν κάτι; Όπως μάλιστα διαπιστώνουμε έχουν… δασκαλέψει ακόμα και το τηλεφωνικό τους κέντρο για να μην τους βρίσκουμε!

 


 

Οι εισαγωγικές εταιρείες επενδύουν σε νέα προϊόντα, τεχνολογίες, ξοδεύουν πολλά χρήματα σε διαφημίσεις και προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες. Όπως όμως διαπιστώνουμε, υπάρχουν πωλητές που σφυρίζουν κλέφτικα, καθώς όχι μόνο… βαριούνται να πουλήσουν αλλά ταλαιπωρούν και τους πελάτες!

 


 

Η πρώτη Jaguar F-Type με κινητήρα 5.0 λίτρων και απόδοση 575 ίππους ήρθε στην Ελλάδα. Τη συγκεκριμένη έχει φέρει η εισαγωγική εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος και είναι διαθέσιμη προς πώληση (είχε έρθει πριν από λίγους μήνες άλλη μία αλλά με ξένες πινακίδες).


 

Το διάστημα 28-29 Απριλίου διοργανώνει η Skoda δημοσιογραφική παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους για τη νέα Fabia.


 

Εκατοντάδες ήδη Citroen Ami έχουν πάρει το δρόμο για τις αντιπροσωπείες προκειμένου να παραδοθούνε στους πελάτες. Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι ανάγκες δύσκολο να καλυφτούν. Όπως μαθαίνουμε η επόμενη…. καραβιά θα έρθει προς τα μέσα του καλοκαιριού.


 

Μεγάλη η ζήτηση και για τα ηλεκτρικά Tesla. Οι 3 μήνες αναμονή παράδοση από παραγγελία, έχει αυξηθεί σχεδόν στο διπλάσιο…


 

Ένα ειδικά διαμορφωμένο Ford Ranger το οποίο μετατρέπεται σε… σπίτι, παρουσίασε η Ford – Βροοχίδης Χατζής σε πρόσφατη έκθεση για το κυνήγι. Ένα όχημα που διαθέτει από κρεβάτι, κουζίνα, ψυγείο μέχρι και… ντουζιέρα!


 

Επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη η Europ Assistance Greece, στην οποία δραστηριοποιείται από την αρχή του έτους. Θα επενδύσει τόσο σε εγκαταστάσεις όσο και σε οχήματα. Να σημειώσουμε πως ήδη από την αρχή του 2022 έχει επέμβει και δώσει λύση σε περισσότερα από 3.000 περιστατικά.


 

Μία ακόμα ειδική έκδοση για το αυτοκίνητο στην εφημερίδα Real News. Κυκλοφόρησε την Κυριακή 10 Απριλίου και την επιμέλεια είχε ο Σπύρος Ρέκκας.


 

Τα 100 τεύχη έφτασε το ηλεκτρονικό τεύχος του gocar magazine.

 


 

Στην πίστα Dirt Park στην περιοχή της Χαλανδρίτσας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου ο δεύτερος γύρος του EKO Racing Dirt Games. Νικητής, αναδείχθηκε ο «mr Subaru» στην Ελλάδα, Γιάννης Χεκιμιάν με Speedcar Greece Xtrem.


 

Για δέκατη συνεχή χρονιά ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια επιβραβεύει, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης “Proud of Youth”, είκοσι αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίου που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

 


 

Νέο κατάστημα άνοιξε η εταιρεία ενοικιάσεων οχημάτων SIXT, στο νησί της Πάρου.

 


 

Την Κυριακή 10 Απριλίου μεταδόθηκε ένα ακόμα τηλεοπτικό Traction στο STAR  Channel. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

 


 

Την Κυριακή 17 Απριλίου το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων θα είναι ανοιχτό για όσους θέλουν να κάνουν προπόνηση είτε με σύγχρονα είτε με ιστορικά αυτοκίνητα.

 


 

Αφιερωμένο στην Κρήτη είναι το “Πάνω από τα Όρια” αυτής της εβδομάδας, Οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος φιλοξενούν τον πρωταθλητή Ελλάδας στα Ράλι, Γιώργο Αναπολιωτάκη και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης, Μιχάλη Πουλάκη. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00π.μ.


 

Πολύς κόσμος έδωσε το παρών στο Athens Motoshow. Σχεδόν 300 μοτοσικλέτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οι χιλιάδες φίλοι των δύο τροχών που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο του παλιού αμαξοστασίου του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι.

 


 

Τη φετινή έκθεση μοτοσικλέτας Athens Motoshow στήριξαν ως χορηγοί επικοινωνίας δύο Μέσα. Το newsauto με την ενότητα newsMOTO και το περιοδικό MOTO.


 

Άτυχος ήταν ο product manager της Yamaha Γιώργος Ασημακόπουλος ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι σε ταξίδι που είχε στην Ολλανδία.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.zougla.gr 7
3. www.protothema.gr 10
4. www.gazzetta.gr 20
5. www.sport24.gr 23
6. www.tanea.gr 25
7. www.newsit.gr 26
8. www.newsauto.gr 28
9. www.sdna.gr 32
10. www.newsbomb.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 28
2. www.autogreeknews.gr 83
3. www.motorone.gr 112
4. www.gocar.gr 114
5. www.traction.gr 186
6. www.autotriti.gr 298
7. www.carandmotor.gr 318
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 11/4/2022 20:00)

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 136.300
2. Trcoff: 55.600
3. Drive magazine: 25.400
4. Tractiongr: 24.800
5. Carotogr: 12.000
6. CarGuysGr: 10.000
7. Gocar: 7.860
8. Ariadni Gerasimidou: 5.770
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.680
10. Newsauto: 4.030
11. 4Τροχοί: 3.930
12. Auto Τρίτη: 3.350
13. George Sargiannidis: 2.090
14. Panos Seitanidis: 1.990
15. Autobeat: 1.940
16. Enkinisi: 1.510
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 11/4/2022 (20:00)

 

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις