Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 329…

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 329…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 329…

ΝΕΑ

Μεγάλες επιχειρηματικές αλλαγές αναμένουμε το 2022 στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ένας κλάδος που αλλάζει καθημερινά σε όλα τα επίπεδα. Στο Newsauto καταγράφουμε, διασταυρώνουμε και υπογράφουμε όλα όσα γίνονται γύρω μας…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε! Βασικά η… καλή μέρα από το πρωί φαίνεται άρα θα περιμένουμε να έχουμε μία καλή εβδομάδα, καθώς όπως φαίνεται ξεκινήσαμε αρκετά καλά.

Αυτό που μας άλλαξε τη διάθεση ήταν ο καιρός που πλέον θυμίζει άνοιξη και όχι καταχείμωνο με θερμοκρασίες που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Από τη μία ο καλός καιρός, από την άλλη η 25η Μαρτίου και για να δέσει το κερασάκι στην τούρτα άλλαξε και η ώρα, βάζοντάς μας σε σκηνικό προ… Πάσχα/καλοκαιριού!

O χειμώνας – επιτέλους – μας αποχαιρέτησε! (στη φωτό το Dacia Duster)

Τα θέματα τρέχουν…

Σίγουρα από διάθεση πάμε καλά, οπότε ευχόμαστε να πάει καλά και η αγορά που έχει τα δικά της προβλήματα. Τόσο όσον αφορά τις παραγωγές αλλά και όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία που δε λέει να σταματήσει.

Advertisement
Advertisement

Με όλα αυτά, η θεματολογία για την πιάτσα δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω. Πολλά θέματα και αυτή την εβδομάδα ενώ περιμένουμε να μας αποχαιρετήσει και ο Μάρτιος για να δούμε πως πήγε και η αγορά.

Το καλοκαίρι πλησιάζει! (στη φωτό το Skoda Enyaq με Rafnar 1200)

Προσοχή την… Πρωταπριλιά

Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα μην ξεχάσετε πως την Παρασκευή έχουμε Πρωταπριλιά άρα καλό είναι να έχουμε το νου μας στις… φάρσες!

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Επιτέλους… ήλιος!

 


 

Advertisement

Έναν αιώνα «ζωής» συμπληρώνει φέτος η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος. Όπως μαθαίνουμε κάτι ετοιμάζουν το ερχόμενο χρονικό διάστημα…

 


 

Αρκετές είναι οι προτάσεις που υπάρχουν για εξαγορά μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας. Υπάρχουν πολύ δυνατοί παίκτες που θέλουν να επενδύσουν και αναμένουν μία… απάντηση, που ενδεχομένως να μάθουμε μετά το καλοκαίρι.

 


 

Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που θέλουν να παίξουν… μπάλα με μεγάλη εισαγωγική εταιρεία. Το σίγουρο είναι πως η… μπίλια κάπου θα πέσει και οι υπόλοιποι που θα μείνουν στην… απ’ έξω ίσως να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια θέλοντας να αποκτήσουν κάποια άλλη «γειτονική» μάρκα.

 


 

Συνολικά 85 εγκαταλελειμμένα οχήματα σε διάστημα έξι ημερών απομάκρυνε ο Δήμος Αθηναίων. Τα συγκεκριμένα αντιστοιχούσαν σε περίπου 850 τ.μ. ελεύθερου χώρου. Να σημειώσουμε πως τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν απομακρυνθεί συνολικά 4.248 οχήματα από το κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας.


 

Η Ελληνική Αστυνομία δεν διατηρεί απλά λογαριασμό στο IG αλλά όπως μπορείτε να δείτε αυτά που ανεβάζει είναι πολύ προχωρημένα post και stories. Αναρτήσεις στο πνεύμα της εποχής!


 

Με Subaru Impreza καταγράφει και ανανεώνει η Apple του χάρτες της. Τέτοια αυτοκίνητα κυκλοφορούν, όπως μπορείτε να δέιτε, και στην Ελλάδα…


 

Πολύ καιρό είχαμε να δούμε τον Νίκο Αρμενάκη σε εκδήλωση αυτοκινήτων. Έκανε την εμφάνισή του στην πρόσφατη εκδήλωση της Zeno Mobility.


 

Ο Σπύρος Γαλάρης είναι το νέο μέλος στην οικογένεια του BMW Group. Τον είδαμε για πρώτη φορά στην δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας BMW i4 και θα προσφέρει τα καθήκοντά του στο τμήμα δημοσίων σχέσεων.

Η ομάδα του γραφείου Τύπου του BMW Group Hellas. Κώστας Διαμαντής (δεξιά) και Σπύρος Γαλάρης

 


 

Περισσότερους από 1.000 ταυτόχρονους θεατές έχει πλέον το Instagram F1 Live που κάνουν οι Πάνος Σειτανίδης και Τάκης Πουρναράκης.


 

Το επιχειρηματικό μοντέλο Tesla έχει επηρεάσει πολύ τον κλάδο του αυτοκινήτου και δεν είναι λίγα τα στελέχη της αγοράς που πιστεύουν πως σε 10 χρόνια πολλές εταιρείες θα το ακολουθήσουν.

 


 

Η πρώτη Jaguar F-Pace SVR των 5.000κ.εκ. και των 550 ίππων βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία JLR Τζώρτζης που έχει έδρα στα Γλυκά Νερά. Η τιμή της ξεπερνά τα 164.000 ευρώ…


 

Συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις διαφημίσεις της στο διαδίκτυο η Citroen και αφορούν το Ami…


 

Στον αέρα βρίσκεται το νέο microsite του gmotion, η ξεχωριστή ενότητα για το αυτοκίνητο, εντός του gazzetta.gr


 

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση, τόσο σε οχήματα όσο και σε υποδομές. Μία από αυτές είναι και η “skroutz” η οποία διαθέτει μεγάλο στόλο από Nissan e-NV200. Πρόσφατα τοποθέτησε και 40 φορτιστές Webasto τους οποίους τοποθέτησε η Elektron energy.


 

Τα 155.7 εκατ. ευρώ έφτασε ο κύκλος εργασιών της Πέτρος Πετρόπουλος για το 2021 (αύξηση 32.5%), με τα κέρδη μετά φόρων να αγγίζουν τα 6.8 εκατ. ευρώ. Να σημειώσουμε πως η εν λόγω εταιρεία έχει κάτω από την ομπρέλα της, τις Jaguar και Land Rover.

 


 

Έναν πολύ ξεχωριστό χώρο παράδοσης αυτοκινήτων δημιούργησε η Nissan Χαλκιάς στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην Πειραιώς 22 στο Μοσχάτο. Οι πελάτες παραλαμβάνουν το νέο τους απόκτημα από το συγκεκριμένο χώρο και ταυτόχρονα ο πωλητής τους ενημερώνει για τις λεπτομέρειες που αφορούν σε αυτό.


 

Τριήμερη πανελλήνια συνάντηση και περιήγηση ηλεκτρικών οχημάτων διοργανώνει η κοινότητα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα». Συγκεκριμένα το διάστημα 1-3 Απριλίου στην Καλαμπάκα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επισκέψεις στα Μετέωρα, τα Τρίκαλα και σε διάφορα μουσεία της περιοχής.


 

Ευχάριστη έκπληξη η εμφάνιση ενός πρώην γνώριμου της πιάτσας με μεγάλη πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, του Νίκου Ταγκούλη. Τον είδαμε στην δημοσιογραφική παρουσίαση της BMW i4.


 

Το Gigafactory της Tesla ξεκίνησε να παράγει αυτοκίνητα και ήδη τα πρώτα έχουν παραδοθεί σε πελάτες. Στην Ελλάδα τα πρώτα «γερμανικά» Tesla αναμένεται να έρθουν μέχρι το Πάσχα.

 


 

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


 

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί θα κυκλοφορήσει με την Καθημερινή την Κυριακή 3 Απριλίου.


 

Τις 15 εκατομμύρια προβολές στο YouTube ξεπέρασε το κανάλι trcoff που επιμελείται ο Γιάννης Στέφου.


 

Την Κυριακή 27 Μαρτίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Το Athens Motoshow επιστρέφει δυναμικά για τους φίλους των δύο τροχών και όχι μόνο, στις 7-10 Απριλίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.zougla.gr 7
3. www.protothema.gr 13
4. www.tanea.gr 23
5. www.newsauto.gr 24
6. www.sport24.gr 25
7. www.newsit.gr 30
8. www.tovima.gr 34
10. www.gazzetta.gr 36
9. www.newsbomb.gr 41
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 24
2. www.autogreeknews.gr 81
3. www.motorone.gr 104
3. www.gocar.gr 106
4. www.traction.gr 163
6. www.autotriti.gr 206
7. www.carandmotor.gr 458
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/3/2022 20:00)

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 135.900
2. Trcoff: 55.100
3. Drive magazine: 25.300
4. Tractiongr: 24.600
5. Carotogr: 12.000
6. CarGuysGr: 9.960
7. Gocar: 7.550
8. Ariadni Gerasimidou: 5.770
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.660
10. Newsauto: 4.020
11. 4Τροχοί: 3.920
12. Auto Τρίτη: 3.340
13. George Sargiannidis: 2.020
14. Panos Seitanidis: 1.920
15. Autobeat: 1.830
16. Enkinisi: 1.500
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/3/2022 (20:00)