Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 328…

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 328…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 328…

ΝΕΑ

Τα 17 χρόνια «Πρώτο Θέμα» δείχνουν πως ο δρόμος για την κορυφή σε όλα τα επίπεδα της ενημέρωσης, φυσικά και του αυτοκινήτου, δεν είναι εύκολος. Αρκεί να έχεις πάθος, όρεξη, όραμα… τρέλα και τους κατάλληλους συνεργάτες!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Αρχικά θα πρέπει να μας αποχαιρετήσει ο χειμώνας (που δε λέει να φύγει) αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται καλή διάθεση και λύσεις σε θέματα που μας απασχολούν και τα βιώνουμε καθημερινά.

Το βασικότερο απ΄ όλα είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας, που συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα και δυστυχώς δε λέει να τελειώσει. Ένας πόλεμος που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές αλλά και στην σε όλον τον πλανήτη. Μακάρι να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα…

Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, η πιάτσα του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας αποχαιρετά έναν σπουδαίο άνθρωπο που έφυγε την Κυριακή το πρωί. Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος της Μοτοδυναμικής (Yamaha, Porsche, κ.λπ) δεν είναι ποια κοντά μας.

Advertisement
Advertisement

Δουλειά και μόνο δουλειά…

Με τόσα δυσάρεστα, σίγουρα υπάρχουν και ευχάριστα. Όπως τα 17 χρόνια του Πρώτου Θέματος το οποίο όχι απλά είναι η Νο1 επιλογή των Ελλήνων στην ενημέρωση αλλά είναι και η αντίστοιχη Νο1 επιλογή στην ενημέρωση για το αυτοκίνητο. Την Κυριακή που μας πέρασε ο Επικεφαλής του Newsauto και του CAR Τάκης Τρακουσέλλης,  έκανε μία ανάρτηση στην οποία πρέπει να σταθούμε: «η μία θέση εργασίας έγιναν 42!!!». Αυτό και μόνο τα λέει όλα καθώς στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γιατί αν θέλεις να πιάσεις την κορυφή χρειάζεται, πίστη, όραμα, πάθος, όρεξη, δουλειά και καλούς συνεργάτες.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Συνεχίζουμε…

 


 

Advertisement

Ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, «έφυγε» την Κυριακή το πρωί, μετά από σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Διετέλεσε Πρόεδρος στη Μοτοδυναμική ΑΕΕ (Yamaha, Porsche, Sixt), στην S&B μέχρι το 2014, διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ (2000-2006), υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E. κ.ά. Θα τον θυμόμαστε ως μία ξεχωριστή ηγετική προσωπικότητα, που βασιζόταν στο σύγχρονο τρόπο διοίκησης και επένδυε σε ανθρώπους. Καλό ταξίδι…


 

Χιλιάδες αυτοκίνητα βρίσκονται ήδη στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως μαθαίνουμε πολλά από αυτά θα διατεθούν στην ελληνική αγορά. Αναμένουμε πολύ κίνηση τις επόμενες ημέρες στα logistics!


 

Από τον Μάιο θα ξεκινήσουν και πάλι τα τέλη με το… μήνα. Συγκεκριμένα όσοι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας θα μπορούν να κάνουν άρση της ηλεκτρονικής ακινησίας για το διάστημα που επιθυμούν (ανά μήνα) και να πληρώσουν αναλογικά το διάστημα που θα κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους.

 


 

Το νέο Citroen Ami έχει λανσαριστεί στην ελληνική αγορά εδώ και δύο εβδομάδες. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν ταξινομηθεί οχήματα πελατών καθώς δεν έχει γίνει γνωστό αν οι πινακίδες κυκλοφορίας θα εκδίδονται από την Τροχαία (καθώς στα χαρτιά εμφανίζεται ως μοτοποδήλατο) ή από το Υπουργείο


 

Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία, φαίνεται πως επηρεάζουν και την αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Όχι μόνο στο θέμα των παραγωγών όπου το πρόβλημα συνεχίζεται αλλά και στην ψυχολογία του κόσμου.

 


 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Audi e-tron GT RS βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην έκθεση της Audi στο Μαρούσι…


 

Παράδειγμα προς μίμηση η χορηγία της Europ Assistance στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού. Μία κίνηση που τιμά όλο τον κλάδο της αυτοκίνησης και αναμένουμε αντίστοιχες και από άλλες εταιρείες και φυσικά και για άλλες ομάδες.


 

Την πρώτη της επισημη παρουσία πραγματοποίησε ZENO Mobility, μία νέα εταιρεία που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο της μικροκινητικότητας. Όπως έγινε γνωστό θα επενδύσει σε μαγαζιά που θα προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις για ηλεκτρικές μετακινήσεις εντός πόλης, χρονομισθώσεις κ.ά. Το πρώτο κατάστημα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.


 

Πολλά μικρά ηλεκτρικά οχήματα είδαμε στην παρουσίαση της ZENO Mobility. Μεταξύ άλλων, τα Tazzari, Zhidou, Eco Cars, Beev, κ.ά.


 

Μέχρι τις 23 Μαρτίου θα βρίσκεται στο The Mall Athens το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μονοθέσιο της φοιτητικής ομάδας Prom Racing του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι επισκέπτες θα μπορούνε να το θαυμάσουν από κοντά αλλά και να συζητήσουν με μέλη της ομάδας.


 

Ένα ακόμα δικό μας video με θέμα το αυτοκίνητο (Mitsubishi L200 με ερπύστριες) βρέθηκε στις τάσεις του ελληνικού YouTube. Συγκεκριμένα στη θέση Νο30…


 

Ξεκίνησαν τα IG live για τη Formula 1Πάνος Σειτανίδης και Τάκης Πουρναράκης. Οι δυο τους συνεχίζουν να μας χαρίζουν μία άλλη ενημερωτική διάσταση του κορυφαίου θεσμού.


 

Ενημέρωση για την Formula 1 και από τον Πάρι Ποντίκα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, κάθε Παρασκευή στις 9:30 π.μ. Την περασμένη εβδομάδα είχε καλεσμένους τους παρουσιαστές των τηλεοπτικών μεταδόσεων, Νίκο Κορόβηλα (ΕΡΤ) και Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο (Cosmote).

 


 

Η παρουσίαση των νέων DS 4 και DS 9 πραγματοποιήθηκε στους δημοσιογράφους το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου. Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δούνε τα νέα μοντέλα από κοντά και να οδηγήσουν το DS 4.


 

Την πρώτη της εμφάνιση σε δημοσιογραφική παρουσίαση πραγματοποίησε η Ειρήνη Παπαδέλη, product manager της DS Automobiles.


 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκρικό όχημα συλλογής σκουπιδιών παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση Verde.tec ο όμιλος Σαρακάκη.


 

Ο Κώστας Καββαθάς έστειλε το δικό του μήνυμα στα… τηλεοπτικά κανάλια μέσω ανάρτησής του στα social media.


 

Ένα ολοκαίνουριο Honda-e παρέδωσε ο Όμιλος Σαρακάκη στη νικήτρια που αναδείχθηκε από διαγωνισμό που διεξήγαγε ο ραδιοφωνικός σταθμός Athens Dee Jay 95.2.


 

Γαλλική πρόταση για ηλεκτρικό mini bus με αυτονομία πάνω από 200 χιλιόμετρα από την εταιρεία Kaoussis. Το είδαμε και αυτό στην έκθεση Verde.tec


 

Το Ινστιτούτο οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει το έργο, με σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα της οδικής ασφάλειας σε όλους. Αυτή τη φορά έδωσε το παρών στην έκθεση Verde.tec που πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας την περασμένη εβδομάδα.


 

Σε τοποθέτηση 500 φορτιστών incharge από την nrg προχώρησε η εταιρεία METRO. Οι συγκεκριμένοι θα μπούνε σε λειτουργία σε 250 σημεία των καταστημάτων My market και METRO Cash & Carry. Η επένδυση άγγιξε τα δύο εκατομμύρια ευρώ.


 

Ο Δήμος Πρέβεζας προμηθεύτηκε τέσσερα Nissan Navara. Τα συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες διευθύνσεων τεχνικής υπηρεσίας και περιβάλλοντος.


 

Αφιέρωμα στις εταιρικές πωλήσεις, στο leasing και στη χρονομίσθωση θα δημοσιευτεί στο «Κ» της Καθημερινής στα τέλη Μαρτίου. Την επιμέλεια έχει ο Άρης Γαλανόπουλος.

 


 

Στις 26 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα Παραπολιτικά το νέο τεύχος του περιοδικού Car&Driver.

 


 

Την Κυριακή 20 Μαρτίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction στο STAR Channel. Όσοι δεν τον είδατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Στις 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο Auto Forum με κεντρικό θέμα «Είναι η Αθήνα βιώσιμη πόλη;»

 


 

Επίσημος υποστηρικτής του ΣΕΓΑΣ και του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας είναι η εταιρεία SPEEDEX, μέλος του Ομίλου Σφιακιανάκη.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.zougla.gr 7
3. www.protothema.gr 13
4. www.tanea.gr 22
5. www.newsauto.gr 23
6. www.tovima.gr 29
7. www.sport24.gr 35
8. www.newsit.gr 36
9. www.liberal.gr 45
10. www.gazzetta.gr 46
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)


Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*

1. www.newsauto.gr 23
2. www.autogreeknews.gr 75
3. www.motorone.gr 104
3. www.gocar.gr 106
4. www.traction.gr 186
6. www.autotriti.gr 198
7. www.carandmotor.gr 475

* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/3/2022 16:00)

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 135.700
2. Trcoff: 54.700
3. Drive magazine: 25.300
4. Tractiongr: 24.600
5. Carotogr: 12.000
6. CarGuysGr: 9.920
7. Gocar: 7.470
8. Ariadni Gerasimidou: 5.760
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.640
10. Newsauto: 4.020
11. 4Τροχοί: 3.910
12. Auto Τρίτη: 3.330
13. George Sargiannidis: 1.990
14. Autobeat: 1.750
15. Panos Seitanidis: 1.680
16. Enkinisi: 1.490
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/3/2022 (16:00)