Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 327…

Ελλάδα 18:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 327…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 327…

ΝΕΑ

Το έτος 2022 ακούγεται αδιανόητο να έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη και να σκεφτόμαστε τη βενζίνη με… κουπόνια! Παρ’ όλα αυτά η πιάτσα του αυτοκινήτου ελπίζει πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Όλα ακολουθούν το δρόμο τους και εμείς συνεχίζουμε να καταγράφουμε αυτά που ζούμε και βιώνουμε πίσω από ένα τιμόνι!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό… χειμώνα να έχουμε! Με τέτοιο κρύο και… χιόνια ακόμα στα βουνά, δεν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι άλλο. Λίγη καλοκαιρία φαίνεται στον ορίζοντα αλλά όπως πάει, έτσι θα την βγάλουμε (με κρύο) μέχρι τα τέλη του μήνα. Ας ήτανε αυτό το πρόβλημά μας και σίγουρα θα ήμασταν… χαρούμενοι.

Και αυτό διότι, δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και όπως φαίνεται κανείς (εκτός από τον πρόεδρο της Ρωσίας) δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει. Το δυσάρεστο είναι πως χάνονται άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τα προσωπικά δράματα κάθε Ουκρανού πολίτη που έκανε όνειρα για ζωή

Μαζί με τον πόλεμο στην Ουκρανία διαπιστώνουμε πως τελικά υπάρχουν και άλλα προβλήματα που αφορούν όλους εμάς, ακόμα και αν βρισκόμαστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Όλα τα είδη πρώτης ανάγκης ανεβαίνουν τιμολογιακά ενώ εκεί που χτυπά κόκκινο είναι στις τιμές των καυσίμων. Βασικά ΔΕΝ μπορούμε να… χωνέψουμε πως σε τόσες λίγες ημέρες η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει τα δύο ευρώ για πλάκα, το diesel πλησιάζει τα δύο ευρώ ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης ήδη καλπάζει για το 1.70!

Advertisement
Advertisement

Έχουμε 2022 και φτάσαμε να μιλάμε για πόλεμο στην Ευρώπη και… κουπόνια για τα καύσιμα. Αδιανόητα πράγματα. Ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα και νομίζω πως όλοι μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο, τόσο ψυχολογικά όσο και ουσιαστικά

Συνεχίζουμε…

Advertisement

Στα δικά μας πάντως, η αγορά του αυτοκινήτου συνεχίζει να «πατάει» στα πόδια της, παρά τα χίλια – δυο προβλήματα. Όπως θα δείτε, η ζωή συνεχίζεται με αλλαγές, παρουσιάσεις και θέματα της καθημερινής μας ρουτίνας…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Μάρτης… γδάρτης!

 


 

Αποχώρησε από την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων SEAT (ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΜΑΕΕ) η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Βάσω Χατζοπούλου.

 


 

Η Βίκυ Βλάχου στέλεχος του τμήματος Marketing της SEAT (βρίσκεται στην εταιρεία τα τελευταία 13 χρόνια) ανέλαβε και επίσημα τη θέση της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων.

 


 

Στην πιάτσα του αυτοκινήτου ο Δημήτρης Ονόπας είναι γνωστός ως ο Διευθυντής του Τομέα Αυτοκινούμενων Μηχανημάτων της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι πως είναι και διεθνής διαιτητής βόλεϊ! Την περασμένη εβδομάδα τον είδαμε να σφυρίζει στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη μεταξύ Παναθηναϊκού και Θήρας. Για την ιστορία ο τίτλος πήγε στον Παναθηναϊκό.


 

Όχι απλά συμμετείχε αλλά κατάφερε να κερδίσει και τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος Crosscar EKO Racing Dirt Games. Ο λόγος για τον ιδιοκτήτη της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Subaru, Γιάννη Χεκιμιάν ο οποίος συμμετείχε με Speedcar Greece Xtrem. Για την ιστορία, δεύτερος τερμάτισε ο Adar Melamed με Semog Greece και τρίτος ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης με Yacarcross Greece.


 

Το τριήμερο 18-20 Μαρτίου ξεκινά η Formula 1 (από το Μπαχρέιν). Τους αγώνες θα μεταδίδει τόσο η ΕΡΤ όσο και η Cosmote TV. Στην κρατική τηλεόραση τη μετάδοση θα κάνει ο Νίκος Κορόβηλας και στην Cosmote TV το δίδυμο Κώστα Ψάρρας – Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.


 

Σε παγκόσμιες πλατφόρμες τελικά δεν σημαίνει πως… ό,τι δηλώσεις (ή γράψεις) είσαι. Γι’ αυτό το λόγο γι’ ακόμα μία φορά ένα θέμα μας μπήκε στα trends (αυτό με τα άρματα στην Ουκρανία) φτάνοντας στην 38η θέση, μεταξύ όλων των video στην Ελλάδα! Χωρίς προώθηση και χωρίς… μαγείρεμα. Μόνο με ρεπορτάζ και υλικό που για να το συγκεντρώσεις έπρεπε να ψαχτείς και να διαβάσεις μέρες…


 

Ξεκίνησε η διάθεση του Citroen Ami και όπως είδαμε, οι προωθητικές ενέργειες στα Social Media είναι ιδιαίτερα προχωρημένες και σύγχρονες. Επιτέλους και κάποιοι που ακολουθούν το ρεύμα αναγράφοντας απλά την αλήθεια!


 

Υποχρεωτική θα είναι η… εκπαίδευση τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων για όσους βγάζουν δίπλωμα οδήγησης, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


 

Την εβδομάδα που διανύουμε πραγματοποιείται η παρουσίαση των νέων DS 3 αλλά και DS 9! Μία ξεχωριστή μάρκα που όπως μαθαίνουμε διοργανώνει και… ξεχωριστές παρουσιάσεις για τους δημοσιογράφους.

 


 

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με… κοτσαδόρο στην Ελλάδα είναι το Skoda Enyaq. Σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε και σχετικό video!


 

Δύο λεωφορεία τουριστικού τύπου μάρκας Volvo-Irizar, με δυνατότητα μεταφοράς 52 επιβατών το καθένα για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης και μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών πρώτης ανάγκης προς την Ουκρανία, διέθεσε ο Όμιλος Σαρακάκη. Σκοπός η στήριξη της εθνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες από τον πόλεμο.

 


 

Την Κυριακή 13 Μαρτίου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τα μέλη του Greek Renault Club. Πολλοί τυχεροί κέρδισαν δώρα. Μεταξύ αυτών και ένας γνώριμος αναγνώστης της πιάτσας, ο Αντώνης Μπουκαούρης!


 

Λόγω… χιονιά αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα η Ημερίδα «Μικροκινητικότητα – Η λύση στις Αστικές Μετακινήσεις», που διοργανώνει η ZENO Mobility. Τελικά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στο μουσείο Οίνου στην Παλλήνη.

 


 

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Volvo C40 Recharged.

 


 

Με σημαία του ψευδοκράτους εμφανίστηκε το κράνος του Sebastian Vettel και με λογότυπα «Νο WAR»!. Ωστόσο, μετά από έντονες διαμαρτυρίες από την ομοσπονδία Κύπρου αλλά και την αντίστοιχη στην Ελλάδα, οι υπεύθυνοι της Aston Martin F1 την αφαίρεσαν…


 

Ένα VW e-up! και δύο scooter Seat MÓ είναι τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα που οδηγούν οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί». Η παράδοση έγινε πριν λίγες μέρες, εγκαινιάζοντας την επόμενη φάση του προγράμματος ενεργειακού μετασχηματισμού του νησιού, που έχει γίνει παγκόσμιο σημείο αναφοράς.


 

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών έχουν το ετήσιο ραντεβού τους τα μέλη του alfisti.gr. Συγκεκριμένα για το τριήμερο 18-20 Μαρτίου. Όπως μαθαίνουμε το παρών θα δώσουν και τέσσερις Alfa Romeo Giulia QV!


 

Δημοσιογραφική εκδήλωση διοργανώνει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων BMW για τη νέα i4. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα σε ξενοδοχείο των Βορείων Προαστίων.


 

Μας κάνει… εντύπωση γιατί πλέον δεν βλέπουμε εκπτώσεις στα αυτοκίνητα. Κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει για το Fiat 500 που είναι διαθέσιμο ανάλογα με την έκδοση από 1.000 έως 1.300 ευρώ φθηνότερο.


 

Το νέο Ford Fiesta πάτησε Ελλάδα και ήδη βρίσκεται στο The Mall Athens. Συγκεκριμένα φιγουράρει στο σε έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που έχει εγκαινιάσει η Ford στις αρχές του έτους…


 

H Honda ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στην ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία δωρίζοντας 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό.

 


 

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 μεταδόθηκε από το STAR channel ένα ακόμα τηλεοπτικό επεισόδιο του Traction. Όσοι δεν το προλάβατε απλά μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω…


 

Προπόνηση σύγχρονων και ιστορικών οχημάτων διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου στην πίστα των Μεγάρων η ομάδα του HTTC. Για να μπορέσει κάποιος να συμμετάσχει θα πρέπει να καταβάλει παράβολο 50 ευρώ και να φέρει πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή να έχει κάνει τεστ αντιγόνου (PCR)

panelinio-taxititas-rd1-httc-a1000x600


 

Εντυπωσιακά καλά πήγε η έκθεση για το σκάφος και το ψάρεμα με την ονομασία Boat and fishing, που φιλοξενήθηκε στο MEC Παιανίας. Χιλιάδες κόσμου είδαν και πήραν πληροφορίες από κοντά για όλα τα νέα προϊόντα και σκάφη.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.tanea.gr 25
6. www.newsauto.gr 27
7. www.tovima.gr 28
8. www.newsit.gr 37
9. www.liberal.gr 44
10. www.iefimerida.gr 49
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 27
2. www.autogreeknews.gr 69
3. www.gocar.gr 104
4. www.motorone.gr 107
5. www.traction.gr 190
6. www.autotriti.gr 262
7. www.carandmotor.gr 646
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/3/2022 20:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 135.400
2. Trcoff: 54.500
3. Drive magazine: 25.200
4. Tractiongr: 24.400
5. Carotogr: 12.000
6. CarGuysGr: 9.880
7. Gocar: 7.350
8. Ariadni Gerasimidou: 5.770
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.630
10. Newsauto: 4.000
11. 4Τροχοί: 3.900
12. Auto Τρίτη: 3.330
13. George Sargiannidis: 1.960
14. Autobeat: 1.710
15. Panos Seitanidis: 1.660
16. Enkinisi: 1.490
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/3/2022 (20:00)