Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 319…

Ελλάδα 1:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 319…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 319…

ΝΕΑ

Σωρεία ειδήσεων και αυτή την εβδομάδα με πολλές αλλαγές και ανακοινώσεις στην πιάτσα. Επιχειρηματίες αναζητούν νέες προκλήσεις, ετοιμάζονται νέες εκθέσεις και αποκαλύπτονται συνεχώς καινούρια μοντέλα! Στο Newsauto ψάχνουμε την είδηση και την καταγράφουμε με υπογραφή!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και να είμαστε όλοι καλά. Η θεματολογία της ειδησεογραφίας των τελευταίων ημερών μας έχει συγκλονίσει όλους και πραγματικά μας κάνει να αναρωτιόμαστε πού… ζούμε.

Ακούμε για βιασμούς, ξυλοδαρμούς, αυτοκτονίες, θέματα πανδημίας και ειδήσεις που σίγουρα δεν θέλουμε ούτε να τις σκεφτόμαστε. Ωστόσο είναι πραγματικότητα και πρέπει να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα και να βρούμε λύσεις.

Από την άλλη μία είδηση που συγκλόνισε το πανελλήνιο ήταν ο τραγικός θάνατος του Τζώρτζη Μονογυιού με μία Ferrari 488 Pista. Όπως οι περισσότεροι έχουμε δει και διαβάσει, το ιταλικό super car ξέφυγε της πορείας του στη λεωφόρο Ποσειδώνος έπεσε σε δέντρο και πήρε φωτιά παρασύροντας στο θάνατο τον άτυχο οδηγό της (η γυναίκα συνοδηγός σώθηκε).

Υγεία και καλή χρονιά να έχουμε!!!!!

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη προσοχή ακόμα και στα απλά πράγματα

Παρακολουθώντας το τραγικό συμβάν, δεκάδες ερωτηματικά γεννήθηκαν. Άλλωστε η έξοδος και η σύγκρουση με λιγότερα από 100 χλμ./ώρα είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά με πολλά αυτοκίνητα, αλλά να σκοτώνεται κάποιος με μεγάλη εμπειρία και το όχημα να λαμπαδιάζει τόσο εύκολα, είναι κάτι που δεν το συναντούμε συχνά. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω και την άποψη, πως όλα μπορεί να συνέβησαν και από κάτι πολύ… απλό που δεν έχουμε σκεφτεί. Ένα τσιγάρο; Χρήση κινητού τηλεφώνου; Ζώνη ασφαλείας; Ας περιμένουμε το τελικό πόρισμα από τους εμπειρογνώμονες και τότε θα μάθουμε την αλήθεια.

Όπως και να έχει, το συμπέρασμα που βγάζουμε πρέπει να το αποτυπώσουμε καλά στo μυαλό μας. Πως ακόμα και το καλύτερο και πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου να έχουμε στα χέρια μας δεν σημαίνει πως θα μας προστατεύσει…

Την ώρα πάντως που δεν υπάρχει σάλιο (αυτοκίνητα εννοώ) στην αγορά, στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί το αδιαχώρητο από αυτοκίνητα που προορίζονται για άλλες χώρες!

Advertisement

Φουλ θεματολογία

Δεν σας κουράζω άλλο γιατί η θεματολογία σήμερα είναι και μεγάλη. Εύχομαι καλή ανάγνωση!

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τα λεφτά τελειώνουν!

 



ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ στην… πιάτσα

Πως ο Γιάννης Κοντέλης συζητά την εκπροσώπηση της Kawasaki στην Ελλάδα! Γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε και πρόσφατα σε έκθεση μοτοσικλετών της Ιταλίας…

 


QUIZ
Σε ποιο Μέσο ετοιμάζονται σύντομα και άλλες αποχωρήσεις;

 


 

Οι δυσκολίες στο χώρο των περιοδικών είναι μεγάλες και κυρίως όσον αφορά την διαφημιστική πίτα. Ολοένα και περισσότερες εταιρείες κόβουν budget από τον έντυπο Τύπο και αυτό δημιουργεί προβλήματα και σπαζοκεφαλιές. Μόνο τυχαία δεν θα λέγαμε πως ήταν η πρόσφατη πρόταση εξαγοράς περιοδικού αυτοκινήτου από μεγάλο Όμιλο.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και στο LinkedIn, για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Alfa Romeo και στην Ελλάδα. Το 2021 η ιταλική μάρκα σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και παραγγελιών όλων των εποχών για τις Giulia και Stelvio. Σε σχέση με το 2020 η Alfa Romeo στην Ελλάδα 10πλασιασε τις πωλήσεις, ενώ 12πλασιες ήταν οι παραγγελίες.


Σε προχωρημένο στάδιο είναι οι συζητήσεις για διοργάνωση μίας νέας έκθεσης αυτοκινήτου. Ήδη έχουν γίνει επαφές με μεγάλα… κεφάλια και όπως φαίνεται κάτι νέο θα γεννηθεί.


Στον Όμιλο Σφακιανάκη επέστρεψε μετά από 6 χρόνια η Μυρτώ Μπουτραχάνη (αποχώρησε από την Skoda). Αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Marketing Officer όλων των εταιριών του Ομίλου.


Με δελτίο Τύπου η Opel Hellas επιβεβαίωσε τη στήλη «Τα Νέα Της Πιάτσας Νο318» όπου γράψαμε (αναρτήσαμε την είδηση την Τρίτη 11 Ιανουαρίου), πως η Πάμελα Καραΐσκου ανέλαβε καθήκοντα PR & Communications Manager στην εταιρεία.


Η έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων Mobility που διεξήχθη στον περιβάλλοντα χώρο του Golden Hall κέρδισε πολύ θετικές κριτικές και έφερε νέο κόσμο στο αυτοκίνητο. Όπως μαθαίνουμε η έκθεση για το 2022 θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο και πάλι στο Golden Hall. Ωστόσο θα υπάρξει ακόμα… μία έκθεση Mobility η οποία θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Μάιο.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε σήμερα η οικογένεια του «Newsauto & CAR» που αποτελείται από 28 άτομα. Τυχερός αναδείχτηκε ο Νίκος Κουνίτης που κέρδισε το φλουρί (500 ευρώ και ένα ταξίδι).


Μετά από σχεδόν 10 χρόνια ο Επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και Marketing της «Νέας Οδός» και «Κεντρική Οδός» Γεράσιμος Μονοκρούσος αποχωρεί από την εταιρεία και αλλάζει σελίδα στην επαγγελματική του ζωή.


Την εβδομάδα που διανύουμε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης θα ανακοινώσει και αναλάβει καθήκοντα Προέδρου στο Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης. Επιπλέον  αναμένεται να αλλάξουν 2-3 ακόμα μέλη του ΔΣ.


 

Επίθεση από κουκουλοφόρους με μπογιά δέχτηκε ο Βαγγέλης Γκούμας. Ο μαχητικός όπως πάντα δημοσιογράφος του STAR Channel βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ για να πάρει δηλώσεις από φοιτητές με αφορμή ξυλοδαρμό του αναπληρωτή καθηγητή κατά τη διάρκεια της παράδοσης.


 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ανάδειξη του «Ελληνικού CAR OF THE YEAR 2022». Προς το παρόν έχει αναδειχτεί η τελική 10άδα των υποψήφιων μοντέλων, η οποία θα τεθεί σε νέα ψηφοφορία από τους εκλέκτορες, ώστε τελικά να αναδειχθεί το αυτοκίνητο εκείνο που θα λάβει τον τίτλο. Να σημειώσουμε πως για τον συγκεκριμένο τίτλο ψηφίζει και το κοινό. Τα υποψήφια μοντέλα είναι τα εξής:

1. Audi Q4 e-tron/Sportback e-tron
2. Fiat 500e
3. Ford Mustang Mach-E
4. Hyundai Tucson
5. Kia EV6
6. Nissan Qashqai
7. Peugeot 308
8. Renault Arkana
9. Skoda Enyaq IV
10. Toyota Yaris Cross


 

Διαδικτυακή έγινε τελικά η παρουσίαση στους Έλληνες δημοσιογράφους του νέου ηλεκτρικού KIA EV6. Αρχικά ήταν να διεξαχθεί δια ζώσης, ωστόσο τα μέτρα για την πανδημία και ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων άλλαξαν το στυλ της αποκάλυψης.


Τέλη Φεβρουαρίου ξεκινά τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων του «Driver’s Seat» ο Δημήτρης Μπαλής. Θα «βγαίνει» στο Open Channel κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 14:40 και για 3-4 λεπτά. Τα επεισόδια θα είναι αυτοτελή και θα καλύπτουν όλη τη γκάμα του αυτοκινήτου.


 

Σε πλήρη αναβάθμιση της ιστοσελίδας του προχώρησε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Από την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται πως ο Όμιλος αλλάζει πλέον σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στο διαδίκτυο. Να σημειώσουμε ότι φέτος κλείνει 100 χρόνια λειτουργίας και όπως μαθαίνουμε ετοιμάζει κινήσεις που θα τινάξουν τη… μπάνκα στον αέρα!


Από την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου έχει σταματήσει να εκδίδει πινακίδες κυκλοφορίας. Αιτία η αλλαγή στα συστήματα πληροφορικής που αναβαθμίζονται. Το «πάγωμα» ίσως έχει διάρκεια και 10 μέρες.


 

Ο Νικόλας Πρέζας ανέλαβε καθήκοντα Head of Marketing and Business Development στην εταιρεία West.


 

Τα πρώτα Peugeot 308 τρίτης γενιάς πάτησαν ήδη στην Ελλάδα. Από την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται σε όλες τις αντιπροσωπείες της μάρκας.


Ένα νέο ειδικό όχημα με ερπύστριες που βασίζεται στο Mitsubishi L200 προσέθεσε στο δυναμικό της η εταιρεία GRGENESIS. Το συγκεκριμένο μπορεί να κινηθεί σε κάθε έδαφος όπως λάσπη, χιόνι και άμμο και να φέρει εις πέρας το έργο. Το εν λόγω όχημα έχει σχεδιαστεί παράλληλα και ως εκχιονιστικό αφού σε μόλις 5 λεπτά κουμπώνει λεπίδα εκχιονισμού.


Πέντε διεθνείς διακρίσεις σε Film Festivals της Αμερικής και του Καναδά απέσπασε η διαδικτυακή καμπάνια της Mazda Autone. Η συγκεκριμένη διαφήμιση αφορούσε το «Mazda CX-30: Made to Inspire».

 


Πόλεμος με τα νούμερα γίνεται στην πιάτσα του αυτοκινήτου τόσο σε επίπεδο απήχησης όσο και social media. Το κάθε «μαγαζί» δείχνει τα νούμερα που θέλει, ωστόσο οι εταιρείες έχουν τον τρόπο να μαθαίνουν τι πραγματικά παίζει και τι όχι…


 

Η Autohellas Hertz συγκαταλέγεται για ακόμα μια χρονιά ανάμεσα στους True Leaders της Ελλάδας, σύμφωνα με τη λίστα True Leaders 2020 της ICAP. Συγκεκριμένα η εταιρεία αναδείχθηκε ως μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο μίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων και βρέθηκε ανάμεσα στις 59 εταιρείες και 15 ομίλους που βραβεύτηκαν, σε σύνολο 30.000 επιχειρήσεων.


Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction στο STAR Channel. Όσοι το χάσατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Ο Στάθης Πετρόπουλος έφτιαξε τη δική του σελίδα στο substack και κάθε Δευτέρα με ένα mail ενημερώνει τους φίλους των αγώνων για όσα γίνονται τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Από Formula 1, WRC μέχρι και ελληνικούς αγώνες. Όσοι πιστοί προσέλθετε πατώντας ΕΔΩ

 


 

Ο οδηγός αγώνων Χρήστος Αυγερόπουλος, φιλοξενείται αυτήν την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» την οποία παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00. Επίσης σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 18
5. www.newsauto.gr 24
6. www.tanea.gr 25
7. www.tovima.gr 32
8. www.newsit.gr 43
9. www.liberal.gr 46
10. www.autogreeknews.gr 50
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 24
2. www.autogreeknews.gr 50
3. www.gocar.gr 98
4. www.traction.gr 181
5. www.motorone.gr 228
6. www.autotriti.gr 731
7. www.carandmotor.gr 895
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 17/1/2022 (20:00)

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 133.000
2. Trcoff: 51.800
3. Drive magazine: 23.600
4. Tractiongr: 22.500
5. Carotogr: 11.700
6. CarGuysGr: 9.490
7. Gocar: 6.380
8. Ariadni Gerasimidou: 5.740
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.450
10. Newsauto: 3.920
11. 4Τροχοί: 3.790
12. Auto Τρίτη: 3.190
13. Panos Seitanidis: 1.620
14. George Sargiannidis: 1.490
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
16. Enkinisi: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 17/1/2022 (20:00)