Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 316…

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 316…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 316…

ΝΕΑ

Το 2021 μας αποχαιρετά με τα προβλήματά του αλλά το 2022 έρχεται φουριόζο και γεμάτο αισιοδοξία! Συνεχίζουμε να καταγράφουμε τα νέα της… πιάτσας για να είστε οι καλύτεροι ενημερωμένοι αναγνώστες του Νο1 site αυτοκινήτου στην Ελλάδα!

Advertisement
Advertisement

Πάει ο παλιός ο χρόνος… Πότε πέρασε, πότε θα μπει το 2022, νομίζω πως ούτε που το καταλάβουμε. Άλλωστε είχαμε τόσα πολλά πράγματα να σκεφτούμε τη χρονιά που μας αφήνει. Κρίση, πανδημία, μεταλλάξεις και… αυτοκίνητα που δεν υπάρχουν! Όλα μαζί μας έκαναν να αναρωτιόμαστε πως δεν υπάρχει κάτι άλλο άσχημο να ζήσουμε.

Σίγουρα τη νέα χρονιά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και πιστεύω πως ακόμα καλύτερα θα πάνε τις επόμενες χρονιές. Νομίζω πως αν δεν συμβεί κάτι… εξωπραγματικό θα ζήσουμε πολύ καλές χρονιές.

Μπορεί πάντως να υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον, αλλά διαπιστώνουμε πως πολλά πράγματα γύρω μας αυξάνονται τιμολογιακά και αυτό, μας προβληματίζει. Ήδη από την 1η Ιανουαρίου θα δούμε αυξήσεις σε πολλά διόδια, αυξήσεις σε καύσιμα, ΔΕΗ, φυσικό αέριο κ.ά. Περιμένουμε να δούμε που θα σταματήσει το ράλι των τιμών για να μπορέσουμε να βάλουμε και μία τάξη στη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Όσες δυσκολίες και να υπάρχουν στο δρόμο μας θα τις ξεπεράσουμε αν είμαστε αισιόδοξοι!

Advertisement
Advertisement

Το ποτήρι μισογεμάτο!

Ήδη ο κόσμος έχει φύγει για χειμερινούς προορισμούς οι οποίοι που σφύζουν από ζωή. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι μέχρι πότε, καθώς περιμένουμε νέα μέτρα. Πάντως, αν θα κάναμε μία ευχή για το 2022, εκτός από την υγεία για όλον τον κόσμο, αυτό που θα θέλαμε είναι να βγάλουμε και να αποβάλλουμε παντελώς τη μάσκα από τη ζωή μας!!!

Η σημερινή στήλη είναι η τελευταία για φέτος. Ας ευχηθούμε να περάσει όλο αυτό που ζούμε και να κοιτάξουμε με άλλο μάτι το μέλλον. Βασικά καλό είναι να κοιτάμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Αν το κάνουμε αυτό είναι σίγουρο πως όλα θα πάνε… τέλεια!

Ευχόμαστε το… 2022 να μην ζούμε αυτές τις κόκκινες (κίνηση στο δρόμο) καταστάσεις όπως τις ζούμε τις τελευταίες ημέρες!

Advertisement

Ραντεβού του… χρόνου

Εύχομαι σε όλους υγεία, καλές γιορτές και καλή χρονιά! Εμείς τα λέμε και πάλι του… χρόνου (3 Ιανουαρίου 2022!). Να είστε όλοι καλά, να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους και να ξεκουραστείτε όσο μπορείτε.

Advertisement

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

 

Advertisement

*Για να διαβάσετε παλαιότερες στήλες πατήστε ΕΔΩ

 

Όσοι θέλετε και μπορείτε κάνετ μία καλή πράξη!

 

 


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Μην κοιτάζεις το ρολόι, κάνε ό,τι κάνει. Προχώρα».


 

Η έλλειψη microchip έχει εξαφανίσει και τις… εκπτώσεις! Μέχρι πριν από λίγους μήνες ο αγοραστής απαιτούσε έκπτωση και δωράκια. Πλέον όχι μόνο δεν το κάνει αλλά πληρώνει και παραπάνω για να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το νέο του αυτοκίνητο! Απίστευτο το πώς αλλάζουν οι καιροί

 


 

Αλλαγές περιμέναμε με το καλημέρα της νέας χρονιάς αλλά όπως μαθαίνουμε κάπου χάλασαν τα… deals. Ωστόσο και όπως διαπιστώνουμε, πολλές εταιρείες ψάχνονται κάτι που ισχύει και για πολλά στελέχη της πιάτσας! Σίγουρα θα δούμε αλλαγές το 2022.

 


 

Τη φωτογραφία του Newsauto με το ελληνικό CHAOS ως… περιπολικό, “δανείστηκε” η ΕΛ.ΑΣ. για να κάνει τη δική της ανάρτηση στα social media!

 


 

Έντονο είναι τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον από αρκετούς επιχειρηματίες, για να αποκτήσουν εταιρεία μοτοσικλέτας. Το… φλερτ έχει ξεκινήσει πριν από έναν περίπου χρόνο, αλλά η τράπεζα που εμπλέκεται φαίνεται πως δεν είναι ικανοποιημένη από τις προτάσεις που υπάρχουν. Όπως μαθαίνουμε στο παιχνίδι εμπλέκονται πολύ δυνατά ονόματα της αγοράς.

 


 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Nissan και οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου Θεοχαράκη, πρόσφεραν στους εργαζόμενους δωρεάν την πατροπαράδοτη γαλοπούλα για τα Χριστούγεννα.


 

Ο Αντώνης Στιβαχτάρης έκανε γνωστό πως ο τίτλος «Αυτοκίνητο για το 2007, 2008, 2009….» ανήκει στον Αντώνη Κόλια. Όπως αποκάλυψε, πλήρωσε για την κατοχύρωση του τίτλου 4.000 ευρώ σε δικηγόρο.


 

Η νέα Ford Mustang Mach-E δίνει το «παρών» σε ένα ειδικά διαμορφωμένο stage στο ισόγειο του πολυκαταστήματος «Golden Hall» στο Μαρούσι. Εκεί θα βρίσκεται έως και τις 8 Ιανουαρίου 2022.


 

Τη δυνατότητα να ψηφίσουν για το Ελληνικό COTY (Car Of The Year) έχουν οι αναγνώστες του Newsauto και του περιοδικού CAR. Όσοι ψηφίσουν θα διεκδικήσουν και πλούσια δώρα! Όσοι επιθυμούν μπορούν να ψηφίσουν πατώντας ΕΔΩ

 


 

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ο καλός μας φίλος αλλά και φανατικός ακόλουθος της στήλης, ο… καπετάν Σπύρος Μανδαλενάκης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Ελευθερία Αναγνωστοπούλου. Τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο, υγεία, χαρά, ευτυχία και γρήγορα καλούς και πολλούς απογόνους!


 

Απορίες υπάρχουν πολλές σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα και το χρόνο φόρτισης. Αυτή τη φορά πραγματοποιήσαμε ένα ακόμα πείραμα φόρτισης by… Tesla. Φύγαμε από την Αθήνα, πήγαμε μέχρι τον Ψαθόπυργο (200χλμ.) και φορτίσαμε στους Supercharger της εταιρείας που έχουν ταχύτητες 250kW! Δείτε παρακάτω, πόσο γρήγορα γεμίσαμε τις μπαταρίες.


 

Σε Σώμα συγκροτήθηκε το νέο 9μελές ΔΣ του ΠΑΣΥΔΑΜ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας) το οποίο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Νίκος Τσάδαρης
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Διατσίδης
Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Σαλούρος
Ταμίας: Γιώργος Βαρίνος
Έφορος: Γιάννης Κανουπάκης
Ειδικός Γραμματέας: Κώστας Μποϊδάνης
Μέλη: Γιάννης Σκουφής, Νίκος Λουπάκης, Πέτρος Πιτσίνης


 

Το πρώτο (ένα προς το παρόν) τελευταίας γενιάς Audi RS3 «πάτησε» επί ελληνικού εδάφους! Πρόκειται για ένα hot hatch το οποίο εφοδιάζεται με κινητήρα 2.5 λίτρων και αποδίδει 400 ίππους.


 

Τα πρώτα VW Taigo που σύντομα θα δούμε στους ελληνικούς δρόμους ετοιμάζονται να πάνε τις επόμενες ημέρες στις αντιπροσωπείες της μάρκας. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο Crossover που θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης 1.0 και 1.5 λίτρων.


 

Δύο Nissan Navara προμηθεύτηκε πρόσφατα ο φορέας διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου. Η προμήθεια πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.


 

Το περιοδικό CAR θα κυκλοφορήσει με το Πρώτο Θέμα την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

 


 

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή.


 

Ο Ηλίας Σελέκος είναι σχεδιαστής οχημάτων με πολλές ιδέες και προτάσεις ακόμα και για την αστυνομία. Επειδή είναι επίκαιρο το θέμα με το περιπολικό Citroen Ami, μπορείτε να δείτε παρακάτω πρότασή του (από το 2014!) για ελληνικό ηλεκτρικό περιπολικό πόλης!

 


 

Αυξημένες θα είναι οι τιμές σε διόδια της εθνικής οδού. Σύμφωνα με την «Κεντρική οδό» αλλά και τη «Νέα οδό» από 1 Ιανουαρίου 2022 θα ισχύει νέα τιμολογιακή πολιτική. Αλλαγές πάντως αναμένουμε και σε άλλους δρόμους, γέφυρες (Ρίο – Αντίρριο) κ.ά.

 


 

Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους αθλητές ποδηλασίας που συμμετέχουν στα Special Olympics Hellas. Το πρόγραμμα, στήριξε η Toyota Ελλάς και έγινε πράξη από το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια».


 

Τη διάκρισηTrue Leaders” από την ICAP απέσπασε για όγδοη συνεχή χρονιά η ΕΛΙΝΟΙΛ. Ανάμεσα σε συνολικά 30.000 επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν για τις επιδόσεις τους με βάση τα δημοσιοποιημένα οικονομικά τους αποτελέσματα, η εταιρία βραβεύτηκε για την κερδοφορία, την αύξηση του αριθμού εργαζομένων, τον κύκλο εργασιών και την υψηλή πιστοληπτική ικανότητά της.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 17
5. www.newsauto.gr 25
6. www.tanea.gr 26
7. www.tovima.gr 29
8. www.liberal.gr 47
9. www.newsit.gr 50
9. www.ifemerida.gr 52
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 25
2. www.autogreeknews.gr 59
3. www.gocar.gr 119
4. www.traction.gr 201
5. www.autotriti.gr 387
6. www.motorone.gr 495
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/12/2021 (20:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 132.100
2. Trcoff: 51.000
3. Drive magazine: 22.900
4. Tractiongr: 22.100
5. Carotogr: 11.700
6. CarGuysGr: 9.260
7. Gocar: 6.150
8. Ariadni Gerasimidou: 5.740
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.360
10. Newsauto: 3.900
11. 4Τροχοί: 3.730
12. Auto Τρίτη: 3.130
13. Panos Seitanidis: 1.510
14. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
15. George Sargiannidis: 1.420
16. Enkinisi: 1.400
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/12/2021 (20:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 26.000
2. Moto & Bike TV 23.300
3. MOTOMAGGR 15.100
4. Bikeit.gr 3.740
5. Dimitris Diatsidis 2.080
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/12/2021 (20:00)