Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 310…

Ελλάδα 6:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 310…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 310…

ΝΕΑ

Τα προβλήματα με τις παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο. Chaos με τους… καναπεδάτους των social media. Αλλαγές και πάλι στο προσκήνιο. Όλα όσα δεν γράφονται αλλού αλλά στο Newsauto ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα να έχουμε και να είμαστε όλοι καλά. Μπορεί όπως λέμε το καλοκαίρι να έχει φύγει αλλά όσοι δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, απομένουν μόλις σαράντα… μέρες για τα Χριστούγεννα. Με λίγα λόγια περνά ο καιρός και δεν το καταλαβαίνουμε.

Όσο πάντως και να περνά ο καιρός τα προβλήματα στην πιάτσα παραμένουν. Η κατάσταση δε λέει να ισορροπήσει. Το αντίθετο θα λέγαμε… Παραγγελίες για καινούρια αυτοκίνητα υπάρχουν, ζήτηση υπάρχει αλλά οι παραδόσεις αργούνε ακόμα περισσότερο. Εκεί που περιμένουμε να δούμε λίγο φως στο τούνελ, το φως αυτό απομακρύνεται ακόμα περισσότερο. Σίγουρα υπάρχει ανησυχία γιατί απλά αν δεν παραδοθούν αυτοκίνητα δεν θα κυκλοφορήσει το χρήμα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι αλλά είναι ξεκάθαρο πως θα δούμε πολλές αλλαγές, οι οποίες δε λένε να σταματήσουν. Θα το ζήσουμε σε πολλά επίπεδα γιατί τα ΠΑΝΤΑ αλλάζουν…

Το έχουμε πει πολλές φορές πως χρειάζεται προγραμματισμός και ΥΠΟΜΟΝΗ. Γιατί, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε, από εδώ και στο εξής, έτσι…

Advertisement
Advertisement

dsvfd

Από τον… καναπέ!

Στα του Chaos τώρα – όπου εκεί δεν υπάρχει υπομονή – διαπιστώνουμε πως κάποιοι βγάζουν τα εσώψυχά τους. Για δικούς τους λόγους προσπαθούν να δημιουργήσουν το δικό τους κλίμα, να επηρεάσουν τον κόσμο και να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την ανικανότητά τους να ψαχτούν ή να ερευνήσουν. Αναρωτιέμαι άραγε αν δεν τους πάει καλά η καταστροφολογία που έχουν στο μυαλό τους, τι θα έχουν να πούμε αργότερα; Τι θα γίνει αν δούνε το αυτοκίνητο να κινείται;

Advertisement

Πάλι κάτι θα φταίει; Θα πρότεινα πάντως αντί να ασχολούνται με τους άλλους και να κάθονται σε έναν καναπέ διαβάζοντας social media και σχολιάζοντας, ας βγούνε στο πεζοδρόμιο να βρούνε καμία είδηση. Μόνο καλό θα τους κάνει!

Advertisement


Στην ΕΡΤ1 εμφανίστηκε το Chaos

Πάντως απαντήσεις σε πολλά αρνητικά σχόλια έδωσε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων όπου εμφανίστηκε το Chaos, το οποίο δεν ήταν κατασκευασμένο από πυλό αλλά από πραγματικά υλικά. Για όσους πάντως ήθελαν έξτρα απαντήσεις, τις δώσαμε με ρεπορτάζ (που δεν αντλήσαμε από ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ λογαριασμούς στο social media) που αναρτήθηκε στο Newsauto… (διαβάστε το ΕΔΩ)

Προσοχή στη λάσπη…

Πού να στείλετε τα mail σας

Advertisement

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!



Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ποια είναι η διαφορά του τζογαδόρου από τον κλικαδόρο;
Ο πρώτος πληρώνει για να χάσει (χρήματα) και ο δεύτερος πληρώνει για να κερδίσει (κλικς).


 

Σε ηλικία 100 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Trident Cars (Lamborghini, Lotus, Maserati), Ναύαρχος, Θεόδωρος Γ. Λυμπεράκης. Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 13.30 στον Πειραιά. Ο Θεόδωρος Γ. Λυμπεράκης ήταν ο τελευταίος Έλληνας επιζών της απόβασης στη Νορμανδία.


 

Σημαντικές αλλαγές περιμένουμε σε επίπεδο στελεχών το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Τα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζουν και γι’ αυτό το λόγο οι εταιρείες αναζητούν καινούρια πράγματα. Σκοπός τους είναι να στελεχώσουν θέσεις με επαγγελματίες ικανούς να αλλάξουν τα δεδομένα και να ακολουθήσουν την τάση.


 

Κάποιοι ακόμα από τον πιάτσα του αυτοκινήτου έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε έναν αγώνα μείωσης της προσπάθειας κατασκευής του ελληνικού υπερυατοκινήτου Chaos. Όπως φαίνεται έχουν βρει την απόλυτη ΕΥΚΑΙΡΙΑ να κερδίσουν επισκέψεις στα site για να ικανοποιήσουν τους διευθυντές τους και αργότερα να δείξουν νούμερα επισκεψιμότητας στις εταιρείες. Με χορηγούμενες προωθήσεις στο FB, χωρίς να έχουν συναντήσει τον Σπύρο Πανόπουλο, ούτε καν να έχουν αλλάξει μία… άποψη μαζί του, τον έχουν ψυχολογήσει και έχουν πιστέψει πως αυτό που κάνει είναι στη φαντασία του. Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σε όλες τις αναρτήσεις αφήνουν και μία πιθανότητα κατασκευής του Chaos, γιατί ποτέ δεν.. ξέρεις! Μιλάμε για το απόλυτο… ΡΕΠΟΡΤΑΖ που γίνεται από τον καναπέ του σπιτιού!!!


Στην κατάταξη Best Global Brands 2021 της Interbrand, κορυφαίες εταιρείες του πλανήτη αναδείχτηκαν οι, Apple, Amazon και Microsoft (TOP3). Από εκεί και πέρα συναντούμε 15 αυτοκινητοβιομηχανίες στο TOP 100. Συγκεκριμένα και ανάλογα με τη θέση που βρέθηκαν:

7 Toyota
8 Mercedes
12 BMW
14 Tesla
25 Honda
35 Hyundai
46 Audi
47 VW
52 Ford
58 Porsche
59 Nissan
76 Ferrari
86 KIA
96 MINI
98 Land Rover


 

Η Tesla είναι η εταιρεία που είχε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία ανάπτυξη στα Best Global Brands 2021 της Interbrand. Η αξία της αμερικανικής φίρμας αυξήθηκε κατά 184% σε ετήσια βάση αγγίζοντας τα 36.270 δις. δολάρια. Η Tesla βρέθηκε στην 14η θέση της κατάταξης και στην 4η ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες.



Αυτοκίνητα
δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Εξαίρεση φαίνεται πως αποτελεί η Subaru η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.


Ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια βράβευσε τα μέλη της Ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατακτώντας 11 μετάλλια. Να σημειώσουμε πως ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια θα παραμείνει Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για τα επόμενα τρία χρόνια.


 

Αλλαγές έχουν γίνει στον τρόπο χρέωσης του κόστους ρεύματος στην εθνική οδό. Πλέον η χρώση γίνεται με την kWh και όχι με το χρόνο όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Η πολιτική αυτή ισχύει σε πρατήρια της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.


Μία πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση σχεδιάζει εισαγωγική εταιρεία και αφορά σε στρατιωτικά οχήματα…

 



Χορηγός
του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault ο οποίος διεξήχθη στις 14 Νοεμβρίου.


 

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου αυτοκινήτου της Suzuki.


Οι διαγωνισμοί με δώρο αυτοκίνητα στα social media συνεχίζονται. Ωστόσο περιμένουμε την επόμενη φορά οι Influencers, να είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι στα ονόματα των εταιρειών! Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της… BMV!!!!


Αρκετοί ζητάτε εικόνες από το λιμάνι του Πειραιά. Για… σήμερα διαπιστώνουμε πως υπάρχουν παρκαρισμένα πολλά φορτηγά οχήματα. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν τα συγκεκριμένα προορίζονται για την Ελλάδα ή για το εξωτερικό.


 

Δέκα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan e-NV200 πρόσθεσε στο στόλο της η Skroutz. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα. Μέχρι τέλος του έτους θα αποκτήσει άλλα 24 e-NV200.


Την ώρα που οι εισαγωγικές εταιρείες δεν… αναλαμβάνουν να δεσμευτούν με τις σημερινές τιμές των αυτοκινήτων, η Citroen αλλάζει τα δεδομένα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, όσοι παραγγείλουν αυτοκίνητο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα το πληρώσουν στην τιμή που θα το συμφωνήσουν και όχι στην τιμή που θα κοστίζει όταν έρθει η ώρα να το παραλάβουν.



Σταμάτησε
τη συνεργασία του με το gazzetta το ηλεκτρονικό περιοδικό InMotion του Γιώργου Βαρίνου. Το διαζύγιο ήρθε μετά από 7 χρόνια.

 


 

Σε Gmotion μετονομάστηκε η ενότητα του gazzetta που ασχολείται με το αυτοκίνητο. Επικεφαλής είναι ο Πάνος Σειτανίδης, ο Νίκος Γιαννούλας διατηρεί τη θέση του υπεύθυνου εμπορικού τμήματος και της ηλεκτρονικής έκδοσης ενώ η συντακτική ομάδα αποτελείται από του Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκορόγιαννη.

 



Αφιέρωμα
στα ιταλικά αυτοκίνητα της δεκαετίας ’70-’80 έκανε ο Πάρις Ποντίκας στο Πρώτο Πρόγραμμα την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Εκτός από τις συζητήσεις που έκανε στον αέρα έπαιξε μουσικές από την Ιταλία αλλά και φυσικούς ήχους από τα αυτοκίνητα της τότε εποχής. Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 15:00-16:00.


Συνέντευξη Τύπου με θέμα το Ράλι Ακρόπολις παραχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τον εθνικό μας αγώνα και έκανε γνωστό πως την 1η Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί και ο απολογισμός του εθνικού μας αγώνας.


Σε έναν ακόμα αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος συμμετείχε ο αντιπρόσωπος της Ford Νώντας Καρανικόλας. Οδηγώντας ένα Ford Fiesta Rally4 και με συνοδηγό τον Γιώργο Βασιλάκη ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου της γενικής κατάταξης του Ολυμπιακού Ράλι.


Με το Ολυμπιακό Ράλι έπεσε η αυλαία του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος. Νικητές αναδείχτηκαν οι Γιάννης Παπαδημητρίου – Νίκος Πετρόπουλος οδηγώντας μία Skoda Fabia Rally2 Evo. Να σημειώσουμε πως ο φετινός τίτλος πήγε στα χέρια του Κυπριακού πληρώματος Αλέξανδρος Τσουλόφτας – Στέλιος Ηλία.


 

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την διεξαγωγή του ράλι Ακρόπολις, οι δύο επικεφαλής της Red Bull Media, του promoter του WRC μιλούν με τον Αντώνη Αργυρόπουλο και τον Στάθη Πετρόπουλο στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια». Οι Peter Thul και Jionas Siebel δεν αναφέρονται μόνο στο «Ακρόπολις» αλλά και στο ERC που είναι το νέο προϊόν που προωθούν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δείτε την εκπομπή στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.


Τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha ανέλαβε ο διευθυντής marketing της ιαπωνικής φίρμας, Νίκος Σκάρος. Όπως φαίνεται η ελληνικη εισαγωγική εταρεία ετοιμάζεται για πολλά γκάζια!



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 14
5. www.newsauto.gr 21
6. www.tovima.gr 31
7. www.tanea.gr 33
8. www.liberal.gr 39
9. www.car.gr 44
10. www.newsit.gr 47
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 21
2. www.autogreeknews.gr 68
3. www.gocar.gr 122
4. www.traction.gr 166
5. www.autotriti.gr 263
6. www.motorone.gr 438
7. www.autoagora.gr 1.082
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/11/2021 (20:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 131.000
2. Trcoff: 49.7 00
3. Drive magazine: 22.700
4. Tractiongr: 21.300
5. Carotogr: 11.700
6. CarGuysGr: 9.000
7. Gocar: 5.890
8. Ariadni Gerasimidou: 5.710
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.220
10. Newsauto: 3.770
11. 4Τροχοί: 3.660
12. Auto Τρίτη: 1.600
13. Panos Seitanidis: 1.510
14. Επί Τροχών TV: 1.430
15. Enkinisi: 1.340
16. George Sargiannidis: 1.330
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/11/2021 (20:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.600
2. Moto & Bike TV 23.100
3. MOTOMAGGR 15.000
4. Bikeit.gr 3.440
5. Dimitris Diatsidis 1.940
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/11/2021 (20:00)