Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 307…

Ελλάδα 23:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 307…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 307…

ΝΕΑ

Αποκαλύψεις, ειδήσεις, νέα και παραλειπόμενα από την… πιάτσα του αυτοκινήτου. Αυτά που δεν γράφονται αλλά στο Newsauto ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!


Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας με υγεία. Χειμώνα θυμίζουν οι τελευταίες ημέρες και όπως έχουμε καταλάβει, το κρύο έχει κάνει την εμφάνισή του.

Κρύο, αέρας, κίνησηχαμός! Με λίγα λόγια χρειάζεται προσοχή στους δρόμους και να τηρούμε τον ΚΟΚ. Βλέπετε άλλωστε τι γίνεται εκεί έξω. Ο καθένας κάνει του κεφαλιού του βάζοντας σε κίνδυνο, οδηγούς και πεζούς. Αν συνυπολογίσουμε και τη χρήση κινητού οι κίνδυνοι αυξάνοντα ραγδαία.

Δυστυχώς αυτό με το κινητό είναι κάτι που το βλέπουμε όλο και πιο συχνά και σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσει. Και εμάς τους ίδιους και όχι μόνο τους… άλλους! Εμείς πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα στο τεράστιο πρόβλημα.

Τώρα που χειμωνιάζει προσοχή στα… νερά! (στη φωτό το Skoda Octavia SW Scout)

Advertisement
Advertisement

Ποιότητα – Διαφορετικότητα

Στα της δημοσιογραφίας τώρα, πρέπει κάποτε να καταλάβουμε πως ο κόσμος βαρέθηκε την ποσότητα. Η ποιότητα, η διαφορετικότητα, το κάτι καινούριο, η ενημέρωση, είναι αυτό που θέλει ο αναγνώστης. Είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσουμε και να πράξουμε γιατί όλα αλλάζουν. Αλλάζουν τα αυτοκίνητα, αλλάζει και ο τρόπος που ενημερωνόμαστε. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά.

Παρακάτω θα διαβάσετε για το πολυσυζητημένο restart της Opel. Αύριο (Τρίτη 26 Οκτωβρίου) είναι η πρώτη συγκέντρωση των στελεχών με τους αντιπροσώπους και την περιμένουμε με ενδιαφέρον.

Advertisement

Επίσης δεν παραβλέπουμε την ελληνική προσπάθεια της Spyros Panopoulos Automotive που θα αλλάξει τα δεδομένα. Λίγη υπομονή δεν βλάπτει!

Την 1η Νοεμβρίου ο Σπύρος Πανόπουλος θα αποκαλύψει το CHAOS

Πού θα στείλετε ενημέρωση

Advertisement

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Μην προσπαθείς να πεις στον πελάτη τι θέλει εκείνος.
Αν θες να φανείς έξυπνος κάντο στο λουτρό σου.
Και αμέσως μετά βγες έξω, πήγαινε στη δουλειά και εξυπηρέτησέ τον.


 

Αποκαλύψεις από την Spyros Panopoulos Automotive. Όπως έκανε γνωστό ο ιδιοκτήτης της Σπύρος Πανόπουλος την 1η Νοεμβρίου θα αποκαλύψει το υπεραυτοκίνητο CHAOS. Παράλληλα θα δείξει το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Επίσης θα πάρουμε γεύση από το νέο όχημα υδρογόνου που έχει σχεδιάσει. Οι φωτογραφίες που θα ανέβουν και το video θα προέρχονται από τις νέες εγκαταστάσεις…


 

Όπως αποκαλύψαμε με σχετικό άρθρο, το restart της Opel στην Ελλάδα γίνεται την 1η Νοεμβρίου 2021. Η γερμανική φίρμα βρίσκεται ήδη κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Συγγελίδη και τη… Δευτέρα (πρωτομηνιά) ξεκινά μία νέα εποχή για την Opel. Προς το παρόν δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας.


Από σήμερα (25 Οκτωβρίου) τίθεται σε ισχύ ο Δακτύλιος της Αθήνας. Στην πράξη, θα μπορούν να κυκλοφορούν τα εξής:
Ηλεκτρικά
Υβριδικά
Plug in Hybrid
Οχήματα με εργοστασιακό σύστημα υγραερίου ή φυσικού αερίου
– Οχήματα Euro6 με εκπομπές κάτω από 120 γρ. CO2/χλμ.


Τα ετήσια συνέδρια αντιπροσώπων της Peugeot και της Toyota πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα.


Σχεδόν τα 150 εκατ. ευρώ φτάνει η απώλεια των δημόσιων εσόδων από την παραβατικότητα στα καύσιμα. Αυτή αφορά λαθρεμπόριο, νοθεία και παρεμβάσεις στις αντλίες.

 


Στον Θόλο, του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η εταιρεία ενέργειας nrg παρουσίασε το νέο της λογότυπο. Παράλληλα παρουσίασε το μεγαλύτερο και αναπτυσσόμενο δίκτυο ταχυφορτιστών σε όλο το εθνικό δίκτυο. Το συγκεκριμένο αξιοποιείτε μέσα από τα πρατήρια της Shell και Avin.


 

Δύο φορές θα διεξαχθεί το 2022 η έκθεση αυτοκινήτων Mobility. Συγκεκριμένα τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο.


Φυλασσόμενα στις εγκαταστάσεις της πίστας των Μεγάρων ήταν τα RS3 που έφερε η Audi στην Ελλάδα για τις ανάγκες της παγκόσμιας δημοσιογραφικής παρουσίασης.


Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική πρεμιέρα του Toyota Aygo X. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.


Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας I4, της IX και του ηλεκτρικού scooter (CE04) της BMW.


 

Ευχαριστήρια επιστολή από τον Ερυθρό Σταυρό εστάλη στο Newsauto. Η συγκεκριμένη αφορά στη συνεισφορά για τους πυρόπληκτους στις πρόσφατες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε πως το Newsauto κατέθεσε 20.000 ευρώ.


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (No67) του περιοδικού Power Automotive magazine.


 

Ο Δήμος Πωγωνίου προμηθεύτηκε ένα Nissan Navara, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υπηρεσιών του για την πολιτική προστασία και την καθαριότητα. H προμήθεια του ιαπωνικού Pick Up πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.


Τον τίτλο στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος κατέκτησαν οι Κύπριοι Αλέξανδρος Τσουλόφτας – Στέλιος Ηλία. Οδηγώντας ένα VW Polo πέτυχαν την 4η φετινή νίκη κερδίζοντας το myKTEO 9ο Φθινοπωρινό Ράλι.


Ένα τρομακτικό ατύχημα είχε ο Ανδρέας Λασκαράτος. Ο Έλληνας οδηγός αγώνων βγήκε χωρίς… γρατζουνιά από το πρωτότυπο της 1AIM Villorba Corse σε έξοδο που είχε κατά τη διάρκεια του 6ου αγώνα του European Le Mans Series.


 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν η αιτία να αναβληθεί για δεύτερη φορά το Concours d’ Elegance. Πρόκειται για μια εκδήλωση καλλιστείων αυτοκινήτων που διοργανώνει η ΦΙΛΠΑ. Η νέα ημερομηνία είμαι η 7η Νοεμβρίου 2021.


Το ίδρυμα «StAr, Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια» διοργάνωσε εκδήλωση οδικής ασφάλειας για τους μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης. Το συγκεκριμένο σχολείο είχε απασχολήσει πρόσφατα τα ΜΜΕ όταν ένας απόφοιτός του και ένας μαθητής του έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα.


 

Τον Ανδρέα Λασκαράτο έχουν αυτή την εβδομάδα καλεσμένο στο «Πάνω από τα Όρια» ο Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Ο Έλληνας οδηγός αγώνων τρέχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ELMS. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00. Επίσης σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.



Δημοσιογραφικές παρουσιάσεις νέων μοντέλων στο εξωτερικό…

Mustang Mach-Ε GT στις 25-27 Οκτωβρίου στην Κροατία…
CUPRA Born στις 25-26 Οκτωβρίου στην Ισπανία…
Volvo C40 στις 26-27 Οκτωβρίου στις Βρυξέλες…


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 6
4. www.protothema.gr 14
5. www.newsauto.gr 18
6. www.tanea.gr 22
7. www.tovima.gr 27
8. www.car.gr 40
9. www.autogreeknews.gr 54
10. www.newsit.gr 55
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 18
2. www.autogreeknews.gr 54
3. www.gocar.gr 100
4. www.traction.gr 170
5. www.autotriti.gr 348
6. www.motorone.gr 364
7. www.autoagora.gr 613
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/10/2021 (11:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 125.500
2. Trcoff: 48.700
3. Drive magazine: 22.700
4. Tractiongr: 21.000
5. Carotogr: 11.600
6. CarGuysGr: 8.810
7. Gocar: 5.770
8. Ariadni Gerasimidou:5.680
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.080
10. 4Τροχοί: 3.630
11. Newsauto: 3.560
12. Auto Τρίτη: 1.570
13. Panos Seitanidis: 1.500
14. Επί Τροχών TV: 1.430
15. Enkinisi: 1.310
16. George Sargiannidis: 1.300
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/10/2021 (11:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.300
2. Moto & Bike TV 23.000
3. MOTOMAGGR 14.900
4. Bikeit.gr 3.260
5. Dimitris Diatsidis 1.910
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/10/2021 (11:00)