Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 302…

Ελλάδα 17:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 302…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 302…

ΝΕΑ

Πολύ μεγάλες αλλαγές θα δούμε το ερχόμενο χρονικό διάστημα στο χώρο του αυτοκινήτου. Καταγράφουμε όσα συμβαίνουν για να είστε… φουλ ενημερωμένοι!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας. Βασικά… υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα έρχονται! Ήδη έχουμε μπει για τα καλά στην καθημερινότητα και είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε από την κίνηση που έχει στους δρόμους όλες τις ημέρες αλλά και όλες τις ώρες!

Πλούσια η θεματολογία και σήμερα αλλά με προβληματισμούς σχετικά με τις παραγωγές και τις παραδόσεις των καινούργιων αυτοκινήτων. Πλέον η σπαζοκεφαλιά δεν είναι αν πάει καλά η αγορά ανάλογα με τη ζήτηση αλλά πως θα εξασφαλίσουν ποσότητες οχημάτων οι εισαγωγικές εταιρείες προκειμένου για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών. Όσο και αν ακούγεται περίεργο αυτό είναι το πρόβλημα γιατί δεν υπάρχουν… προϊόντα. Και επειδή πολλοί ρωτάτε, οι ειδικοί κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση αν και με όσα ακούμε και συζητάμε ίσως να κρατήσει το «πρόβλημα» και περισσότερο.

Κι όμως είναι φωτογραφία από την… Ελλάδα! (Σε πρώτο πλάνο η Ferrari FXX)

Αλλάζουν όλα και… σύντομα!

Advertisement
Advertisement

Η αγορά πάντως αλλάζει δραστικά και σε βάθος, κάτι που θα βιώσουμε πολύ έντονα τους επόμενους μήνες και φυσικά τα επόμενα χρόνια. Το «τρένο» έχει αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες και όποιος δεν προλάβει να ακολουθήσει την τάση, είναι σίγουρο πως θα μείνει στην… απ’ έξω. Και αναφέρομαι στον τρόπο που θα πωλούνται τα αυτοκίνητα, στον τρόπο που θα μπορούμε να τα παραγγείλουμε ακόμα και να τα δοκιμάσουμε. Ακόμα και οι ίδιες οι εταιρείες προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες «στήνονται» για την επόμενη ημέρα….

Να θεωρείται δεδομένο πως θα δούμε μεγάλες αλλαγές είτε ως επαγγελματίες του χώρου, είτε ως πελάτες….

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Να κινείσαι 25% πιο γρήγορα. Οι μέτριοι έχουν μέτρια ταχύτητα.

 


Advertisement

 

Αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας θα δούμε το 2022. Ήδη υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να «τρέξουν» τη μάρκα και μένει να μάθουμε σε ποιον θα πέσει η… μπίλια.


Ο Νίκος Σινογιάννης αναλαμβάνει επίσημα από την 1η Οκτωβρίου τη θέση του Επικεφαλής στην εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Porsche.


Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου (και έως τις 3 Οκτωβρίου) θα «ανοίξει» τις πύλες της η πρώτη έκθεση Mobility 2021 η οποία βασίζεται στην ηλεκτροκίνηση και σε προϊόντα γύρω από αυτήν. Οι φίλοι του αυτοκινήτου θα μπορούν να δούνε από κοντά τα νέα μοντέλα στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι και μάλιστα χωρίς να καταβάλλουν εισιτήριο.

 


Τριάντα Ferrari από το ιταλικό club Ferrari Club Passione Rossa βρέθηκαν στην Ελλάδα το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου προκαλώντας αναστάτωση στους φίλους τη μάρκας αλλά και των σπορ αυτοκινήτων. Μεταξύ άλλων πάτησε σε ελληνικό έδαφος από Ferrari FXX, 488 Pista, FF, California κ.ά.


Στο gocar.gr μετακόμισε ο Λουκάς Παπαλάμπρος ο οποίος μέχρι πρότινος αρθρογραφούσε στο zougla.gr.


Έντονος είναι ο προβληματισμός των εργαζομένων στις εταιρείες logistics και αυτό διότι τα αυτοκίνητα που υπάρχουν είναι ελάχιστα, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής από τα εργοστάσια τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.


Νέα ραδιοφωνική εκπομπή ξεκινά από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου (και κάθε Παρασκευή 16:00-18:00) στον αθλητικό Yellow Radio 101,7 της Θεσσαλονίκης. Θα την παρουσιάζει ο Ηλίας Ντέβελι ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με Άρη Σταθάκη στην εκπομπή “Από την θέση του οδηγού” (ΑΝΤ1 TV), τον Χάρη Θεοφράστου στο “ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ” (EΡΤ3) ενώ το 2001 δημιούργησε το motorsite.gr. Η εκπομπή ονομάζεται “On the Road FM” και ασχολείται τόσο με το αυτοκίνητο όσο και την μοτοσικλέτα.


Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας η Mazda Autoone διοργανώνει εκδήλωση για τους δημοσιογράφους την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.


Η Promevent του Άρη Στιβαχτάρη ήταν η εταιρεία που διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση διάρκειας τεσσάρων ημερών της Hyundai η οποία παρουσίασε όλη τη σειρά των μοντέλων που φέρουν το γράμμα «Ν» (i20N, i30N και Kona N).


Με καινούργιο ασφαλτοτάπητα θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου.


 

Με την ολοκαίνουργα BMW M4 έδωσε το παρών σε ακόμα μία εκδήλωση του SpeedSector η BMW – Σπανός. Αυτή τη φορά τα σπορ και ακριβά αυτοκίνητα όπως Ferrari, Porsche, BMW κ.ά. ταξίδεψαν μέχρι τη Ρόδο….


 

Αρκετά ικανοποιημένοι έδειξαν να είναι από το φετινό ράλλυ Ακρόπολις οι θεατές και φίλοι του αγώνα. Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε μέσω του YouTubeτο κανάλι Βασίλης Σαρημπαλίδης) με ερώτημα «Πώς σου φάνηκε το φετινό Ακρόπολις» όπου ψήφισαν πάνω από 12.000 άτομα, το 46% απάντησε πως ήταν απίστευτο! Ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και το 25% που απάντησε πως δεν κατάλαβε καν ότι διεξάγεται αγώνας…


Θύμα κλοπής έπεσε ο δημοσιογράφος του STAR Βαγγέλης Γκούμας καθώς του έκλεψαν ένα Citroen C1. Παρά τις προσπάθειες που έκανε και τη διάσταση που πήρε το θέμα στο διαδίκτυο ακόμα το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί…


Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου η Fiat θα εγκαινιάσει τη νέα οροφή του θρυλικού εργοστασίου του Lingotto, αλλά και του εκθεσιακού χώρου Casa 500. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά.


 

Στη Γαλλία παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα το ανανεωμένο Dacia Duster, σε μία εκδήλωση που είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


Δύο Nissan Navara προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Δήμος Πλατανιά στην Κρήτη, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υπηρεσιών του. Η αγορά πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.


Στη λίμνη Πλαστήρα διοργανώνει η Ford Βροζίδης – Χατζής τη δική της off-road εκδήλωση για πελάτες της μάρκας και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 22-24 Οκτωβρίου. Όπως μαθαίνουμε εκείνες τις ημέρες αναμένεται να αποκαλύψει και κάτι πολύ… ιδιαίτερο που ετοιμάζει.


 

Σοκ προκάλεσε στο Πανελλήνιο ο τραυματισμός ενός μικρού θεατή μόλις 6 ετών κατά τη διάρκεια επίδειξης των πρώτων ηλεκτρικών καρτ στο PICK Πάτρας. Το καρτ το οποίο οδηγούσε ο Νίκος Σαρδέλλης ήρθε σε επαφή με ένα άλλο με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα προστατευτικά και αυτό με τη σειρά του τον νεαρό θεατή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 6άχρονος είναι καλά στην υγεία του και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.


Στις 24 Ιουνίου και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το Ράλλυ Ακρόπολις, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με επενδυτές για την πίστα στην Χαλανδρίτσα. Μία πίστα υψηλών προδιαγραφών που περιμένουμε να πάρει σάρκα και οστά σύντομα.

 


 

Η Eco Cars είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ηλεκτροκίνηση και έδωσε το παρών στην ΔΕΘ. Επικεφαλής της μάρκα είναι ένας γνώριμος της πιάτσας, ο Θανάσης Τροχαλίδης ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της τους τελευταίους έξι μήνες. Όπως μάθαμε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου γευμάτισε με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης ενώ τον Οκτώβριο ετοιμάζει αντίστοιχη εκδήλωση και στην Αθήνα.


 

Το Ινστιτούτο Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετέχει στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας και διοργανώνει την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις» (Electric Mobility and Smart Cities). Η εν λόγω ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online 14:00 – 16:30, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή.


Βραβείο της μακροβιότερης επιχείρησης απένειμε το επιμελητήριο Χαλκιδικής στην εταιρεία Αρζουμανίδης ΑΕΒΤΕ. Η συγκεκριμένη ιδρύθηκε το 1973 και εκπροσωπεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford, Nissan και VW.


Ψηφιακή συνέντευξη Τύπου διοργανώνει η Goodyear και συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 11:00π.μ. Κατά τη διάρκειά της θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας για τη βιώσιμη πραγματικότητα και τις δράσεις του κλάδου των μεταφορών που πραγματοποιήθηκε από την Goodyear.


Χιλιάδες φίλους του αυτοκινήτου προσέλκυσε η εκδήλωση ACCS2 (Alimos Classic Car Sunday), που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στον Άλιμο. Περισσότερα από 100 μοναδικά ιστορικά αυτοκίνητα – έργα τέχνης προσέφεραν έναν ακίνητο υπερθέαμα.


Μετά από δεκάδες παρουσίες σε εκθέσεις μοτοσικλετών ήρθε η στιγμή για τον Νικόλα Αρμενάκη (Manager Director στην CF Motor Hellas) να δώσει το παρών για πρώτη φορά και σε εκδήλωση με.. μοτοσικλέτες.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 13
5. www.newsauto.gr 18
6. www.tanea.gr 21
7. www.tovima.gr 26
8. www.sport-fm.gr 34
9. www.car.gr 48
10. www.autogreeknews.gr 51
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 18
2. www.autogreeknews.gr 51
3. www.gocar.gr 108
4. www.traction.gr 182
5. www.autotriti.gr 264
6. www.motorone.gr 412
7. www.drive.gr 586
8. www.autoagora.gr 678
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/9/2021 (23:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 121.200
2. Trcoff: 46.900
3. Drive magazine: 22.400
4. Tractiongr: 20.200
5. Carotogr: 11.600
6. CarGuysGr: 8.170
7. Gocar: 5.420
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.920
9. 4Τροχοί: 3.560
10. Newsauto: 3.090
11. Ariadni Gerasimidou: 2.510
12. Auto Τρίτη: 1.530
13. Panos Seitanidis: 1.500
14. Επί Τροχών TV: 1.420
15. George Sargiannidis: 1.230
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/9/2021 (23:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 24.900
2. Moto & Bike TV 22.800
3. MOTOMAGGR 14.900
4. Bikeit.gr 3.070
5. Dimitris Diatsidis 1.850
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/9/2021 (23:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόστιμο μόλις 20.000 ευρώ παρότι γύρισε χιλιόμετρα σε 200 αυτοκίνητα
Στρατιωτικά υδρογονοκίνητα ετοιμάζει η Kia
Η Γερμανία αναζητά επειγόντως 60.000 οδηγούς!