Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 283…

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 283…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 283…

ΝΕΑ

Η Δευτέρα είναι πάντα μία ξεχωριστή μέρα γιατί μαθαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας και δεν διαβάζετε πουθενά αλλού…

Advertisement
Advertisement

 

Έξι χρόνια στον… αέρα

Advertisement
Advertisement

Το ημερολόγιο έγραφε Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 όταν η στήλη «Τα Νέα της Πιάτσας, Νο1» ανέβαιναν στον διαδικτυακό αέρα. Με χιόνια και με κρύα (με εξαίρεση τον Αύγουστο) και κάθε Δευτέρα, η στήλη ενημέρωνε για όσα συνέβαιναν στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας. Κατέγραφε, μεταγραφές, αλλαγές, ταξίδια, αποστολές, αποκλειστικές ειδήσεις και γενικά θέματα που δύσκολα μπορεί ο καθένας να διαβάσει και ενημερωθεί για έναν χώρο που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους.

Ήρθε όμως το πέρασμα το χρόνου και έξι χρόνια μετά (πότε… πέρασαν!) «Τα Νέα της Πιάτσας» αλλάζουν στέγη και μετακομίζουν στον Όμιλο του Πρώτου Θέματος. Το newsauto.gr (No1 site αυτοκινήτου στην Ελλάδα) και… σύντομα στο autoexpress.gr θα φιλοξενούν την αγαπημένη σας/μας στήλη που συνεχίζει ακάθεκτη την αληθινή πληροφόρηση.

Τα Νέα της Πιάτσας θα τα διαβάζετε κάθε Δευτέρα στο κορυφαίο site αυτοκινήτου στην Ελλάδα…

 

Advertisement

Εξαιρετικό περιβάλλον για δημοσιογράφους

Ωστόσο, και επειδή πολλοί με ρωτάτε τι συνέβη, όλη αυτή η αλλαγή έγινε… ξαφνικά. Ανακοινώθηκε από εμένα στα social media και δεν σας το κρύβω πως η ανταπόκριση των φίλων ήταν απίστευτη. Εκατοντάδες μηνύματα και άλλα τόσα τηλεφωνήματα που ήθελαν να μάθουν το «τι, πώς και γιατί» αλλά και από πού θα συνεχίσει η ενημέρωση. Υπήρξαν πολλές προτάσεις αλλά τελικά υπερίσχυσε του Τάκη Τρακουσέλλη, ο οποίος έδειξε ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ήθελε να συνεργαστούμε.

Advertisement

Ήξερα πως έχει καταφέρει να χτίσει ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, με εξαίρετους επαγγελματίες δημοσιογράφους (και όχι μόνο), οπότε ήταν αυτός που κέρδισε. Το σίγουρο είναι πως μαζί θα πορευτούμε με όπλο την καθαρή, σωστή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γύρω από το αυτοκίνητο…

O επικεφαλής του newsauto Τακης Τρακουσέλλης έπαιξε το ρόλο του στη νέα συνεργασία!

 

Απίστευτη στήριξη – Συνεχίζουμε με τους καλύτερους!

Advertisement

Πριν κλείσω τα… δικά μου για σήμερα, θέλω μέσα από την καρδιά μου να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ όλους εσάς (και φυσικά την οικογένειά μου) που με τα μηνύματα και την στήριξή σας με κάνατε να νοιώσω απίστευτα. Πραγματικά δεν υπάρχουν πολλές λέξεις για να περιγράψω το συναίσθημα που έζησα! Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με τα… δικά μου, γιατί η ειδησεογραφία και όπως θα δείτε και παρακάτω τρέχει με μεγάλες ταχύτητες.

Εφεξής ένα είναι το σίγουρο πως κάθε Δευτέρα το ΡΑΝΤΕΒΟΥ μας θα γίνεται στην No1 διαδικτυακή… συχνότητα του newsauto.gr!

 

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

 

Καλή ανάγνωση!

 


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η επιτυχία είναι απλή όσο δεν μπορείς να φανταστεί. Αρκεί να κάνεις το σωστό, με το σωστό τρόπο, στη σωστή χρονική στιγμή.

 


 

ΕΙΠΑΝΕ:

 

«Οι σπορ αξίες της οδήγησης δεν θα χαθούν σε ένα ηλεκτρικό περιβάλλον. Πιθανόν στις μελλοντικές γενιές η έννοια σπορ αυτοκίνητο να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, κάτι που διαφαίνεται από τώρα».
– Δηλώσεις του Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της VW Νίκου Πρέζα στο περιοδικό CAR

 

«Η ηλεκτροκίνηση είναι η νέα εποχή. Η νέα τάση. Διαμορφώνεται πάρα πολύ γρήγορα το μέλλον της ατομικής μετακίνησης. Η βιωσιμότητα παίζει καθαριστικό ρόλο στην τεράστια αλλαγή».
– Δηλώσεις του Διευθυντή Επικοινωνίας του BMW Group Κωνσταντίνου Διαμαντή στην εκπομπή Autoclub στο Πρώτο Πρόγραμμα με τον Πάρι Ποντίκα

 


 

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Με 9.041 ταξινομήσεις έκλεισε η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων τον Μάρτιο. Τον αντίστοιχο περυσινό μήνα οι πωλήσεις ήταν στις 3.743 μονάδες (λόγω Covid-19), με την αύξηση να αγγίζει το 141,54%. Δείτε παρακάτω τις ταξινομήσεις ανά μάρκα.

  1. Toyota 1.152
  2. Peugeot 1.070
  3. Hyundai 795
  4. VW 629
  5. Opel 501
  6. Nissan 459
  7. Citroen 452
  8. Suzuki 439
  9. Mercedes 431
  10. Ford 373
  11. BMW 312
  12. Fiat 305
  13. Audi 303
  14. KIA 282
  15. Skoda 262
  16. Renault 213
  17. MINI 188
  18. Jeep 183
  19. Tesla 164
  20. Dacia 155
  21. Volvo 105
  22. SEAT 89
  23. Mazda 44
  24. Land Rover 42
  25. Mitsubishi 29
  26. Honda 21
  27. Lexus 11
  28. Jaguar 10
  29. Porsche 6
  30. Alpha Romeo 5
  31. Cupra 4
  32. Smart
  33. Subaru 4
  34. Alpina 1
  35. Maserati 1

 


 

Κλινήρης είναι ο ιδιοκτήτης μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας ο οποίος είχε ένα μικρό ατύχημα. Να του ευχηθούμε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

 


 

Την εμφάνισή του στους ελληνικούς δρόμους έκανε την περασμένη εβδομάδα το Citroen Ami, το λιλιπούτειο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο των Γάλλων. Όπως μαθαίνουμε έχουν έρθει δύο αυτοκίνητα στην Ελλάδα και ήδη προκαλούν τα βλέμματα των περαστικών που αναρωτιούνται τι… είναι! Όπως φαίνεται θα εισαχθεί στη χώρα μας με την τιμή να παίζει κάτω από τα 10.000 ευρώ, αν και ο Όμιλος Συγγελίδη πάντα έχει εκπλήξεις και κρυφούς άσσους στο… μανίκι.

Το νέο Citroen Ami τραβά σαν… μαγνήτης τα βλέμματα των περαστικών

 


 

Μία ακόμα πιο αποκαλυπτική φωτογραφία έδωσε στην δημοσιότητα ο Σπύρος Πανόπουλος και αφορά στο hypercar CHAOS που τόσο πολύ περιμένουμε να αποκαλυφθεί. Το συγκεκριμένο αναμένεται να το δούμε στην τελική του μορφή τους επόμενους μήνες.

Πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα για το ελληνικό hypercar

 


 

Εντυπωσιακή η διείσδυση της Tesla στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι 164 ταξινομήσεις τον Μάρτιο, γεγονός που δείχνει και τη δυναμική της αμερικάνικης φίρμας που ακόμα δεν έχει δημιουργήσει το δικό της κατάστημα. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες τους επόμενους μήνες θα ανοίξει η πρώτη κάθετη μονάδα στα βόρεια Προάστια της Αθήνας ενώ ίσως δούμε κάθετη μονάδα ακόμα και στην Θεσσαλονικη μέχρι τέλος του έτους.

 

Ο Μάρτιος ήταν πολύ δυνατός για την Tesla στην Ελλάδα

 


 

Ο Νίκος Αρμενάκης είναι εθελοντής αιμοδότης και η κίνηση του πρέπει να γίνει παράδειγμα σε όλους μας…

Ο Νίκος Αρμενάκης

 


 

Με ολική σχεδόν καταστροφή επέστρεψε σε εισαγωγική εταιρεία ένα πολύ ξεχωριστό όχημα έπειτα από δοκιμή που είχε δοθεί. Όπως μάθαμε το κόστος επισκευής αγγίζει σχεδόν την τιμή αγοράς.

 


 

Επένδυση που αγγίζει τα 123,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε χαρτοφυλάκιο 11 εν λειτουργία αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 220 MW και ενός επιπλέον υπό κατασκευή δυναμικότητας 20 MW προχώρησε η εταιρεία Motor Oil. Τα συγκεκριμένα βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα (Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, Κεφαλλονιά).

 


 

Στην πρώτη θέση των οχημάτων Crossover – SUV για τον Μάρτιο ήταν το Peugeot 2008 το οποίο κατάφερε να βρεθεί και στην 4η θέση overall όλων των μοντέλων.

 


 

Την εμφάνισή του στους δρόμους θα κάνει τις επόμενες ημέρες το 8ης γενιάς VW Golf GTi.

Το πρώτο VW Golf GTi 8ης γενιάς που ήρθε στην Ελλάδα

 


 

Τις επόμενες θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους (και ως δημοσιογραφικό) το υβριδικό Renault Clio το οποίο εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης εσωτερικής καύσης και συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 140 ίππων.

 


 

Την Τρίτη 6 Απριλίου θα παρουσιαστεί διαδικτυακά το νέο Jeep Compass το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

 


 

Συνεχίζει τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ στην κρατική τηλεόραση ο Πάρις Ποντίκας. Αυτή τη φορά και μαζί με τον Τάκη Τρακουσέλλη μίλησαν για την αγορά του αυτοκινήτου βγαίνοντας ζωντανά από την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Lamborghini. Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ.

 


 

Τις δικές της παραγωγές video ξεκίνησε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Jeep. Όπως θα δείτε και παρακάτω συμμετέχουν οι, Κωνσταντίνος Καραθανάσης (Διευθυντής Marketing), Άγγελος Καμιλιέρης (product manager), Θανάσης Φάσσος (τεχνικός εκπαιδευτής) και Ιάκωβος Κρομμύδας (Διευθυντής Επικοινωνίας). Πάρτε μία γεύση με αφορμή την έλευση των Plug in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe.

 


 

Κατηγορούμενος για απάτη με κλεμμένα αυτοκίνητα και εισπράξεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από ασφαλιστικές εταιρείες, συνελήφθη έμπορος αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστια (Κηφισιά). Περισσότερες και με αποκλειστικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του Γιώργου Ανδρή.

«Έγδυναν» πολυτελή ΙΧ και εισέπρατταν αποζημιώσεις για μερική κλοπή!

 


 

Συνεργασία με το Automotive Business Hub (ABH) της NEMO ξεκίνησε ο Αλέξης Γαλανόπουλος ο οποίος από τις 29 Μαρτίου ανέλαβε το ρόλο του Senior Content & Social Media Manager. Να θυμίσουμε πως Αλέξης Γαλανόπουλος βρίσκεται στην… πιάτσα 14 χρόνια ως δημοσιογράφος ενώ έχει διατελέσει Αρχισυντάκτης στο περιοδικό Drive και Διευθυντής Σύνταξης στο περιοδικό Autocar.

Ο Αλέξης Γαλανόπουλος

 


 

Εκπλήξεις και με το δικό του ξεχωριστό τρόπο δημιουργεί στο διαδίκτυο o Γιώργος Σαργιαννίδης. Όπως θα δείτε και από την σχετική φωτογραφία, αυτή τη φορά ετοιμάζει κάτι πολύ… special με το Audi Q2, το οποίο θα δούμε σε μορφή video σε λίγες ημέρες.

Η ηθοποιός Πηγή Μπουκουβάλα με το Audi Q2

 


 

Αποκλειστική συνεργασία με την Tesla στην Ελλάδα και στον τομέα της οδικής βοήθειας ξεκίνησε η Europ Assistance η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας. Σημαντικό ρόλο στις νέες συνεργασίες αλλά και στον αέρα έχει δώσει ο νέος πρόεδρός της Γιάννης Πετούλης που γνωρίζει από πρώτο χέρι τον κλάδο του αυτοκινήτου.

Ένα νέο πολύ δυναμικό deal έκανε η Europ Assistance στην Ελλάδα

 


 

Το δικό της κανάλι στο YouTube ξεκίνησε η εταιρεία «Jaguar Land Rover Τζώρτζης» που έχει έδρα στα Γλυκά Νερά. Το πρώτο video που ανέβηκε στον «αέρα» είναι ένα καλωσόρισμα από την Ιωάννα Τζώρτζη και όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει και συνέχεια.

 


 

Φουλ… ανανέωση για την αντιπροσωπεία Nissan και Renault Χαλκιάς η οποία έχει έδρα στη Πειραιώς 22. Σε χώρο 6 στρεμμάτων και 1.500 συστεγασμένα κτήρια θα λειτουργούν, service, φανοποιεία και βαφείο

Μεγάλες επενδύσεις από τον Όμιλο Χαλκιά

 

 


 

Τις 55.000 σχεδόν πωλήσεις άγγιξε το περιοδικό αυτοκινήτου CAR το οποίο κυκλοφόρησε την Κυριακή 4 Απριλίου μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Το περιοδικό CAR

 


 

Με την εφημερίδα Καθημερινή κυκλοφόρησε την Κυριακή 4 Απριλίου το περιοδικό 4 Τροχοί.

To περιοδικό 4 Τροχοί

 


 

Ο εθελοντικός οργανισμός My Grand Tour προετοιμάστηκε για την ανερχόμενη 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνει ο ΟΗΕ στις 16-23 Μαΐου 2021. Στόχος της νέας δράσης είναι η προώθηση του μηνύματος της μείωσης του ορίου ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές στα 30 χλμ./ώρα.

Με όρια ταχύτητας έως 30χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές ίσως μηδενιστούν τα θανατηφόρα δυστυχήματα

 


 

Στην Ιταλία βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της US Legend Cars Ελλάδας και Βαλκανίων, Δήμος Αρχοντούλης. Σκοπός της επίσκεψης στην γειτονική χώρα η συζήτηση της οργάνωσης ενός ελληνοιταλικού αγώνα στη χώρα μας εντός του 2021.

Ο Δήμος Αρχοντούλης μαζί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019 στην κατηγορία Semi Pro Kevin Liquori και πρωταθλητή Ιταλίας 2018

 


 

Τεράστια η είδηση η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC. Οι περιοχές που παίζουν είναι η Λαμία και το Λουτράκι, ωστόσο η απόφαση που θα παρθεί μέχρι τις 15 Απριλίου είναι καθαρά πολιτική

Τον Σεπτέμβριο έχουμε… αγώνα

 


 

Το Σάββατο 10 Απριλίου στο Attica TV στις 18:00 και στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» ο Στράτος Φωτεινέλης μαζί με τον Στάθη Πετρόπουλο φιλοξενούν τον Oliver Solberg. Ο Solberg Junior μιλά για το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία του WRC, τον πατέρα του και το μέλλον του στους αγώνες ράλι.

Ο Στάθης Πετρόπουλος με τον Solberg Junior

 


 

Τη δυνατότητα να οδηγήσουν το Opel Mokka (με πινακίδες Γερμανίας) θα έχουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι έπειτα από πρόσκληση της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Opel, το διήμερο 6-7 Απριλίου

 


 

 

Την Πέμπτη 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ευρωπαϊκή διαδικτυακή δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Honda HR-V e:HEV. Την συγκεκριμένη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

 


 

Τον Δημήτρη Σκουλό, μετρ των φωτογραφήσεων μόδας και κριτή του GNTM, φιλοξένησε στο τηλεοπτικό Traction που μετέδωσε το Star Channel την Κυριακή 4 Απριλίου ο Κώστας Στεφανής. Όσοι δεν προλάβατε να παρακολουθήσετε την εκπομπή μπορείτε να την δείτε παρακάτω.

 


 

Ένα άκρως φουτουριστικό ηλεκτρικό scooter σχεδίασε ο Έλληνας designer Νίκος Μανάφης. Προς το παρόν έχει φτιάξει το πρωτότυπο και σύμφωνα με τον ίδιο συνολικά θα παραχθούν 250 μονάδες. Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Η τιμή του bull-e όπως ονομάζεται αγγίζει τα 4.500 ευρώ.

To ελληνικό scooter με την ονομασία bull_e

 


 

Ταξίδια – Παρουσιάσεις – Εκδηλώσεις

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 8
4. www.zougla.gr 10
5. www.tanea.gr 13
6. www.iefimerida.gr 15
7. www.newsit.gr 17
8. www.gazzetta.gr 24
9. www.kathimerini.gr 34
10. www.ethnos.gr 37
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 42
2. www.autogreeknews.gr 92
3. www.gocar.gr 209
4. www.autotriti.gr 314
5. www.4troxoi.gr 466
6. www.traction.gr 570
7. www.drive.gr 639
8. www.autoagora.gr 783
9. www.caranddriver.gr 1.099
10. www.autoblog.gr 1.132
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 35
2. www.ix.gr 3.997
3. www.carwall.gr 12.296
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 5/4/2021 (15:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 108.600
2. Trcoff: 37.700
3. Drive magazine: 21.200
4. Tractiongr: 15.800
5. Carotogr: 11.200
6. CarGuysGr: 6.230
7. Gocar: 4.290
8. 4Τροχοί: 3.300
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.190
10. Newsauto: 2.610
11. Ariadni Gerasimidou: 2.340
12. Auto Τρίτη: 1.430
13. Πάνος Σειτανίδης: 1.360
14. Επί Τροχών TV: 1.310
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 919
16. Auto Greek News: 420
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 5/4/2021 (15:00)