Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα στιλιστικά στοιχεία του Fiat Tipo Cross (video)

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα στιλιστικά στοιχεία του Fiat Tipo Cross (video)

ΝΕΑ

Τα νέα στιλιστικά στοιχεία του Fiat Tipo Cross (video)

ΝΕΑ

Το μοντέλο απευθύνεται στους… ερωτευμένους με την περιπέτεια οικογενειάρχες, ενώ ενσωματώνει πλήθος νέων στιλιστικών στοιχείων που του προσδίδουν ένα ξεχωριστό στιλ.

Advertisement
Advertisement

Μόλις πρόσφατα η Fiat διεύρυνε την γκάμα εκδόσεων του Tipo, προσθέτοντας δίπλα στις σεντάν, hatchback και station wagon εκδόσεις και μία τύπου crossover.

Ο λόγος για το Fiat Tipo Cross, το οποίο, όπως αναφέρει η εταιρεία, απευθύνεται στους οικογενειάρχες που αναζητούν τις εξορμήσεις σε θάλασσα και βουνό.

Το μοντέλο είναι κατά 7 εκκ. ψηλότερο, φέρει κατά 4 εκκ. αυξημένη απόσταση από το έδαφος, με τον οδηγό να απολαμβάνει υψηλότερη θέση οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Στην καμπίνα κυριαρχεί ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων TFI 7’’, ενώ το ντεμπούτο του σε Tipo πραγματοποιεί το σύστημα πολυμέσων Uconnect 5. Σημειώνεται, επίσης, πως η κεντρική οθόνη διακρίνεται για τη δυνατότητα mirroring ενώ είναι συμβατή με συσκευές Apple αλλά και Android.

Σε επίπεδο κινητήρων, υπάρχουν δύο εκδόσεις ντίζελ και μία βενζίνης. Στην πρώτη κατηγορία συναντάται ένας 1.300αρης και ένας 1.600αρης των 95 ps και 130 ps αντίστοιχα. Σχετικά με την βενζινοκίνητη έκδοση, συναντάται ο 1.0 GSE T3 (FireFly Turbo) των 100 ίππων και των 190 Nm ροπής μόλις από τις 1.500 σ.α.λ.

Advertisement

Οι εκπομπές CO2 του βενζινοκινητήρα περιορίζονται στα 121 γρμ/χλμ (βάσει WLTP), ενώ στις ντίζελ εκδόσεις οι εκπομπές ξεκινούν από τα 100 γρμ./χλμ.

Νέα στιλιστικά στοιχεία

Advertisement

Σχεδιαστικά, και αντιπαραβάλλοντας την έκδοση cross με τα… υπόλοιπα Tipo, οι αλλαγές είναι οφθαλμοφανείς. Ειδικότερα, στο μπροστινό μέρος δεσπόζει μια νέα, μαύρη γυαλιστερή μάσκα με ενσωματωμένο το νέο λογότυπο “Fiat”.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν νέοι full LED κεντρικοί προβολείς με προσαρμοζόμενο σύστημα φωτών Adaptive High-beam, ενώ στο κάτω άκρο του προφυλακτήρα φιγουράρει ένα προστατευτικό κάλυμμα που επιτρέπει στο όχημα να υπερκερνά απρόσκοπτα τα εμπόδια.

Advertisement

Όμορφη νότα, ακόμη, συνιστούν οι ματ λεπτομέρειες στο χρώμα του πάγου (βλ. χειρολαβές και πλευρικούς καθρέπτες), όπως και οι 17αρες ζάντες αλουμινίου τύπου Black Diamond Cut. Τέλος, ενσωματώνονται αναθεωρημένα φώτα ομίχλης, νέα LED πίσω φώτα, ενώ την παρθενική του εμφάνιση κάνει το χρώμα Paprika Orange.

Η Fiat παρουσιάζει όλες τις νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες μέσω ενός σύντομου βίντεο.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Συνέντευξη με τον επικεφαλής της AbarthLuca Napolitano

Με το Fiat Tipo νιώθετε ασφαλείς

Fiat All Inclusive: Το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο