Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας

ΝΕΑ

Τα νέα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας

ΝΕΑ

Παρουσιάστηκαν τα 114 νέα οχήματα που προστίθενται στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια ανανέωσης του γερασμένου στόλου των περιπολικών και μοτοσικλετών της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Τα 114 νέα αυτά οχήματα είναι 107 μοτοσικλέτες και 6 αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και 1 λεωφορείο που αποτελεί δωρεά της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.».

Τα οχήματα προορίζονται για την κάλυψη αναγκών Υπηρεσιών του Σώματος και συγκεκριμένα, οι 56 δίκυκλες μοτοσυκλέτες έχουν κατανεμηθεί σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες 51 διατίθενται για τις επιχειρησιακές ανάγκες σε θέματα συνοριακής φύλαξης και διαχείρισης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών σε αστυνομικές Υπηρεσίες παραμεθορίων κατά βάση περιοχών.

Advertisement
Advertisement

Τα 6 οχήματα 4Χ4 κατανεμήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την κάλυψη ουσιαστικών υπηρεσιακών της αναγκών και προστίθενται στις 14 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, οι οποίες αγοράστηκαν με την ίδια διαδικασία και έχουν ήδη παραληφθεί και αξιοποιούνται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Το λεωφορείο με το ιδιαίτερο επίπεδο εξοπλισμού και δυνατότητες ειδικής διαμόρφωσης, το οποίο αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα (4) συνολικά αντίστοιχα οχήματα ανιδιοτελούς δωρεάς του Ομίλου «Μυτιληναίος», θα αξιοποιηθεί από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στην οποία έχει ήδη κατανεμηθεί.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στα νέα 6 νέα οχήματα 4Χ4, αυτά είναι 4 Nissan Qashqai και 2 Nissan Navara, ενώ το λεωφορείο είναι μια ειδικά διασκευασμένη έκδοση του Nissan NV400. Στην περίπτωση των μοτοσικλετών, πρόκειται για 107 καινούργιες Suzuki V-Strom 650.

Advertisement

Πάντως, θα πρέπει να τονιστεί ότι σήμερα και περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη η ανανέωση του στόλου των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα τελευταία χρόνια και ελλείψει των σχετικών κονδυλίων έχουν παρθεί ελάχιστα καινούργια περιπολικά, αφήνοντας στους δρόμους περιπολικά 30ετίας, με εκατομμύρια χιλιόμετρα στα κοντέρ τους, τα περισσότερα εκ των οποίων κυκλοφορούν με ακατάλληλα ελαστικά και κακή συντήρηση, δυσκολεύοντας το έργο των ανδρών της αστυνομίας.

Advertisement