Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μοντέλα της Volvo ιδανική επιλογή για εταιρικούς χρήστες

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα μοντέλα της Volvo ιδανική επιλογή για εταιρικούς χρήστες

ΝΕΑ

Τα μοντέλα της Volvo ιδανική επιλογή για εταιρικούς χρήστες

ΝΕΑ

Η Volvo προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από μοντέλα που επιφέρουν την ελάχιστη επιβάρυνση για τον εταιρικό χρήστη. Δείτε γιατί.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική άνοδο στον τομέα των εταιρικών πωλήσεων, δείχνοντας τάσεις συγχρονισμού με ότι ισχύει εδώ και δεκαετίες στη δυτική Ευρώπη. Παράλληλα, η νέα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία ο χρήστης επιβαρύνεται φορολογικά για τη χρήση εταιρικού αυτοκινήτου, έχει αναδείξει τη Λιανική Τιμή Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του κάθε μοντέλου ως ένα καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή μάρκας και μοντέλου, αφού είναι άρρηκτα συνδεμένη με το ποσό φόρου που καλείται να πληρώσει ο χρήστης-κάτοχος.

Όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά αυτοκινήτου σήμερα, η Volvo παρουσιάζει την καλύτερη συνολικά λύση για τους εταιρικούς χρήστες. Η σουηδική premium μάρκα προσφέρει διάφορα μοντέλα της σε πλούσια επίπεδα εξοπλισμού, τα οποία ξεχωρίζουν ανάμεσα στον ανταγωνισμό επιφέροντας την ελάχιστη φορολογική επιβάρυνση για τον χρήστη τους!

Advertisement
Advertisement

Οι πλέον δημοφιλείς κατηγορίες εταιρικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά είναι αυτές των πεντάθυρων χάτσμπακ και των μεσαίων οικογενειακών. Σε αυτές τις δύο κατηγορίες η Volvo προσφέρει στη μεν πρώτη τα V40 και V40 Cross Country, στη δε δεύτερη τα S60 και V60 καθώς και τις Cross Country εκδόσεις τους. Πιο αναλυτικά, οι πολύ δελεαστικές και συμφέρουσες από οικονομοτεχνική άποψη προτάσεις της Volvo για εταιρικούς χρήστες απέναντι στον ανταγωνισμό, ανά κατηγορία, είναι οι εξής:

Τα V40 T3 Auto και V40 Cross Country Τ3 Auto με τον κινητήρα 1.498 κ.εκ. ισχύος 152 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο στο βασικό εξοπλισμό, στην έκδοση εξοπλισμού Kinetic, έχουν λιανική τιμή προ φόρων (ΛΤΠΦ) κάτω των 17.000 €, κάτι το οποίο συνεπάγεται φορολογικό συντελεστή 7% κατά τον υπολογισμό της επιπρόσθετης φορολόγησης του χρήστη για το εταιρικό του αυτοκίνητο (φόρος παροχής σε είδος – benefit in kind). Γενικότερα, για ένα τέτοιο μοντέλο, ανάλογα και με τη ΛΤΠΦ το επιπλέον θεωρητικό εισόδημα για το οποίο θα φορολογηθεί ο χρήστης φτάνει έως τα 1.190 €/έτος.

Αντίστοιχα, στην έκδοση εξοπλισμού Plus Edition για τα V40 T3 Auto και V40 Cross Country Τ3 Auto, η ΛΤΠΦ είναι κάτω των 20.000 € με το φορολογικό συντελεστή να διαμορφώνεται στο 14% και το επιπλέον φορολογητέο θεωρητικό εισόδημα για το χρήστη είναι έως 2.800 € ανά έτος.

Advertisement

Αλλά και για τα V40 D2 και V40 Cross Country D2 με τον κινητήρα 1.969 κ.εκ. 120 ίππων, μία εξαιρετικά συμφέρουσα πρόταση για όσους επιλέγουν την πετρελαιοκίνηση, η ΛΤΠΦ είναι κάτω από τις 20.000 € τόσο για την έκδοση εξοπλισμού Kinetic όσο και την πιο πλούσια, έκδοση Momentum οπότε ο φορολογικός συντελεστής διαμορφώνεται στο 14% και το επιπλέον φορολογητέο θεωρητικό εισόδημα για το χρήστη είναι έως 2.800 € ανά έτος.

Advertisement

Αντίστοιχα πλεονεκτήματα ισχύουν και για τα S60 και V60, τα δύο μοντέλα της Volvo στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για εταιρικούς χρήστες. Συγκεκριμένα, τα S60 T3 Auto και V60 T3 Auto με τον κινητήρα 1.498 κ.εκ. ισχύος 152 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στο βασικό εξοπλισμό, στην έκδοση εξοπλισμού Livstyl Plus, έχουν ΛΤΠΦ κάτω των 20.000 €, το οποίο συνεπάγεται φορολογικό συντελεστή 14% κατά τον υπολογισμό της επιπρόσθετης φορολόγησης του χρήστη για το εταιρικό του αυτοκίνητο (φορολογητέο θεωρητικό επιπλέον εισόδημα για το χρήστη έως 2.800 € ανά έτος).

Συνεχίζοντας, τα S60 D4 Auto και V60 D4 Auto, με τον diesel κινητήρα των 190 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, επίσης στην έκδοση εξοπλισμού Livstyl Plus, όπως παρουσιάστηκε πιο πάνω, έχουν ΛΤΠΦ κάτω των 25.000 €, με αποτέλεσμα ο φορολογικός συντελεστής χρήσης του εταιρικού αυτοκινήτου να διαμορφώνεται στο 18% ενώ ανάλογα και με τη ΛΤΠΦ το ύψος του φορολογητέου επιπλέον θεωρητικού εισοδήματος για το χρήστη φτάνει έως τα 4.500 €.

Advertisement

Τέλος, στην ίδια κατηγορία φορολογικού συντελεστή (18%) ανήκουν και τα S60 Cross Country D4 Auto και V60 Cross Country D4 Auto στην έκδοση εξοπλισμού Momentum, με ΛΤΠΦ κάτω από τα 25.000 € και το ύψος του επιπλέον θεωρητικού φορολογητέου εισοδήματος να έχει ως μέγιστη τιμή τα 4.500 € (ανάλογα με τη ΛΤΠΦ).