Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος το diesel για τους Ελληνες…

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος το diesel για τους Ελληνες…

ΝΕΑ

Τέλος το diesel για τους Ελληνες…

ΝΕΑ

Το κοινό επιλέγει πλέον περισσότερα ηλεκτρικά (αμιγώς και Plug-in hybrid) παρά diesel, ενώ τα υβριδικά με τη σειρά τους… απειλούν ξεκάθαρα τα οχήματα που καίνε μόνο βενζίνη.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που οι περισσότεροι πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαν να φανταστούν έγινε πράξη, αναφορικά με τις ταξινομήσεις των BEV/ PHEV αυτοκινήτων και συγκριτικά με αυτά που εφοδιάζονται με κινητήρες diesel.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), το μήνα Μάρτιο οι πωλήσεις των οχημάτων που μπαίνουν στην πρίζα, είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε Plug-in hybrid ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα πετρελαιοκίνητα.

Το ποσοστό επί του συνόλου για τα BEV/ PHEV άγγιξαν το 9,9%, ενώ αντίστοιχα για τα diesel το ποσοστό ήταν 8,1%.

Είναι και θέμα αριθμού επιλογών

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό έχουν παίξει ρόλο και οι επιλογές που έχουν όσοι θέλουν να αποκτήσουν νέο αυτοκίνητο καθώς υπάρχουν δεκάδες BEV/ PHEV μοντέλα προς πώληση σε αντίθεση με τα diesel όπου οι προτάσεις είναι λίγες και συνεχώς μειώνονται. Στο σύνολο του τριμήνου (Ιανουαρίου – Μαρτίου), τα diesel άγγιξαν το 10,6%, ενώ τα BEV/ PHEV το 9,8%.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει και με το μερίδιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τον Φεβρουάριο (μέχρι τότε υπάρχουν επίσημα στοιχεία), τα BEV/ PHEV είχαν μερίδιο 19,3% έναντι 12,9% των diesel.

Βενζίνη vs υβριδικά

Στο σύνολο της ελληνικής αγοράς, τα υβριδικά πλέον απειλούν τα αμιγώς βενζινοκίνητα και είναι θέμα χρόνου να περάσουν στην πρώτη θέση προτίμησης του αγοραστικού κοινού. Για τον Μάρτιο, τα υβριδικά είχαν ποσοστό 37,4%, ενώ τα βενζινοκίνητα 41,7%.

Advertisement

Συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα τα υβριδικά είχαν άνοδο 8,6%, ενώ όσα χρησιμοποιούν μόνο βενζίνη παρουσίασαν πτώση -2,7%.