ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά φορτηγά του μέλλοντος

Ελλάδα 15:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα ηλεκτρικά φορτηγά του μέλλοντος

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά φορτηγά του μέλλοντος

ΝΕΑ

Η Charge είναι μία εταιρεία με έδρα την Οξφόρδη της Αγγλίας, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών φορτηγών. Με αυτή την ιδιότητα έχει γίνει επίσημος συνεργάτης της ηλεκτρικής Formula E, παρέχοντας φορτηγά για την μεταφορά μονοθεσίων και ανταλλακτικών αλλά και των οδηγών στην καθιερωμένη «παρέλαση» πριν κάθε αγώνα. Στην Formula E οποία θα δούμε με πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή από το 2017 την Audi και μέσα στα επόμενα χρόνια την Mercedes-Benz.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Charge, Denis Sverdlov, ένας Ρώσος επιχειρηματίας που έχει διατελέσει και υπουργός στη χώρα του, παρουσίασε στο Λονδίνο τα μελλοντικά βήματα της εταιρείας του στον τομέα των ηλεκτρικών φορτηγών. Στόχος του είναι να κατασκευάσει, αρχής γενομένης από το 2017, μία σειρά από οχήματα (μεικτού βάρους από 3.500 έως 26.000 kg) που θα ικανοποιούν εύρος μεταφορικών αναγκών. Τα φορτηγά αυτά θα είναι πολύ πιο ελαφριά από τα συμβατικά, χάρη στη χρήση συνθετικών υλικών.

Για αποστάσεις έως 160 km (δηλαδή για τις καθημερινές παραδόσεις αγαθών μέσα στις πόλεις) θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ για μεγάλα ταξίδια από πόλη σε πόλη θα έχουν και θερμικό κινητήρα που θα αυξάνει την αυτονομία (έως 800 km).

Advertisement
Advertisement

Το καινοτόμο με τα μελλοντικά ηλεκτρικά φορτηγά της Charge είναι η ευκολία στην παραγωγή που θα προκύπτει από τη σχεδίασή τους. Θα απαιτείται τετράωρη εργασία μόλις ενός ατόμου για να κατασκευαστεί ένα φορτηγό. Δηλαδή δύο βάρδιες, 10 ατόμων η καθεμία, θα αρκούν για ετήσια παραγωγή 10.000 φορτηγών της Charge.

charge-EV-trucks-2