Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν έδαφος στην Κίνα

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν έδαφος στην Κίνα

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν έδαφος στην Κίνα

ΝΕΑ

Τα επίπεδα ρύπων στις μεγαλουπόλεις της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο ήταν τόσο υψηλά – και παραμένουν – που οι αρχές έπρεπε να λάβουν άμεσα μέτρα. Ειδικοί από την Καλιφόρνια, την πιο «πράσινη» πολιτεία των ΗΠΑ στην ηλεκτροκίνηση, ταξίδεψαν τα προηγούμενα χρόνια στην Κίνα για να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους. Και το 2015 η κινεζική αγορά έκλεισε με τεράστια άνοδο πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η πολιτεία της Καλιφόρνια έδινε επιδότηση σε όσους αγόραζαν EV και τους παρείχε επιπλέον προνόμια, όπως κίνηση σε ειδικές λωρίδες στους αυτοκινητοδρόμους. Στην Κίνα έπραξαν και κάτι ακόμη: περιόρισαν τις άδειες κυκλοφορίας στις μεγάλες πόλεις και εκτόξευσαν το κόστος απόκτησής τους για συμβατικά αυτοκίνητα. Στη Σαγκάη η πινακίδα κυκλοφορίας κοστίζει περίπου 18.000 δολάρια. Στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, δινόταν με κλήρωση μία άδεια κυκλοφορίας για κάθε 200 αιτήσεις! Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα κίνητρα ισχύουν μόνο για όσα EV κατασκευάζονται στην Κίνα!

Η κοινοπραξία Renault-Nissan που έχει λανσάρει το Leaf στην Κίνα ως Venucia e30 σε συνεργασία με την Dongfeng, δημιούργησε ένα ενδιαφέρον video στο οποίο καταγράφεται η κατάσταση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement