Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ιδιαίτερα πρωτότυπα της Honda στην CES

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ιδιαίτερα πρωτότυπα της Honda στην CES

ΝΕΑ

Τα ιδιαίτερα πρωτότυπα της Honda στην CES

ΝΕΑ

Η Honda παρουσίασε μια ποικιλία διαφορετικών πρωτότυπων στο Consumer Electronics Show. Αρχικά, το 3E-D18 είναι αυτόνομο ATV το οποίο περιγράφεται ως “off-road workhorse” που μπορεί να “υποστηρίξει τους ανθρώπους σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εργασίας”. Το μοντέλο βασίζεται στο δημοφιλές πλαίσιο της ATV διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα, τετρακίνηση και ελαστικά χωρίς αέρα τα οποία η Honda λέει ότι είναι “σχεδόν άφθαρτα”.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το 3E-D18 έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί μια ποικιλία διαφορετικών εξαρτημάτων, τα οποία θα καθιστούσαν το μοντέλο ιδανικό για όλα, από κατασκευές μέχρι πυροσβεστικές δράσεις, ακόμη και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η Honda σημειώνει επίσης ότι η αυτόνομη τεχνολογία καθιστά το πρωτότυπο τέλειο για καθημερινές εργασίες ή για εργασίες σε επικίνδυνα περιβάλλοντα όπως πυρκαγιά.

Το 3E-B18 πηγαίνει προς μια διαφορετική κατεύθυνση καθώς μοιάζει με μια φουτουριστική αναπηρική καρέκλα. Η Honda αναφέρει ότι η σχεδίαση εξυπηρετεί την περιστασιακή χρήση και σημειώνει ότι το μοντέλο έχει μικρή ακτίνα, καθώς και ένα κάθισμα ρυθμιζόμενο στο ύψος, το οποίο παραμένει επίπεδο ακόμα και όταν το όχημα κινείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Advertisement
Advertisement

Honda-CES-10-tsiro-640

Το 3E-C18, από την άλλη πλευρά, μοιάζει με ένα μικρό ρομποτικό ψύκτη. Το ηλεκτρικό πρωτότυπο διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία. Η Honda αναφέρει ότι το μοντέλο “μπορεί να μάθει παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν οι άνθρωποι” και μπορεί να μεταφέρει μικρά αντικείμενα στο σώμα του.

Ίσως το πιο περίεργο πρωτότυπο είναι το 3E-A18 που είναι ένα ρομπότ σύντροφος που μπορεί να καταλάβει και να ανταποκριθεί στα ανθρώπινα συναισθήματα με εκφράσεις του προσώπου. Η Honda λέει ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως οδηγός στα αεροδρόμια ή τα εμπορικά κέντρα και η εταιρεία έδωσε στο μοντέλο ένα “μαλακό εξωτερικό δέρμα” έτσι ώστε οι άνθρωποι να το αγκαλιάσουν.

Advertisement

Honda-CES-10-tsiro-640-1

Η Honda χρησιμοποίησε επίσης το show για να εισαγάγει τα πρωτότυπα PCX Electric και 4W-Vehicle. Τα μοντέλα χρησιμοποιούν φορητές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, οι οποίες έχουν ισχύ τουλάχιστον 1 kWh. Τα οχήματα έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν πολλές μπαταρίες και η Honda λέει ότι οι οδηγοί μπορούν απλά να αντικαταστήσουν τις πλήρως φορτισμένες μπαταρίες όταν χρειάζεται.

Advertisement