Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα γυρίζει ο Musk για την Ουκρανία

Ελλάδα 17:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα γυρίζει ο Musk για την Ουκρανία

ΝΕΑ

Τα γυρίζει ο Musk για την Ουκρανία

ΝΕΑ

Δεν τον πιάνεις πουθενά. Και ως κλασικός Musk μπορεί να αλλάζει γνώμη μέσα σε λίγες ώρες χωρίς να τρέχει τίποτα.

Advertisement
Advertisement

Είναι σίγουρα μία από τις πιο προβεβλημένες προσωπικότητες σε όλο τον πλανήτη. Και όχι άδικα, κάθε του κίνηση προκαλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Πολύ δε περισσότερο όταν δεν αφορά μόνο τις εταιρίες του αλλά και άλλα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται σε επίμαχα σημεία.

Πριν λίγες ημέρες ο Musk είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει το δωρεάν Ίντερνετ στην Ουκρανία μέσα από τους δορυφόρους του Starlink.

Όμως αυτό, όπως το συνηθίζει, δεν κράτησε αρκετές ώρες. Και έτσι με μία νέα ανάρτηση ήρθε να αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση και να συνεχίσει να προσφέρει την υπηρεσία όπως ήταν και πριν.

Advertisement
Advertisement

Είχε προηγηθεί μία επιστολή της SpaceX στο Πεντάγωνο, που έλεγε ότι η εταιρία δεν μπορούσε να αντέξει το κόστος και έπρεπε να αναλάβει η αμερικάνικη κυβέρνηση να πληρώνει.

O Musk ανέφερε ότι τα κόστη μέχρι το τέλος της χρονιάς υπολογίζονται στα 120 εκατομμύρια δολάρια ενώ αν παραμείνει η υπηρεσία και το επόμενο έτος θα κοστίσει 400 εκατομμύρια δολάρια. Κάποια από αυτά τα έξοδα έχουν πληρωθεί από τις ΗΠΑ, την Πολωνία, την Βρετανία και διάφορες ΜΚΟ, όμως ο Musk θεωρεί ότι το “φέσι” είναι αρκετά μεγάλο.

Πάντως, ο Musk με νέα ανάρτηση στο Twitter, έγραψε: “Στο διάβολο… Παρόλο που η Starlink εξακολουθεί να χάνει χρήματα και άλλες εταιρίες παίρνουν δισεκατομμύρια, εμείς απλώς θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε την κυβέρνηση της Ουκρανίας δωρεάν”.


Έτσι κι αλλιώς, ο Musk φαίνεται να εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην κατάσταση στην Ουκρανία. Πριν λίγο καιρό είχε δεχθεί σοβαρή κριτική μετά την πρότασή του να τα βρουν οι Ουκρανοί με τους Ρώσους, με πολλούς να τον κατηγορούν ότι υποστηρίζει τον Πούτιν.

Advertisement

Με τη νέα του κίνηση ίσως να θέλει να αποτινάξει αυτή την κατηγορία, όμως για άλλη μια φορά μπερδεύει τον κόσμο. Και κερδίζει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που προφανώς είναι και ο κύριος σκοπός του πλέον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως μυρίζει το άρωμα του Elon Musk;
Πόσα δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του ο Elon Musk
ΣΟΚ: Πουλάει την Τesla ο Elon Musk;