Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανησυχία για τα… κρούσματα πιωμένων

Ελλάδα 19:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανησυχία για τα… κρούσματα πιωμένων

ΝΕΑ

Ανησυχία για τα… κρούσματα πιωμένων

ΝΕΑ

Η Τροχαία διαπίστωσε ότι πάνω από 440 οδηγοί κινούνταν με τα οχήματά τους έχοντας καταναλώσει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ.

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από το αλκοόλ τους Έλληνες οδηγούς. Ειδικότερα το τριήμερο από Παρασκευή 17 Ιουλίου έως την Κυριακή 19 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 11.489 έλεγχοι αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 442 παραβάσεις.

Πρωταθλήτρια στις παραβάσεις αναδείχθηκε η Αττική με 70 κλήσεις και ακολουθούν η Κρήτη με 69, η Κεντρική Μακεδονία με 57, η Πελοπόννησος με 46, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 37, η Στερεά Ελλάδα με 32, η Θεσσαλονίκη με 30, το Νότιο Αιγαίο με 26, η Θεσσαλία με 19, η Δυτική Ελλάδα με 14, τα Ιόνια νησιά με 14, το Βόρειο Αιγαίο με 10, η Δυτική Μακεδονία με 8 και η Ήπειρος με 7 κλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (3,85%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος ενώ παράλληλα από τους 442 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 47 άτομα.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Νόμος η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα – Οι επιδοτήσεις και τα φορολογικά κίνητρα

Ποια παλαιά ΙΧ εισάγονται κανονικά και χωρίς Περιβαλλοντικό Τέλος

Advertisement

10 αυτοκίνητα που κρατάνε τη μεταπωλητική τους αξία στην Ελλάδα!