Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα επίσημα σκίτσα του νέου VW Golf

Ελλάδα 19:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα επίσημα σκίτσα του νέου VW Golf

ΝΕΑ

Τα επίσημα σκίτσα του νέου VW Golf

ΝΕΑ

Η Volkswagen μας έδειξε το εξωτερικό και εσωτερικό στυλ του νέου Golf όγδοης γενιάς με ένα ζευγάρι επίσημων σκίτσων πριν από την επίσημη παρουσίαση μέσα στο μήνα.

Advertisement
Advertisement

 

Η τελευταία έκδοση του επώνυμου hatchback πρόκειται να παρουσιαστεί στο Wolfsburg στις 24 Οκτωβρίου. Τα συγκεκριμένα σκίτσα δίνουν μια πρώτη γεύση στο πώς θα εμφανιστεί το αυτοκίνητο στην τελική του μορφή. Το εξωτερικό σκίτσο δείχνει ότι το νέο Golf θα διατηρήσει το κλασικό ντιζάιν, αν και με ένα ανανεωμένο σχεδιασμό προβολέων που περιλαμβάνει μια λεπτή λωρίδα φωτός η οποία διατρέχει το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Υπάρχει επίσης ένας ανανεωμένος πρόσθιος προφυλακτήρας όπως και νέα μάσκα. Η Volkswagen υπόσχεται ότι η σχεδίαση θα είναι “πιο δυναμική από ποτέ”. Το εσωτερικό σκίτσο υποδηλώνει τη μεγαλύτερη αλλαγή, γεγονός που υποδηλώνει ότι πολλοί από τους ελέγχους των λειτουργιών θα ενσωματωθούν στην κεντρική οθόνη αφής, η οποία αποτελεί τη συνέχεια της οθόνης των ψηφιακών οργάνων. Επίσης, οι εσωτερικοί αεραγωγοί θα ενσωματωθούν σε μια λεπτή λωρίδα κατά μήκος του ταμπλό. Η Volkswagen περιγράφει το εσωτερικό στυλ ως “νέο ψηφιακό πιλοτήριο”, προσθέτοντας ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι ένα “trendsetter όσον αφορά τον ψηφιακό κόσμο του, προσανατολισμένο στην συνδεσιμότητα, στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και άλλες λειτουργίες και υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο”.

Η Volkswagen είπε επίσης ότι το νέο Golf θα διαθέτει μια ανανεωμένη σειρά από αποδοτικούς κινητήρες και νέα ανάρτηση που βελτιώνει τον χειρισμό του. Το “παρών” θα δώσουν και μια σειρά από ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης 48 volt στο πνεύμα της τεχνολογίας. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, Frank Welsch, είπε πως το GTE θα πωληθεί είτε με 202 ίππους είτε με 243. Δεν θα υπάρξει νέο ηλεκτρικό e-Golf, διότι η Volkswagen θα επικεντρωθεί στο ID.3.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Golf έπρεπε αρχικά να παρουσιαστεί παράλληλα με το ID.3 στη Φρανκφούρτη, αλλά οι προϊστάμενοι της Volkswagen αποφάσισαν να ρίξουν το βάρος στο νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητό τους. Το Golf Mk8 θα χαρακτηρίζεται από “κομψές διαστάσεις” όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι σχεδιασμού της φίρμας. Η γερμανική εταιρεία λέει ότι η γοητεία της όγδοης γενιάς έγκειται στο σχεδιασμό για την εποχή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενός ψηφιακού και συνδεδεμένου κόσμου, της υποβοήθησης του οδηγού και των υπηρεσιών που βασίζονται στο διαδίκτυο”.