Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ελληνικά F-16 Viper φτάνουν μέχρι την Καισάρεια! (+video)

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ελληνικά F-16 Viper φτάνουν μέχρι την Καισάρεια! (+video)

ΝΕΑ

Τα ελληνικά F-16 Viper φτάνουν μέχρι την Καισάρεια! (+video)

ΝΕΑ

Τούρκος πτέραρχος παραδέχεται ότι τα ελληνικά F-16 Viper μπορούν να επιχειρήσουν μέχρι την μέση της Τουρκίας.

Advertisement
Advertisement

Σε μεγάλο προβληματισμό βρίσκονται οι στρατιωτικοί αναλυτές στην Τουρκία, καθώς βλέπουν ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εκσυγχρονίζεται με πολύ ταχείς ρυθμούς.

Στο στόχαστρο έχουν μπει εκτός από τα Rafale και τα F16 Viper, τα οποία είναι και το μήλον της έριδος στις διαπραγματεύσεις που κάνει ο Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας, ο πτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καράκους είπε ότι “οι Έλληνες με τα F-16 Viper μπορούν να φθάσουν και μέχρι την Καισάρεια”.

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα μαχητικά της Ελλάδας έχουν μεγάλη εμβέλεια και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα έως και μία ώρα περισσότερο από τα δικά τους, τα οποία δεν έχουν εκσυγχρονιστεί σε γενιά Block-70.

Ο Τούρκος πτέραρχος θυμάται την ελληνική υπεροχή στο Αιγαίο σε παλαιότερες εποχές, όπου η παρουσία των Α7 έκανε την διαφορά, και παρατηρεί ότι οι Έλληνες έχουν και πάλι το πάνω χέρι.

Οι Τούρκοι πάντως επιμένουν αυτή την εποχή να πιέζουν τους Αμερικάνους να εγκρίνουν την πώληση των τελευταίας γενιάς F-16 που ζητάνε. Ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν να επανέλθουν και στο πρόγραμμα των F-35.

Advertisement

Παράλληλα εξελίσσουν το δικό τους μαχητικό 5ης γενιάς, το οποίο όμως χρειάζεται αρκετά χρόνια (τουλάχιστον μία 15ετία) για να καταστεί επιχειρησιακό.

Όπως και να έχει πάντως, είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που οι Τούρκοι αισθάνονται ότι υστερούν απέναντι στην Ελλάδα. Και το γεγονός ότι αναγνωρίζουν πως τα ελληνικά “φτερά” έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν τόσο βαθιά, μόνο κέρδος είναι για την χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ερντογάν και ξερό ψωμί
Σοκ και δέος για τους Τούρκους από το ανίκητο ελληνικό όπλο
Με «σπασμένα φρένα» το καμάρι της Τουρκίας (+video)

Advertisement