Live Κίνηση
Περισσότερα
skoda

Τα χαρακτηριστικά άνεσης της νέας Skoda Fabia

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα χαρακτηριστικά άνεσης της νέας Skoda Fabia

skoda

Τα χαρακτηριστικά άνεσης της νέας Skoda Fabia

skoda

H νέα Skoda Fabia δεν διακρίνεται μόνο για τον εμφατικό της σχεδιασμό, την ευρυχωρία της για τα δεδομένα της κατηγορίας αλλά και τους αποδοτικούς και συνάμα οικονομικούς της κινητήρες. Διακρίνεται και για την πλούσια τεχνολογική της φαρέτρα.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτόν τον τομέα, το μοντέλο της τσέχικης μάρκας εφοδιάζεται με μία σειρά λύσεων με γνώμονα την άνεση και τη διευκόλυνση των καθημερινών μετακινήσεων του οδηγού. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Υποβοήθηση βροχής και φωτός
Η Fabia μπορεί να εξοπλιστεί με έναν αισθητήρα βροχής για την αυτόματη ενεργοποίηση και τον έλεγχο των υαλοκαθαριστήρων. Ο αισθητήρας φώτων ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα του αυτοκινήτου όταν η ένταση του φωτισμού περιβάλλοντος μειώνεται κάτω από μια προκαθορισμένη τιμή (για παράδειγμα κατά την οδήγηση μέσα από σήραγγα ή στο σούρουπο).

Adaptive Cruise Control
To Adaptive Cruise Control διατηρεί μία ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σε μία επιλεγμένη ταχύτητα, ελέγχοντας τον κινητήρα και ενεργοποιώντας τα φρένα για την αυτόματη επιτάχυνση ή επιβράδυνση, ανάλογα με τις ανάγκες. Το σύστημα αυτό συνδυάζει το σύστημα ελέγχου πορείας με έναν βασιζόμενο σε ραντάρ, ελεγκτή απόστασης.

Advertisement
Advertisement

Skoda-Fabia-2019-adaptiver-cruise-control640

Αισθητήρες στάθμευσης
Η στάθμευση της νέας Skoda Fabia είναι εύκολη χάρη στην εξαιρετική ευελιξία της. Τρεις αισθητήρες στάθμευσης που είναι ενσωματωμένοι στον εμπρός και τον πίσω προφυλακτήρα, ελέγχουν την απόσταση του αυτοκινήτου από τυχόν εμπόδια.

Skoda-Fabia-2019-aisthitires-stathmefsis640

Advertisement

Κάμερα οπισθοπορείας
Η κάμερα οπισθοπορείας χρησιμοποιεί μία κάμερα στη χειρολαβή της πόρτας του χώρου αποσκευών και σας προσφέρει άνεση και προσανατολισμό κατά τη διαδικασία στάθμευσης. Σε συνδυασμό με τα συστήματα Infotainment της Skoda, το σύστημα χρησιμοποιεί την οθόνη τους για να απεικονίσει τον χώρο πίσω από το αυτοκίνητο και για να υποδείξει την πορεία με βάση το πλάτος του οχήματος.

Skoda-Fabia-2019-rear-view-camera640

Advertisement

KESSY
Άνοιγμα ή κλείσιμο της πόρτας, εκκίνηση ή σταμάτημα του κινητήρα, όλα αυτά χωρίς κλειδί; Αυτή είναι η άνεση που παρέχεται από το σύστημα KESSY. Απλά τραβήξτε τη χειρολαβή της πόρτας και το όχημα ξεκλειδώνει αυτόματα. Βάλτε μπρος το αυτοκίνητο πατώντας το κουμπί που βρίσκεται δεξιά από την κολώνα του τιμονιού.

Skoda-Fabia-2019-kessy640

Κλιματισμός Climatronic
Ο αυτόματος κλιματισμός (climatronic) σας επιτρέπει να απολαύσετε την άνεση της αυτόματα διατηρούμενης θερμοκρασίας μέσα στο αυτοκίνητο. Ο αισθητήρας υγρασίας μειώνει το θάμπωμα του παρμπρίζ και ενισχύει την άνεση που παρέχεται από τον κλιματισμό.

Advertisement

Skoda-Fabia-2019-climatronic640

Hill-Hold Control (HHC)
To Ηill-Hold Control (HHC) επιτρέπει εύκολες εκκινήσεις σε ανηφόρες, δίχως τον κίνδυνο ακούσια κύλισης προς τα πίσω ή την ανάγκη χρήσης του χειρόφρενου. Όταν αφήνετε το πεντάλ φρένου, αφού σταματήσετε σε μία ανηφόρα, το εν λόγω σύστημα διατηρεί την πίεση στο σύστημα φρένων για 1 ή 2 δευτερόλεπτα, δηλαδή αρκετό χρόνο, ώστε εσείς να ξεκινήσετε την πορεία σας.