Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα απόνερα του dieselgate για την Porsche

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα απόνερα του dieselgate για την Porsche

ΝΕΑ

Τα απόνερα του dieselgate για την Porsche

ΝΕΑ

Θα περάσουν πολλά χρόνια για να κατακαθίσει εντελώς ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε από το σκάνδαλο των ρύπων με την VW. Μια μια, οι θυγατρικές εταιρείες βρίσκουν μπροστά τους τις συνέπειες.

Advertisement
Advertisement

Του Γιάννη Τσιρογιάννη (giannistsirogiannis@hotmail.com)

Το φάσμα των αγωγών από πολλούς επενδυτές αντιμετωπίζει τώρα μετά την VW και η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche, για το σκάνδαλο με τους αυξημένους ρύπους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δικαστήριο στη Στουτγάρδη ενδέχεται να συνδυάσει σχεδόν 150 μηνύσεις σε μία ειδική ομαδική αγωγή. Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα δικαστή, σε υπόθεση κατά την οποία βρετανικό συνταξιοδοτικό ταμείο ζητά αποζημιώσεις ύψους 5,7 εκ. ευρώ, όλες οι υποθέσεις συνολικά αντιστοιχούν σε αξιώσεις ύψους 900 εκ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό, οι μέτοχοι της Porsche υποστηρίζουν πως έχασαν αρκετά χρήματα, διότι η εταιρεία δεν αποκάλυψε εγκαίρως τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η VW από το σκάνδαλο των diesel.

Εκπρόσωπος της Porsche αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και υποστήριξε με στόμφο ότι ο CEO της VW δεν επιτρεπόταν να μοιραστεί με άλλους, όσο κοντά κι αν βρίσκονταν αυτοί, απόρρητες πληροφορίες οι οποίες έφταναν στα αυτιά του. Έπεται και συνέχεια λοιπόν στο σίριαλ με τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις…

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του Τάκη Τρακουσέλλη: Η αλήθεια για το σκάνδαλο της VW

Advertisement