ΝΕΑ

Τα 5 αγαπημένα μυστικά πρωτότυπα της Porsche (+video)

Ελλάδα 10:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα 5 αγαπημένα μυστικά πρωτότυπα της Porsche (+video)

ΝΕΑ

Τα 5 αγαπημένα μυστικά πρωτότυπα της Porsche (+video)

ΝΕΑ

Κάποια μπήκαν στην παραγωγή κάποια έμειναν προτάσεις. Ο λόγος για τα πρωτότυπα της Porsche, τα οποία κάποια από αυτά μπορείτε να τα δείτε στο μουσείο της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Τα μουσεία αυτοκινήτου έχουν πάντα κάτι συναρπαστικό: Την αποθήκη τους. Η Porsche το γνωρίζει καλά αυτό και μας παρουσιάζει με ολιγόλεπτα video μία περιήγηση στον άγνωστο (για πολλούς) κόσμο πίσω από τα εκθέματα του μουσείου της. Αυτή τη φορά η επιλογή αφορά τα 5 καλύτερα πρωτότυπα.

Advertisement
Advertisement

984

Η περιήγηση ξεκινά με την 984 του 1987 η αλλιώς η “Junior”. Μία μελέτη για ένα ελαφρύ και αεροδυναμικό μικρό σπορ αυτοκίνητο με βάρος 880 κιλά, 135 ίππους δύναμη και 220χλμ τελική ταχύτητα. Ήταν η προ-Boxster.

2002CayenneCabrio

Advertisement

Ακολουθεί η δίπορτη Cayenne Cabrio του 2002 η οποία ήταν μία μελέτη παρά ένα λειτουργικό πρωτότυπο. Η λεπτομέρειες, που ξεχωρίζουν είναι το targa roll bar και το δίθυρο αμάξωμα. Ενδιαφέρουσα αν και πολύ ιδιόμορφη πρόταση. Η διπλή πίσω όψη της δημιουργήθηκε γιατί οι μηχανικοί αποφάσισαν να μην φτιάξουν δύο πρωτότυπα για να δείξουν δύο διαφορετικά πίσω τμήματα.

Στο νούμερο τρία βρίσκεται, μία λατρεμένη έκδοση της 911: Η Carrera 3.2 Speedster Clubsport του 1989 (231 ίππoι 245 χλμ τελική ταχύτητα). Ήταν ταο καλύτερο μοντέλο για να κλείσει η δεκαετία του 80 και να ανοίξει ο δρόμος για τις limited edition 911 Speedsters, η οποίες κυκλοφόρησαν στο Venice beach του Los Angeles.

Advertisement

CarreraSpeedsterClubsport

Ήταν η Panamericana του 1989 το καλύτερο δώρο γενεθλίων για τα 80 χρόνια του Ferry Porsche; Ναι ακόμη και σε 1/18 κλίμακα. Βέβαια η οι μηχανικοί της Porsche του έδωσαν ένα λειτουργικό χειροποίητο αυτοκίνητο. Αυτό πολλαπλασιάζει την αξία του και για αυτό είναι στο Top 5. Ολοκληρώθηκε σε λίγους μήνες και είχε κινητήρα 250 ίππων (210 χλμ τελική ταχύτητα).

PorschePanamericana

Advertisement

Για το τέλος (νούμερο 1) αφήσαμε το πλαίσιο δοκιμών της 918. Ένα πρωτότυπο που λίγοι είδαν και ακόμη πιο λίγοι (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) οδήγησαν. Μοιάζει με το sport αυτοκίνητο του Mad Max αλλά έχει 500 ίππους από ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα. Είναι χειροποίητο και μοναδικό.

Porsche918RollingChassis