Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα 4 ισχυρότερα 4κύλινδρα του πλανήτη

Ελλάδα 22:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα 4 ισχυρότερα 4κύλινδρα του πλανήτη

ΝΕΑ

Τα 4 ισχυρότερα 4κύλινδρα του πλανήτη

ΝΕΑ

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μεγάλη υπόθεση όταν οποιοδήποτε αυτοκίνητο έσπαγε το φράγμα των 300 ίππων. Τώρα φαίνεται ότι σχεδόν κάθε αυτοκίνητο επιδόσεων μπορεί να χτυπήσει εκείνο το φάσμα – ακόμα και με τέσσερις κυλίνδρους κάτω από το καπό.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τα θαύματα του υπερσυμπιεστή, η άμεση έγχυση καυσίμου και ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων επιτρέπουν στους μηχανικούς να εξάγουν τεράστια ποσά ενέργειας από μικρότερους κινητήρες, από ποτέ άλλοτε. Εδώ ξεχωρίσαμε τα τέσσερα πιο ισχυρά 4κύλινδρα αυτοκίνητα που διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ.

Mercedes-Benz AMG A45

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο της AMG κρύβει τον πιο ισχυρό τετρακύλινδρο κινητήρα παραγωγής στον κόσμο. Αν βρίσκεστε στην Ευρώπη, μπορείτε επίσης να πάρετε αυτό το μοτέρ στην A45. Όταν ξεκίνησαν να διατίθενται τα AMG 45, έπιασαν εύκολα τους εντυπωσιακούς 355 ίππους σε απόδοση. Στην ανανεωμένη version του μοντέλου το 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο διαμάντι ανέβηκε στα 381 άλογα!

Volvo S60/V60 Polestar

Βαμμένα με την μπλε υπογραφή της μάρκας, οι εκδόσεις Polestar των S60 και V60 ξεχωρίζουν αμέσως. Τις περισσότερες φορές, όμως, είναι ένα μπλε φλας, που διασχίζει τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 4,4 sec. Άγρια, γρήγορα και εξαιρετικά ικανά, χάρη στη σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση αλλά και τα φρένα της Brembo. Τα δίδυμα Polestar είναι από τα αγαπημένα αυτοκίνητα με «επιτραπέζια» απόδοση. Τα συγκεκριμένα μοντέλα εφοδιάζονται με τούρμπο μοτέρ 1.969 κυβικών εκατοστών και απόδοση στα 367 άλογα.

Advertisement

Ford Focus RS

Η τρομοκράτηση της Ford είναι τετρακίνητη. Πρόκειται για το πρώτο Focus RS που θα πουληθεί επίσημα στις ΗΠΑ. Η επιθετική ανάρτηση, ο τρομερός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, ακόμη και το Drift Mode προσφέρουν τεράστιες συγκινήσεις παντού και πάντα. Απλά φροντίστε να πληρώσετε για το χρωματιστό νιτρώδες χρώμα. Σημειώστε πως η απόδοση του 2,3 EcoBoost ανέρχεται στα 350 άλογα.

Advertisement

Porsche 718 Cayman S

Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το νέο turbo κινητήρα της 718 Cayman S: Έχει 25 ίππους από την προηγούμενη, είναι 4κύλινδρη, ενώ εξυπακούεται φυσικά πως ψηφίζουμε την S. Εξακολουθεί να ακούγεται σαν ένα σπορ αυτοκίνητο και εξακολουθεί να προσφέρει συγκλονιστική επιτάχυνση, εννοείται με το PDK κιβώτιο. Όλα αυτά από μόλις 2,5 λίτρα που αποδίδουν 350 ίππους.

Mercedes-Benz-A45-AMG-tsiro-640Ford-Focus-RS-tsiro-640Porsche-718-Cayman-tsiro-640

Advertisement