Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα 2 εκατ. έφθασαν οι κινητήρες EcoBoost

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα 2 εκατ. έφθασαν οι κινητήρες EcoBoost

ΝΕΑ

Τα 2 εκατ. έφθασαν οι κινητήρες EcoBoost

ΝΕΑ

Από το 2009, όταν λάνσαρε την οικογένεια βενζινοκινητήρων EcoBoost, η Ford εισήλθε δυναμικά στο… παιχνίδι του downsizing. Με υπερτροφοδοτούμενα σύνολα άμεσου ψεκασμού και μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, κατάφερε να προσφέρει υψηλή ισχύ με μικρότερο κυβισμό και άρα μειωμένη κατανάλωση. Το παγκόσμιο κοινό ανταποκρίθηκε, όπως μαρτυρά και η παραγωγή 2 εκατομμυρίων κινητήρων EcoBoost.

Advertisement
Advertisement

Ο επετειακός κινητήρας κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ, ήταν 2λιτρος και τοποθετήθηκε  στο SUV Escape. Πλέον περισσότεροι από 100.000 EcoBoost παράγονται κάθε μήνα, ανεβάζοντας το στόχο για το 2013 στο 1,2 εκατ. Ακόμη και στην Ευρώπη όπου οι diesel είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, το 39% των νέων αυτοκινήτων Ford φέρει κινητήρα EcoBoost.

Η οικογένεια των EcoBoost περιλαμβάνει το βραβευμένο σύνολο του 1 λίτρου, τον νέο 1.5, τον 1.6, το 2λιτρο και τον κορυφαίο V6 των 3,5 lt. Στην Ευρώπη ειδικότερα, το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία διπλασίασε τη δυνατότητα παραγωγής, σε περισσότερους από 1.000 EcoBoost την ημέρα. Το 2014 ο 3κύλινδρος 1.0 EcoBoost θα εξοπλίζει συνολικά 11 μοντέλα με το μπλε οβάλ σήμα στη μάσκα.