Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Ερχεται το i5 της BMWi

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Ερχεται το i5 της BMWi

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Ερχεται το i5 της BMWi

ΝΕΑ

«Η BMWi δεν ιδρύθηκε για να έχει στη γκάμα της μόνο δύο μοντέλα…» είχε πει στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο δημοσιογράφο μας Τάκη Τρακουσέλλη στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, προδικάζοντας για το τι θα επακολουθήσει. Σύμφωνα λοιπόν με εκ των έσω πηγές, το Δ.Σ. της BMW σύντομα θα κληθεί να πάρει την απόφαση για το επόμενο αυτοκίνητο, που θα είναι το i5.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν κάποιες εισηγήσεις να είναι αυτό ένα hatchback αυτοκίνητο που θα «παίζει» εμπορικά στην κατηγορία της Σειράς 1, όμως είναι δεδομένο πως οι άνθρωποι της BMW θέλουν να παρουσιάζουν πιο… αντισυμβατικά μοντέλα στη γκάμα τους, όπως άλλωστε είναι το i8, αλλά και το i3 που είναι σε μία κατηγορία χωρίς εκπρόσωπο για την BMW.

Ετσι οι Γερμανοί στρέφονται προς τη λύση ενός μικρού crossover (μικρότερου της X1) που θα χτιστεί με γνώμονα το πρωτότυπο Active Tourer. Μάλιστα οι μηχανικοί της BMWi έχουν κληθεί να δώσουν απαντήσεις-λύσεις σε ό,τι αφορά την αυξημένη ενέργεια που θα έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο (πολύ μεγαλύτερη από το i3) αλλά και για την αυτονομία του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μία λύση είναι το crossover i5 να διαθέτει στάνταρτ το σύστημα RΕx που είναι προαιρετικό στο i3 (προέρχεται από τις λέξεις Range Extender, δηλαδή επέκταση της αυτονομίας). Θα υπάρχει δηλαδή ένας μικρός, δικύλινδρος, βενζινοκινητήρας εσωτερικής καύσης. Αυτός θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα 650cc του i3 με την ισχύ του να αγγίζει τα 50 PS. Ο κινητήρας θα λειτουργεί ως γεννήτρια και θα φορτίζει τις -μεγαλύτερες από του i3- μπαταρίες ιόντων λιθίου μόλις αυτές πέσουν κάτω από ένα ορισμένο σημείο. Με αυτόν τον τρόπο η αυτονομία του BMW i5 σχεδόν θα διπλασιάζεται.

Advertisement
Advertisement

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 site για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, που αποκαλύπτει πρώτο τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών… το NewsAuto.gr!