Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Toyota και Suzuki στην Ινδία

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Toyota και Suzuki στην Ινδία

ΝΕΑ

Συνεργασία Toyota και Suzuki στην Ινδία

ΝΕΑ

Η Toyota και η Suzuki ανακοίνωσαν τη σύναψη μιας βασικής συμφωνίας η οποία θα προβλέπει την αμοιβαία προσφορά υβριδικών και άλλων οχημάτων μεταξύ των δύο εταιρειών πρωτίστως για την ινδική αγορά. Οικονομίες κλίμακα λέγονται αυτές οι κινήσεις;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Συγκεκριμένα, η Suzuki πρόκειται να παράσχει τα μοντέλα Baleno και Vitara Brezza στην Toyota, ενώ η Toyota θα προμηθεύσει το Corolla Altis στη Suzuki. Τα οχήματα θα πωλούνται από τις αντίστοιχες ινδικές θυγατρικές και των δύο εταιρειών μέσω των δικτύων πωλήσεών τους. Η ανακοίνωση προσέθετε ότι προσεχώς θα εξεταστούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες όπως οι προδιαγραφές και οι τιμές των αυτοκινήτων, καθώς και το χρονοδιάγραμμα της έναρξης της συνεργασίας αλλά και ο αριθμός των μονάδων που θα παραχθούν. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν ότι, σύμφωνα με την πρωτοβουλία “Make in India” που προωθεί η ινδική κυβέρνηση, θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν αυτό το όραμα, προμηθεύοντας όλη την προσπάθεια με τοπικά στοιχεία στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν διερευνήσει συγκεκριμένα σενάρια συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της παροχής κοινών προϊόντων και εξαρτημάτων, από τότε που υπέγραψαν μνημόνιο εταιρικής σχέσης τον περασμένο Φεβρουάριο. Τον Νοέμβριο του 2017 και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι είχαν υπογράψει συμφωνία προκειμένου να εξετάσουν μια συνεταιριστική δομή για την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην ινδική αγορά κάποια στιγμή γύρω στο 2020.

Advertisement
Advertisement