Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεχίζονται οι δοκιμές της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQC

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζονται οι δοκιμές της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQC

ΝΕΑ

Συνεχίζονται οι δοκιμές της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQC

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό SUV, EQC της Mercedes-Benz που αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά βρίσκεται σε φάση εντατικών δοκιμών σε όλο τον κόσμο και κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz έχει κατασκευάσει 200 πρωτότυπα του ηλεκτρικού SUV, EQC τα οποία και συμμετέχουν στις δοκιμές εξέλιξης σε ακραίες συνθήκες σε κάθε πιθανό σημείο του πλανήτη. Μέχρι το τέλος των δοκιμών το αυτοκίνητο θα έχει βρεθεί στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Φινλανδία, Τη Σουηδία, τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ντουμπάι και την Ν. Αφρική και θα έχει εκτεθεί σε θερμοκρασίες από -35⁰ C έως +50⁰ C.

Erprobung des EQC im SchwarzwaldΣτόχος των δοκιμών είναι να εξεταστεί και να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία όλων των μηχανικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου σε πραγματικές ακραίες συνθήκες λειτουργίας. Στο επίκεντρο της μελέτης βρίσκονται βέβαια οι μπαταρίες και η ηλεκτρική μονάδα ισχύος του αυτοκινήτου ενώ ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην εξασφάλιση χαμηλών επιπέδων θορύβου και υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών κύλισης.

Στην επόμενη φάση δοκιμών η EQC αναμένεται να βρεθεί στην Ισπανία όπου οι τεχνικοί θα επικεντρωθούν στην φόρτιση, την λειτουργία του κλιματισμού και άλλων συστημάτων σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις προδιαγραφές του μοντέλου αναμένεται να έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και αυτονομία μεγαλύτερη των 500 km με μια φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Erprobung des EQC im Schwarzwald