Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Suzuki: Ετοιμάζει και ηλεκτρικό πολυμορφικό

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki: Ετοιμάζει και ηλεκτρικό πολυμορφικό

ΝΕΑ

Suzuki: Ετοιμάζει και ηλεκτρικό πολυμορφικό

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία, θέλοντας και μη, ακολουθεί την εποχή και μπαίνει σταδιακά στην ηλεκτροκίνηση. Μετά το eVX, μοιάζει έτοιμη να παρουσιάσει και ένα οικογενειακό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η Suzuki έχει πληροφορήσει από τις αρχές του 2023 ότι το νέο της, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το eVX θα λανσαριστεί το 2025. Δε θα σταματήσει όμως εκεί, αφού σχεδόν αμέσως σκοπεύει να παρουσιάσει και ένα αντίστοιχο MPV.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ινδικά αυτοκινητικά μέσα τα οποία κάνουν λόγο για λανσάρισμα του ηλεκτρικού πολυμορφικού της Suzuki στην εγχώρια αγορά τον Σεπτέμβριο του 2026 .

Η κωδική ονομασία του επερχόμενου μοντέλου είναι YMC και πρόκειται να είναι το πρώτο ηλεκτρικό MPV της ιαπωνικής μάρκας και πιθανότατα το δεύτερο ηλεκτρικό της συνολικά, μετά το eVX.

Το eVX θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Suzuki
Advertisement
Advertisement

Θα βασιστεί στην πλατφόρμα «27PL skateboard» η οποία ακόμα εξελίσσεται από τη Suzuki και την Toyota. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αναμένεται να είναι αρκετά ευέλικτη, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί διάφορα είδη αμαξώματος με ελάχιστους περιορισμούς.

Όσον για το κινητήριο σύνολο του νέου MPV, δε θα διαφέρει ιδιαίτερα από ό,τι θα δούμε στο eVX. Πρόκειται να διατεθεί σε δύο εκδόσεις με μπαταρίες είτε των 40 είτε των 60 kWh, όπου η δεύτερη θα εξασφαλίζει περίπου 500 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Στην πιο πλούσια έκδοση αναμένεται επίσης να υπάρχει τετρακίνηση, συνεπώς εκεί θα μιλάμε σίγουρα για δύο ηλεκτροκινητήρες.

Το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων θα είναι ίδια στο eVX και στο MPV της Suzuki
Advertisement

Βάσει των όσων έχουμε πληροφορηθεί, το ηλεκτρικό MPV της Suzuki θα έχει πιο μεγάλο μήκος σε σχέση με τα 4,30 μέτρα του eVX, για να μπορεί να έχει μέχρι και τρεις σειρές καθισμάτων. Ταυτόχρονα, αναμένεται να μοιράζεται με το επερχόμενο SUV το ταμπλό και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το ινδικό Autocar, η Suzuki θα επεκτείνει τη γκάμα της με οκτώ νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων SUV και MPV διαφορετικών κατηγοριών. Τρία από αυτά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή υβριδικά.

Advertisement