Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στροφή στην Ευρώπη για την Infiniti

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στροφή στην Ευρώπη για την Infiniti

ΝΕΑ

Στροφή στην Ευρώπη για την Infiniti

ΝΕΑ

Οι συνθήκες ήταν αρκετά διαφορετικές όταν η Infiniti λανσαρίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1989. Η θυγατρική της Nissan προσάρμοσε τη σχεδίαση και τα μηχανική της μέρη στα αμερικάνικα πρότυπα, ακόμη και όταν – σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα – αποφάσισε να διαθέτει τα μοντέλα της και στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει, όπως μαρτυρούν τα πρωτότυπα αυτοκίνητα αλλά και επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της μάρκας. Μιλώντας στην αμερικάνικη ιστοσελίδα WardsAuto, ο Γιόχαν ντε Νάισεν εξήγησε την απόφαση της Infiniti: «Προκειμένου να αναδειχθούμε ως σημαντικός παίκτης στην κατηγορία των πολυτελών μοντέλων, θα πρέπει να διακόψουμε την αμερικανο-κεντρική εστίαση των προϊόντων μας».

Ο Πρόεδρος της Infiniti αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η παγκόσμια τάση του downsizing: «Για όνομα του Θεού, ο βασικός κινητήρας ενός Infiniti ήταν ο V6 των 3,7 lt.». Το Q50 είναι ουσιαστικά το πρώτο παγκόσμιο αυτοκίνητο της μάρκας και για την Ευρώπη διατίθεται με 4κύλινδρο diesel της Mercedes. Πρόκειται για τον 2.2 με 170 PS και 40,7 kgm ροπής, τον οποίο δανείζεται η Infiniti στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των Ομίλων Daimler και Renault-Nissan. Eπίσης, το εικονιζόμενο Q30 θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με την A-Class.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Nissan, Άντι Πάλμερ, ανέφερε ότι η Infiniti θα πρέπει να λανσάρει αυτοκίνητα στις μεγάλες κατηγορίες, για να αναμετρηθεί με εταιρείες όπως η BMW και η Mercedes. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην επόμενη πενταετία η Infiniti θα έχει έτοιμο ένα μεγάλο 4θυρο coupe, το οποίο ίσως ονομάζεται Q80 και θα αποτελέσει αντίπαλο της CLS και της Σειράς 6.