Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στους δρόμους το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eVito Tourer

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στους δρόμους το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eVito Tourer

ΝΕΑ

Στους δρόμους το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eVito Tourer

ΝΕΑ

Το Vito της Mercedes αποκτά ηλεκτροκινητήρα και νέο όνομα. Θα κυκλοφορήσει με τα διακριτικά: eVito Tourer, και κινητήρα 116 ίππων με  αυτονομία 186 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

 

Με στοιχεία από το eVito Panel Van, η Mercedes, δημιουργεί το eVito Tourer ένα νέο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο (προς το παρόν) δεν μπορείτε να αγοράσετε αλλά να το… μοιραστείτε. Για να μην σας μπερδέψουμε σας ενημερώνουμε πως το όχημα δημιουργήθηκε για την υπηρεσία BerlKonig (car sharing) στο Βερολίνο. Η εταιρία λειτουργεί επίσης με το όνομα ViaVan, στο Άμστερνταμ, στο Λονδίνο και στο Μίλτον Κέινς.

Advertisement
Advertisement

Συνδυάζοντας στοιχεία από το το eVito Panel Van, το νέο eVito Tourer παίρνει κίνηση από ένα ηλεκτρικό μοτέρ που παράγει 85 kW (116 ίππους) και 295 Nm ροπής. Διαθέτει μια μπαταρία 41 kWh τοποθετημένη στο κάτω μέρος του οχήματος, η οποία προσφέρει αυτονομία από 156-186 χιλιόμετρα, με μια μόνο φόρτιση, η οποία διαρκεί έξι ώρες για το 100% της πληρότητας της.

«Η ενσωμάτωση των πρώτων eVito Tourers στον στόλο μας αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς το στόχο της συνεργασίας μας με τις πόλεις και τους παρόχους δημόσιων μεταφορών προκειμένου να καταστήσουμε την αστική κινητικότητα πιο βιώσιμη», δήλωσε η διευθύντρια της ViaVan, Valerie von der Tann και πρόσθεσε: «Είμαστε ευτυχείς που σήμερα πάνω από το ήμισυ του στόλου μας στο Βερολίνο κινείται με ηλεκτρική ενέργεια. Μέχρι το τέλος του 2020, θέλουμε να δούμε ολόκληρο το στόλο μας στο Βερολίνο να είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρικούς κινητήρες».

Advertisement

Εκτός από τις δύο εκδόσεις του eVito, η Mercedes-Benz Vans θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με το eSprinter που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Επιπλέον, η έκδοση παραγωγής του Concept EQV, η οποία παρουσιάστηκε την Άνοιξη στη Γενεύη, θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο.

Advertisement