Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στόλισέ το – μέρες που είναι…

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στόλισέ το – μέρες που είναι…

ΝΕΑ

Στόλισέ το – μέρες που είναι…

ΝΕΑ

Για να αισθάνεται και το αυτοκίνητό σου λίγο από το περιώνυμο «πνεύμα των Χριστουγέννων», έχεις την ευκαιρία αυτές τις μέρες, να το κάνεις λίγο… καρνάβαλο και να φτιάξεις τη διάθεση των συνοδοιπόρων.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη απήχηση έχει το σετ μύτη – κέρατα ταράνδου, που έχει γίνει κάτι σαν παράδοση να εμφανίζεται σε πολλά αυτοκίνητα αυτή τη χρονική περίοδο.

Για να είναι και τα αυτοκίνητα σε γιορτινή διάθεση και να μη φοράμε μόνο εμείς τα αντίστοιχα γελοία πουλόβερ και πυτζάμες, υπάρχουν αρκετά εποχιακά αξεσουάρ. Στολίζοντας το αυτοκίνητο, το πνεύμα των Χριστουγέννων φτάνει πιο εύκολα στα πέρατα της πόλης και γίνεται η κάθε διαδρομή, αφορμή για λίγα παραπάνω χαμόγελα, οπότε και εμείς συγκεντρώσαμε εδώ μερικές πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Κέρατα ταράνδου + κόκκινη μύτη

Advertisement
Advertisement

Το διαδεδομένο αυτό σετάκι, προσπαθεί να δώσει μια ζωώδη υπόσταση στο τετράτροχο «φιλαράκι μας». Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, με τη βασική να κοστίζει μόλις 6 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων για παιχνίδια και όχι μόνο. Η «πλούσια» έκδοση, είναι εφοδιασμένη με λαμπάκια για να γίνεται από ακόμα πιο μακριά αντιληπτή η… χριστουγεννιάτικη διάθεση του αυτοκινήτου που είναι στολισμένο με αυτά. Μιλάμε για την απόλυτη αντίφαση, μια και ο τάρανδος είναι κάτι που είθισται να… αποφεύγουν τα αυτοκίνητα (βλέπε: Τεστ αποφυγής ταράνδου…).

Δέντρο αυτοκινήτου

Είναι στηριγμένο σε μια βάση με βεντούζες, για να «πιάνει» καλά πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου ή στο καπό. Το δέντρο με τις σχετικά «κρατημένες» διαστάσεις, αφού τοποθετηθεί στο επιθυμητό σημείο, έχει καλώδιο για τη διακριτική τροφοδοσία στα λαμπάκια με τα οποία είναι εφοδιασμένο. Είπαμε: το πνεύμα των Χριστουγέννων, δικαιολογεί πολλές τέτοιες σαχλαμάρες.

Κρεμαστό δέντρο – αρωματικό

Advertisement

Προφανώς για πιο διακριτικούς- αν και δεν αναιρεί την ανάγκη για όλα τα υπόλοιπα στολίδια. Το δεντράκι που μπορεί να κρεμαστεί στον εσωτερικό καθρέπτη του αυτοκινήτου, δίνει στους επιβάτες το στίγμα της περιόδου και μπορεί να τους «καλμάρει» ανά πάσα στιγμή, επαναφέροντάς τους μετά από κάποια στιγμή έντασης στο μποτιλιάρισμα- που και αυτό είναι ιδιαίτερα αυξημένο λόγω της περιόδου.

Χριστουγεννιάτικο αλεξήλιο

Advertisement

Στην Ελλάδα είμαστε. Κάτι τέτοιο, μπορεί να είναι τελείως άχρηστο σε άλλη χώρα, οι κάτοικοι της οποίας για να δουν ήλιο, ανοίγουν φωτογραφίες από τις διακοπές τους στη χώρα μας. Εδώ όμως, που φέτος ειδικά Δεκέμβρη μήνα και μάλιστα μετά τα μισά, έχουμε 20+ βαθμούς κελσίου την ημέρα, το αλεξήλιο είναι σε πολλές περιπτώσεις must. Ειδικά σε χιονοδρομικό κέντρο όπου το parking είναι υπαίθριο και το αυτοκίνητο εκτεθειμένο στον ήλιο.

Υαλοκαθαριστήρας Άι Βασίλης

Advertisement

Ένα αυτοκόλλητο που μπορεί να αλλάξει τη διάθεση όλου του αυτοκινήτου, δίνοντας μια άλλη διάσταση στη χρήση του πίσω υαλοκαθαριστήρα. Ο χαρούμενος Άγιος των ημερών, μπορεί να κάνει και κάτι χρήσιμο εκτός από «Χο Χο Χο», καθαρίζοντας με το χέρι του το πίσω παρμπρίζ, την ώρα που χαιρετάει όλο χάρη και χαρά όσους ακολουθούν. Γιατί όχι;

Disclaimer: Χιουμοριστικό θέμα για το “πνεύμα των ημερών” είναι και όχι οδηγός αγοράς. Για να μην υπάρξει κάποιου είδους παρεξήγηση :-). Καλές Γιορτές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι… full ηλεκτρικά! (video)
Τα καλύτερα κλασικά μοντέλα του Pininfarina!
Με πίσω φώτα από την παλιότερη, η Toyota GR Supra ομορφαίνει (+video)