Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι… full ηλεκτρικά! (video)

Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι… full ηλεκτρικά! (video)

ΝΕΑ

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι… full ηλεκτρικά! (video)

ΝΕΑ

Ο Άγιος Βασίλης αυτή τη χρονιά είναι πιο στιλάτος, έχει χάσει τα… κιλάκια του και οδηγεί το εκρηκτικό και ταυτόχρονα αθόρυβο Audi RS e-tron GT.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς παράδοσης δώρων, μιας και κανένας δεν πρόκειται να τον ακούσει όταν σταματάει σε κάθε σπίτι.

Παρόλαυτά, ο πιο αγαπημένος Άγιος (ειδικά των παιδιών) έψαχνε να βρει τους ταράνδους του, αλλά αυτή τη φορά δεν ήθελε να τους εμπλέξει στη δύσκολη δουλειά που έχει κάθε χρόνο.

Έτσι, με τη βοήθεια του -ενός και μόνο- ξωτικού, μπαίνει μέσα στο κατακόκκινο Audi RS e-tron GT και με γεμάτο εκπλήξεις πορτμπαγκάζ χάθηκε μέσα στη νύχτα.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη χρονιά ίσως θα μπορούμε πιο εύκολα να εντοπίσουμε τον Άγιο Βασίλη. Δεν χρειάζεται να κοιτάτε ψηλά…

Αναφορικά για το Audi RS e-tron GT, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα (J1) της Porsche Taycan, αλλά παράγονται στο εργοστάσιο Böllinger Höfe στο Neckarsulm, μαζί με το Audi R8.

Αμφότερα ενσωματώνουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα) που συνδυαστικά παράγουν 476 PS/830 Nm στο πιο ήπιο e-tron GT και 598 PS / 830 Nm στο ακόμα πιο ικανό αδερφάκι του. Το «παρών» δίνει και η λειτουργία boost που για 2,5 δευτερόλεπτα εκτοξεύει την ισχύ στους 530 και 646 ίππους αντίστοιχα.

Advertisement

Οι επιδόσεις είναι εξωφρενικές, ειδικά στην έκδοση RS e-tron GT που ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,5 δλ. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου δύο σχέσεων, παρουσία ενός προηγμένου torque vectoring για βέλτιστη κατανομή της ροπής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Audi RS 3 και το… RS Monitor
Audi RS e-tron GT: Αεροδυναμική υπεροχή (video)
To Audi RS E-Tron GT “τελικιάζει” στην Autobahn (video)