Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο βασικό εξοπλισμό όλων των Lexus το Safety System+

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο βασικό εξοπλισμό όλων των Lexus το Safety System+

ΝΕΑ

Στο βασικό εξοπλισμό όλων των Lexus το Safety System+

ΝΕΑ

Το πακέτο των συστημάτων ασφαλείας που περιλαμβάνει το Safety System+ θα συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των Lexus από το 2020.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό και πλέον δεν αποτελεί προνόμιο για λίγους καθώς εντάσσεται στο βασικό εξοπλισμό όλο και περισσότερων μοντέλων.

Σε αυτό το πλαίσιο η Lexus ανακοίνωσε πως από το 2020 όλα τα μοντέλα της που θα πωλούνται στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές άλλες αγορές, θα περιλαμβάνουν στο βασικό εξοπλισμό τους το πακέτο Safety System+. Μεταξύ άλλων το πακέτο περιλαμβάνει σύστημα αναγνώρισης πεζών ή άλλων ενδεχόμενων κινδύνων με ειδοποίηση του οδηγού αλλά και δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση μη έγκαιρης αντίδρασης του χειριστή.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον υπάρχει σύστημα ειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κίνησης καθώς και ενεργό cruise control με αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας με βάση την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Τέλος μέρος του πακέτου αποτελούν τα ενεργά ρυθμιζόμενα φώτα με δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης της μεγάλης σκάλας όταν δεν υπάρχει αντίθετα διερχόμενο όχημα ή προπορευόμενο σε μικρή απόσταση.

Η Lexus αναφέρει πως η προσθήκη του Safety System+ στο βασικό εξοπλισμό αποτελεί μέρος της προσπάθειάς της για μείωση των ατυχημάτων καθώς έρευνες έχουν δείξει πως η σύγχρονη τεχνολογία ασφάλειας μπορεί να επιφέρει θεαματική μείωση στο σύνολο των ατυχημάτων και φυσικά σε αυτά που περιέχουν σοβαρούς τραυματισμούς.

Advertisement