Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ οι… κινητές ντισκοτέκ!

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ οι… κινητές ντισκοτέκ!

ΝΕΑ

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ οι… κινητές ντισκοτέκ!

ΝΕΑ

Οι αστυνομικοί προχώρησαν τη σύλληψη 5 οδηγών για διατάραξη κοινής ησυχίας και αφαιρέθηκαν διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Άφωνοι κυριολεκτικά έμειναν οι αστυνομικοί της Τροχαίας στην τελευταία εξόρμηση που πραγματοποίησαν με στόχο τον έλεγχο των οχημάτων που προκαλούσαν υπεροβολικό θόρυβο είτε από ηχοσυστήματα είτε από εξατμίσεις.

Όπως χαρακτηριστικά μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε τη ΕΛΑΣ κάποιος παραβάτης οδηγός είχε μετατρέψει το ταμπλό ενός Smart σε ένα τεράστιο ηχείο που κυριολεκτικά έκανε αισθητή την παρουσία του από όποιο δρόμο και αν κινούνταν.

Advertisement
Advertisement

Κάποιος άλλος είχε μετατρέψει το πορτ-μπαγκάζ του οχήματός του σε ηλεκτρολογείο καθώς τις τεράστιες ποσότητες ενέργειας που χρειάζονταν ο ενισχυτής και πυκνωτής τις αντλούσαν από τέσσερις μπαταρίες αυτοκινήτου!

Επίσης ο κάτοχος του οχήματος με τις 5 συνολικά μπαταρίες είχε μετατρέψει τις πόρτες του οχήματός του σε τεράστια ηχεία ώστε να προκαλεί την οργή των πολιτών στους δρόμους όπου και κινούνταν.

Advertisement

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ 5-6 Ιουνίου 2021, από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στις περιοχές Πετρούπολης, Αγίας Βαρβάρας, καθώς και στην Πλατεία Λυκαβηττού, για την αντιμετώπιση του φαινομένου πρόκλησης υπερβολικών θορύβων από οχήματα (ηχοσυστήματα – εξατμίσεις).

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) βεβαίωσαν 12 παραβάσεις εκ των οποίων οι 3 για παρενόχληση λόγω πρόκλησης θορύβου από τη χρήση ηχητικού συστήματος, οι 3 για παρενόχληση λόγω πρόκλησης θορύβου από αναποτελεσματικό σιγαστήρα, οι 3 για μη προβλεπόμενους υαλοπίνακες (φιμέ), η μία για επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων, η μία για στέρηση νόμιμης πινακίδας κυκλοφορίας και ακόμη μία παράβαση.

Advertisement

Ωστόσο οι αστυνομικοί προχώρησαν τη σύλληψη 4 οδηγών για διατάραξη κοινής ησυχίας και ενός για για διατάραξη κοινής ησυχίας, επικίνδυνη οδήγηση και στέρηση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επίσης αφαιρέθηκαν 3 Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, 3 Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων και 4 ζεύγη πινακίδων.

Advertisement

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Ντου” της Τροχαίας στην Αττική – Αφαιρέθηκαν δεκάδες διπλώματα
Αυτά είναι τα νέα ανακριτικά οχήματα της Τροχαίας!
«Χατ τρικ» από την Τροχαία στο Παλαιό Φάληρο