Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φωτογραφικές κάμερες ενάντια και στην ηχορύπανση!

Ελλάδα 22:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φωτογραφικές κάμερες ενάντια και στην ηχορύπανση!

ΝΕΑ

Φωτογραφικές κάμερες ενάντια και στην ηχορύπανση!

ΝΕΑ

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα αν τοποθετηθούν τέτοιου τύπου κάμερες με την ηχορύπανση που προκαλούν τα «παπάκια» αλλά και τα… κινητά νυχτερινά club.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις φωτογραφικές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στους εθνικούς οδικούς άξονες και στις λεωφορειολωρίδες καταφθάνουν και οι κάμερες που θα «συλλαμβάνουν» τα οχήματα που προκαλούν ηχορύπανση!

Τα παραπάνω φαίνεται ότι υιοθέτηση το Κοινοβούλιο της Γενεύης το οποίο έδωσε το «πράσινο» φως για την κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων με φωτογραφικές κάμερες που θα ανιχνεύουν την ηχορύπανση που προκαλεί κάποιο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που προκαλούν υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης θα καλούνται από τις Αρχές αρχικά να απολογηθούν και στη συνέχεια να πληρώσουν τα πρόστιμα.

Το όριο της ηχορύπανσης ανέρχεται σε 80 ντεσιμπέλ για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί στο Κοινοβούλιο της Γενεύης.

Η Ελβετία ασχολήθηκε περίπου 6 μήνες με τον θόρυβο που προκαλεί η κυκλοφορία των οχημάτων και αποτελεί τη δεύτερη πιο σοβαρή ρύπανση του περιβάλλοντος μετά την ατμοσφαιρική.

Advertisement

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι κάτοικοι δικαιούνταν ένα υγιές περιβάλλον, οπότε το κοινοβούλιο έπραξε τα δέοντα.

Η παραγωγή μιας συσκευής με φωτογραφική κάμερα για τη μέτρηση του θορύβου είναι «τεχνικά εφικτή» και μάλιστα δεν έχει απαγορευτικό κόστος.

Advertisement

Το παράδειγμα της Ελβετίας είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και η Γερμανία όπου η ηχορύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα αποτελεί τεράστιο πρόβλημα και για αυτή τη χώρα.

Τώρα μένει να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην Ελβετία ώστε να αποτελέσει πυλώνα και για άλλα κράτη-μέλη.

Advertisement

Όσον αφορά στην Ελλάδα αν ποτέ υιοθετηθεί το σύστημα ενεργοποίησης ηχορύπανσης με φωτογραφική κάμερα μάλλον θα λειτουργήσει για λίγες ημέρες καθώς μετά ο όγκος των φωτογραφιών κυρίως από «παπάκια» που προκαλούν ήχο νταλίκας αλλά και από αυτοκίνητα με ηχοσυστήματα που θα ζήλευαν ακόμη και τα club της Παραλιακής θα είναι τόσο μεγάλος που θα χρειαστούν τεράστιοι σκληροί δίσκοι αποθήκευσης των φωτογραφιών!