Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο σφυρί η Rolls-Royce Silver Shadow Convertible του Muhammad Ali

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο σφυρί η Rolls-Royce Silver Shadow Convertible του Muhammad Ali

ΝΕΑ

Στο σφυρί η Rolls-Royce Silver Shadow Convertible του Muhammad Ali

ΝΕΑ

Την ευκαιρία να αποκτήσουν την Rolls-Royce Silver Shadow Convertible που άνηκε στον θρύλο των ρινγκ Muhammad Ali, θα έχουν οι φίλοι του μεγάλου Αμερικανού μποξέρ, σε δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει η γνωστή εταιρία Bonhams. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη Silver Shadow Convertible είναι μόλις μία από τις 272 αριστεροτίμονες ανοιχτές Silver Shadow που κατασκευάστηκαν και βρισκόταν και άνηκε στον θρύλο του μποξ για τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής της. Το 1976 πέρασε στα χέρια άλλου Αμερικάνου και έπειτα σε κάτοικο Ολλανδίας, ο οποίος την έχει στην κατοχή του μέχρι σήμερα. Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και δεν έχει αναπαλαιωθεί ποτέ, διατηρώντας έτσι στο μεγαλύτερο μέρος τους σε αυθεντική κατάσταση το αμάξωμα αλλά και το εσωτερικό της.

muhammad-ali-rolls-royce-silver-shadow-640

Ο Muhammad Ali προχώρησε στην αγορά της ολοκαίνουριας τότε Silver Shadow τον Δεκέμβριο του 1970, με τους ιστορικούς να αναφέρουν ως πιθανό λόγο αυτής της αγοράς, τον εορτασμό από πλευράς Ali, για την επιστροφή της άδειας από την πολιτεία της Atlanta, που του επέτρεπε να αγωνιστεί ξανά στο ρινγκ. Να θυμίσουμε πως από τον Ali είχε αφαιρεθεί η άδεια πυγμαχίας καθώς και ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή καθώς είχε αρνηθεί να καταταγεί στον Αμερικάνικο στρατό για τον πόλεμο του Βιετνάμ λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Advertisement
Advertisement

muhammad-ali-rolls-royce-silver-shadow-640-1

Σύμφωνα με την Bonhams ο μεγάλος Αμερικανός πυγμάχος είχε στην κατοχή του πολλά μοντέλα της βρετανικής εταιρίας και δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στην ανοιχτή Silver Shadow που αποτελούσε και το κορυφαίο μοντέλο της Rolls-Royce εκείνη την εποχή.

Η Silver Shadow θα βγει στο σφυρί στις 5 Οκτωβρίου και εκτιμάται ότι θα πιάσει ένα ποσό μεταξύ 40.000-60.000 ευρώ.