Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο σφυρί η δυσεύρετη Ferrari 375 America από τον Vignale

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η δυσεύρετη Ferrari 375 America από τον Vignale

ΝΕΑ

Στο σφυρί η δυσεύρετη Ferrari 375 America από τον Vignale

ΝΕΑ

Οι κλασικές Ferrari είναι από μόνες τους σπάνιες αλλά και πανάκριβες λόγω και της ούτως ή άλλως περιορισμένης παραγωγής τους. Αυτό ισχύει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό για την 375 America από τον Vignale που βλέπετε στις οθόνες σας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας κάποια κοινά μέρη με την με την Ferrari 250 GT, η 375 America, ήταν ένα ακόμη πιο εξωτικό μοντέλο και ένα από τα ταχύτερα στον κόσμο την δεκαετία του 50′. Ο V12 των 4,5 λίτρων αποδίδει περί τους 400 ίππους, έχει σχεδιαστεί από τον μηχανικό της εταιρίας Aurelio Lampredi και στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς μέσω ενός 4τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

ferrari-375-america-vignale-640-2

Η ιδιαιτερότητα αυτής της 375 America δεν εντοπίζεται φυσικά μόνο κάτω από το καπό αλλά και στο αμάξωμά της, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον μοναδικό Alfredo Vignale και είναι αρκετά διαφορετικό και πιο δραματικό από εκείνο του Pinin Farina. Πρόκειται μάλιστα για το αυτοκίνητο που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο Σαλόνι της Γενεύης το 1954 αποτελώντας παράλληλα και τον στάρ της συγκεκριμένης έκθεσης.

Advertisement
Advertisement

ferrari-375-america-vignale-640

Η Ferrari που βλέπετε παραδόθηκε καινούρια στον Αμερικανό Robert Wilke, πετυχημένο ιδιοκτήτη αγωνιστικής ομάδας Indy στις Η.Π.Α., ο οποίος το είχε παραγγείλει στα προσωπικά του γούστα από τον Vignale. Παρέμεινε στην κατοχή του μέχρι και τον θάνατό του, ενώ από εκεί και έπειτα πέρασε από τα γκαράζ πολλών επιφανών συλλεκτών. Τώρα πλέον αυτή η 375 America, μόλις μία από τις δώδεκα που κατασκευάστηκαν συνολικά (O Vignale “έντυσε” μόλις δύο σχεδόν ίδια αμαξώματα), περιμένει τον επόμενο ιδιοκτήτη της.

ferrari-375-america-vignale-640-4

Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη δημιουργία εντοπίζεται στο εμπρός μέρος με στοιχεία που δείχνουν να επηρεάζουν την σχεδίαση των αυτοκινήτων ακόμη και σήμερα, εξήντα και πλέον χρόνια μετά, έχοντας περάσει φυσικά και σε μοντέλα μαζικής παραγωγής. Αναφερόμαστε στην τεράστια τραπεζοειδή γρίλια αλλά και στα φώτα πορείας που έχουν τοποθετηθεί κάθετα πάνω από τους κύριους προβολείς δύο σχεδιαστικά στοιχεία που βλέπουμε σε ευρωπαϊκά αλλά και ασιατικά μοντέλα.

ferrari-375-america-vignale-640-3

Advertisement

Σύμφωνα με τους εκτιμητές η συγκεκριμένη America αναμένεται να πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 3,5 και 5 εκατ. δολαρίων Αμερικής. H τελευταία America Coupe από τον Vignale βγήκε στο σφυρί από τον ίδιο οίκο το 2011 και η τιμή της ανήλθε τελικά λίγο κάτω από 1,2 εκατ. δολάρια. Το πού θα φτάσει η τιμή αυτής της 375 America από τον Vignale θα το μάθουμε κοντά στα τέλη Αυγούστου, όταν και το αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί στο Monterey, στην California των Η.Π.Α. από την Sotheby’s.