Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» το θηριώδες Blazer του Στιβ Μακουίν

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «σφυρί» το θηριώδες Blazer του Στιβ Μακουίν

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» το θηριώδες Blazer του Στιβ Μακουίν

ΝΕΑ

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ο επόμενος ιδιοκτήτης αυτού του Chevrolet K5 Blazer, φαίνεται να αγνοούσε ποιος ήταν ο πρώτος αγοραστής του.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί αστέρες του Χόλυγουντ έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά κανένα τόσο επιδραστικά, όσο ο πρόωρα χαμένος Στιβ Μακουίν.

Γι’ αυτό και 44 χρόνια μετά το θάνατό του, ανακαλύπτονται διαρκώς «κομμάτια» από την ανεξάντλητη, όπως αποδεικνύεται, συλλογή του, σε αγωνιστικά και μη αυτοκίνητα.

Το 1970, ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, αγόρασε μέσω της εταιρείας του, Solar Productions, αυτό το θηριώδες Chevrolet K5 Blazer, ως ένα από τα τέσσερα οχήματα υποστήριξης, για τη συμμετοχή του στον σκληροτράχηλο αγώνα Beja 1000.

Advertisement
Advertisement

Αν το συγκεκριμένο Blazer δεν τροποποιήθηκε για αγωνιστική χρήση, ούτε ο V8 TH350, διαφοροποιήθηκε από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, οι μηχανικοί της ομάδας τοποθέτησαν διαφορικά Positraction και εμπρός και πίσω, και τη μάσκα με τέσσερις προβολείς από ένα Jimmy, για καλύτερο φωτισμό εκτός δρόμου.

Ο αγώνας δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για τον Μακουίν και ένα χρόνο αργότερο, αυτή το Chevy κατέληξε στα χέρια του Μπομπ Μπιάνκι, έναντι 1.800 δολαρίων. Το καταπληκτικό είναι ότι ενώ το αυτοκίνητο πουλήθηκε μέσω διαφήμισης, από μια εφημερίδα, ο Μπιάνκι για πολλά χρόνια αγνοούσε ότι το Blazer, ανήκε αρχικά σε ένα  από τους πιο διάσημους ηθοποιούς εκείνης της εποχής.

Το 1972, πραγματοποίησε ένα μεγάλο ταξίδι 20.921 χιλιομέτρων και κράτησε το Blazer, για οικογενειακή χρήση, έως το 2001! Σήμερα, ο χιλιομετρητής δείχνει 130.735 χιλιόμετρα και στις 17 Μαΐου, το επιβλητικό SUV θα αναζητήσει το νέο ιδιοκτήτη, στη δημοπρασία της Mecum’s Indy.

Advertisement

Δεν υπάρχει εκτιμώμενη τιμή, αλλά με δεδομένο ότι πλέον άπαντες γνωρίζουν τον πρώτο ιδιοκτήτη, οι μετοχές του Blazer έχουν ανέβει!