Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η λιμουζίνα της Τζάκι και του Προέδρου Τζόνσον!

Ελλάδα 23:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «σφυρί» η λιμουζίνα της Τζάκι και του Προέδρου Τζόνσον!

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η λιμουζίνα της Τζάκι και του Προέδρου Τζόνσον!

ΝΕΑ

Η Imperial Crown Ghia του 1964 έχει διανύσει περίπου 25.000 χιλιόμετρα, στις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα αυτοκίνητο μπορεί να αποκτήσει μεγάλη αξία, καθώς περνούν οι δεκαετίες από πάνω του.

Οι πιο συνηθισμένοι από αυτούς τους λόγους είναι η σημασία του αυτοκινήτου για τη βιομηχανία, η τοποθέτηση ενός σπάνιου εξοπλισμού, ίσως ακόμα η ιστορική σύνδεση με μια διασημότητα ή έναν σπουδαίο οδηγό αγώνων.

Στην προκειμένη περίπτωση, με αυτή την επιβλητική Imperial Crown Ghia του 1964, υπάρχει ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω, γι’ αυτό και η εκτιμώμενη αξία της σε επικείμενο μπλοκ δημοπρασιών, αναμένεται να ξεπεράσει τις 150.000 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Πρώτα απ’ όλα η μάρκα, που ειδικά σε νεότερης ηλικίας φίλους της αυτοκίνησης, είναι σαν τα αχαρτογράφητα ύδατα. Η Imperial Crown, από τα τέλη της δεκαετίας του ’20, ήταν θυγατρική της Chrysler, με πολύ στενευμένο προσανατολισμό στην «αφρόκρεμα» των πελατών της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συνεπώς, έχουμε ήδη το βασικό κομμάτι του παζλ. Και την εξήγηση, για το πώς αυτή η επιβλητική λιμουζίνα, βρέθηκε στην υπηρεσία και το στόλο του Λευκού Οίκου, φιλοξενώντας στη χλιδάτη καμπίνα της την Τζάκι Κένεντι Ωνάση, αλλά τον Λίντον Τζόνσον, που διαδέχθηκε τον δολοφονηθέντα Τζον Κένεντι, στην προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, η πολυτελής λιμουζίνα, δεν έχει υποστεί ιδιαίτερες μετατροπές, όσα χρόνια βρισκόταν σε χέρια ιδιωτών, πέραν κάποιων αλλαγών στις δεξαμενές και στην παροχή του καυσίμου.

Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας 413ci, 340 ίππων, ικανών να κινήσουν γρήγορα το βαρύ σκαρί της Imperial, αλλά το δυνατό σημείο αναφοράς είναι η πολυτέλεια, προσφέροντας ό,τι θα περίμενε κάποιος από ένα όχημα αυτού του πρεστίζ, ακόμα και όταν διανύει το 60ό έτος της ηλικίας του.

Δέρμα γύρω-γύρω, πινελιές ξύλου και μάλλινο πλατύ πανί για εφέ. Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των επιβατών, υπάρχει ένα χώρισμα, πλήρες, με ένα παράθυρο που ελέγχεται ηλεκτρονικά μέσω τηλεχειριστηρίων ραδιοφώνου, που βρίσκονται στο δεξί υποβραχιόνιο των καθισμάτων.

Advertisement