Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η Ferrari Dino του Κιθ Ρίτσαρντς

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο «σφυρί» η Ferrari Dino του Κιθ Ρίτσαρντς

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η Ferrari Dino του Κιθ Ρίτσαρντς

ΝΕΑ

Sex, drugs, rock & roll και… μια Ferrari Dino 246 GT του 1972, μέρος κι αυτή, της πολυτάραχης ζωής του θρυλικού Κιθ Ρίτσαρντς.

Advertisement
Advertisement

Όπως συμβαίνει και με διάσημους αθλητές, πολλοί αστέρες του rock & roll, έχουν παθολογική αδυναμία σε άλλοτε εξωτικά, που με το πέρασμα των ετών γίνονται εμβληματικά, αυτοκίνητα.

Ο ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, Νικ Μέισον, διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές πολυτελών και σπάνιων αυτοκινήτων, στον κόσμο. Ο Έρικ Κλάπτον είναι επίσης συλλέκτης και ένας από τους διασημότερους πελάτες της Ferrari.

Και o Κιθ Ρίτσαρντς… Καλά, αυτός είναι μία κατηγορία μόνος του! Ένα σαββατοκύριακο δικό του, είναι ολόκληρη η ζωή ενός «κοινού θνητού». Πέραν, όμως, του… επιστημονικού θαύματος, για την ανθεκτικότητα του μυθικού Κιθ, σε όλων των ειδών τις καταχρήσεις, ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Rolling Stoneς, είχε και αυτός το μεράκι του με τα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Αδιάψευστος μάρτυρας, αυτή η κούκλα! Η Ferrari Dino 246 GT, που βλέπετε στις σχετικές εικόνες, «έφυγε» από το εργοστάσιο στις 10 Φεβρουαρίου 1972, με αριθμό πλαισίου 03354.

«Τελειωμένο» στο Argento Metallizzato με δερμάτινο εσωτερικό Nero Connolly, το αυτοκίνητο ήταν μοντέλο προδιαγραφών ΗΠΑ και παραδόθηκε στον Ρίτσαρντς στην Καλιφόρνια, τον Ιούνιο του 1972.

Advertisement

Η Modern Classic Motors του Μπιλ Χάρα, ήταν υπεύθυνη για την παράδοση του supercar της εποχής, περίπου τέσσερις μήνες μετά τη συναρμολόγησή του στην Ιταλία.

Τρία χρόνια αργότερα, το 1975, ο Ρίτσαρντς έστειλε το αυτοκίνητο στην Αγγλία και του έδωσε εγχώριες πινακίδες κυκλοφορίας (GYL 157N).

Advertisement

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Κιθ χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών περιοδειών των Rolling Stones, έχοντας διανύσει πάνω από 40.000 χιλιόμετρα.

Η Dino πουλήθηκε στην Ιαπωνία και ήταν μέρος μιας ιδιωτικής συλλογής έως ότου επέστρεψε στην Ευρώπη το 2014.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο αποκτήθηκε από έναν άλλο διάσημο μουσικό τον Λίαμ Χάουλετ, ο οποίος είναι ο συνιδρυτής των The Prodigy.

Advertisement

Άλλαξε ξανά χέρια γρήγορα και έλαβε πλήρη αποκατάσταση, μεταξύ 2015 και 2018 με κόστος άνω των 85.000 δολαρίων. Ακολούθησαν άλλοι δύο ιδιοκτήτες, αλλά το αυτοκίνητο παρέμεινε σε άψογη κατάσταση, παρόμοια με αυτή που φαινόταν, όταν το απέκτησε ο Κιθ Ρίτσαρντς το 1972.

Με κινητήρα V6, χωρητικότητας 2,4 λίτρων, τρία καρμπυρατέρ Weber να κάνουν τη δουλειά και 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, η Dino απέδιδε 195 ίππους και η τελική ταχύτητα ανερχόταν στα 235χλμ/ώρα.

Αυτή η εμβληματική Ferrari Dino 246 GT, αναμένεται να βρει το νέο ιδιοκτήτη της, στις 17 Αυγούστου, όταν θα δημοπρατηθεί από το γνωστό οίκο Sotheby’s, στο Μοντερέι των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι οδηγούν οι αστέρες της Ρεάλ Μαδρίτης;
Ακόμα και ως παιχνίδι η Ferrari Purosangue είναι απλησίαστη
Το Le Mans οδηγός για τις επόμενες Ferrari παραγωγής