Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο σφυρί η διασημότερη Ferrari F40 LM

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο σφυρί η διασημότερη Ferrari F40 LM

ΝΕΑ

Στο σφυρί η διασημότερη Ferrari F40 LM

ΝΕΑ

H Ferrari F40 είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο αυτοκίνητο για τους Ιταλούς, με τους συλλέκτες να καραδοκούν στην γωνία όταν μία F40 βγαίνει σε δημοπρασία. Πόσο μάλλον τώρα που η Sotheby’s θα βγάλει στο σφυρί μια σπάνια αγωνιστική της έκδοση ίσως την διασημότερη όλων.

Advertisement
Advertisement

 

Η Ferrari F40 είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο για την ιταλική μάρκα. Δημιουργήθηκε σχεδόν ολόκληρο από έναν μόνο άνθρωπο, τον 80χρονο σήμερα Nicola Materazzi, για τα 40 χρόνια της Ferrari και ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο της που εξελίχθηκε υπό την καθοδήγηση του ίδιο του Ferrari. Αν προσθέσετε σε αυτό και την σχεδίαση του αμαξώματος που αψηφά τον χρόνο και είναι έργο των Leonardo Fioravanti και Pietro Camardella της Pininfarina τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς την αξία της F40.

Advertisement
Advertisement

Η γνωστή εταιρία δημοπρασιών Sotheby’s έχει στα χέρια της την διασημότερη, όπως αναφέρει, αγωνιστική έκδοση LM της Ferrari F40, την οποία και θα βγάλει στο σφυρί στο Παρίσι στις 6 Φεβρουαρίου. Η εκτιμώμενη τιμή της αναμένεται κάπου μεταξύ 4,5 και 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και αυτό το ποσό, όπως άλλωστε συνηθίζουν οι αγωνιστικές Ferrari.

Η συγκεκριμένη F40 LM, μόλις μία από τις 19 που κατασκευάστηκαν συνολικά με προδιαγραφές LM ή Competione, έχει λάβει μέρος στο 24ωρο Le Mans το 1995 και 1996, ενώ τις ίδιες χρονιές σημείωσε πολλούς τερματισμούς στην σειρά αγώνων BPR Global GΤ.

Advertisement

Η αγωνιστική έκδοση εξελίχθηκε από την Michelotto και σε σχέση με την έκδοση δρόμου φέρει εξελιγμένα intercooler, διαφορετικό ψεκασμό της Weber-Marelli, μεγαλύτερα turbo της IHI και η απόδοσή της ξεπερνά τους 700 ίππους.

Advertisement

Αυτή ήταν η τρίτη F40 που κατασκευάστηκε ποτέ και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής ως πρωτότυπο εξέλιξης, ενώ οι προδιαγραφές της άλλαξαν σε LM το 1992. Το 1996 σταμάτησε η αγωνιστική της καριέρα με highlight την 6η θέση στο 24ωρο LeMans το καλύτερο αποτέλεσμα που πέτυχε ποτέ F40 στον θρυλικό αγώνα αντοχής.