Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «ψυγείο» η συγχώνευση Renault και Nissan

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «ψυγείο» η συγχώνευση Renault και Nissan

ΝΕΑ

Στο «ψυγείο» η συγχώνευση Renault και Nissan

ΝΕΑ

Προθεσμία δύο ετών παίρνει σύμφωνα με νέες πληροφορίες η απόφαση των δύο «εταίρων» Renault και Nissan για επικείμενη συγχώνευση, ώστε να δοθεί και ο απαιτούμενος χρόνος για την εύρεση και μιας εναλλακτικής λύσης της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας τους. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Από τον περασμένο Μάρτιο πληροφορίες μέσα από τις εταιρείες, οι οποίες θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό τη σκέπη του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi, έκαναν λόγο για επικείμενη συγχώνευση των δύο εταιρειών σε μια νέα υπερδύναμη στο χώρο του αυτοκινήτου, που θα τους επέτρεπε να ατενίσουν με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Έκτοτε, ο Πρόεδρος της Renault, της Nissan και της Mitsubishi, ο «πολύς» Carlos Ghosn, δήλωσε ότι μια τέτοια συγχώνευση είναι δύσκολο να συμβεί σύντομα, αφού είναι πολύ πιθανή η αποτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος εάν όλα δεν έχουν ρυθμιστεί όπως πρέπει.

Πλέον, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που μεταδίδονται σήμερα, το εάν τελικά αυτή η συγχώνευση γίνει και πράξη θα το μάθουμε σε μια διετία από σήμερα, ώστε να δοθεί ο χρόνος για να εξεταστεί εάν αυτό είναι καλό και για τις δύο εταιρείες ή εάν υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική λύση.

Advertisement
Advertisement

Πάντως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ghosn είπε ότι η Nissan και η Mitsubishi δεν θα εξαγοραστούν από τη Renault, αφού υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας τους. Το τι τελικά θα αποφασιστεί θα το γνωρίζουμε μέσα στα επόμενα χρόνια και σίγουρα μέχρι το 2022, αφού τότε ο Carlos Ghosn αναμένεται να αποχωρίσει και από την Προεδρία των εταιρειών.

carlos-ghosn 640